HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
9 Eylül 2022 Cuma Saat: 14:20

DENETİMLER SÜRÜYOR

Ordu Tarım İl Müdürlüğü tüketici sağlığının korunması neticesinde gıda ve yem işletmelerine yönelik denetimlerimiz aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda konu ile ilgili Ordu Tarım İl Müdürlüğü yaptığı açıklamada şu ifadelere
DENETİMLER SÜRÜYOR


Ordu Tarım İl Müdürlüğü tüketici sağlığının korunması neticesinde gıda ve yem işletmelerine yönelik denetimlerimiz aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda konu ile ilgili Ordu Tarım İl Müdürlüğü yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Gıda güvenilirliğinin sağlanması, her türlü gıda maddesinin ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemelerin teknik ve hijyenik şekilde üretimi, işleme, muhafaza, depolama, pazarlama ve tüketici sağlığının en üst seviyede korunması Bakanlığımızın asli görevleri arasında bulunmaktadır. Gıda sektöründe yer alan işyerlerine düşen en büyük sorumluluk ise; gıda mevzuatıyla belirlenen genel ve özel hijyen kurallarını doğru ve eksiksiz biçimde uygulayarak, gıdaların hastalık etmenleri ile bulaşmasını önlemek ve tüketici sağlığını korumaktır.

İlimizde gıda güvenilirliğinin sağlanması, tüketici sağlığının ve menfaatlerinin korunması ile sektörde haksız rekabetin engellenmesi, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi amacıyla gıda üretim, işleme, dağıtım, toplu tüketim ve satışının tüm aşamalarında resmi kontrol faaliyetleri hassasiyetle yürütülmektedir.

Bu kapsamda İlimizde 2022 yılında günümüze kadar 9130 adet gıda ve yem denetimi gerçekleştirilmiştir. Yine ekiplerimiz tarafından, yurtiçi denetimlerinde toplam 470 adet numune alınmış, gerek analiz sonuçlarına göre gerekse denetimde tespit edilen uygunsuzluklar nedeniyle 68 işletmeye idari para cezası uygulanarak 14 işletme hakkında da Savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur.

Unutulmamalıdır ki, etkili bir denetim sistemi, tüketicinin, tüketici örgütlerinin denetimlere katılmaları, katkı sağlamaları ile mümkündür. Çünkü tüketicinin herhangi bir olumsuzlukla karşılaştığında bu olumsuzluğun giderilebilmesi için ilgili kurumlara ya da yetkili makamlara müracaat etme hakkını içeren şikayet hakkı da bulunmaktadır. Bu nedenle; gıda zehirlenmesine maruz kalan veya satın aldığı gıdalarla ilgili herhangi bir şikayeti olan tüketiciler de "174 Alo Gıda Hattı"nı arayarak veya 0501 174 0 174 WhatsApp gıda ihbar hattı üzerinden ihbarda bulunabilmektedirler.”

 

Anahtar Kelimeler : DENETİMLER, SÜRÜYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız