HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
12 Eylül 2022 Pazartesi Saat: 18:24

ŞANLITÜRK: TEKELE İNAT, YERLİ SANAYİCİMİZ DESTEKLENMELİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu İl Başkanı Naci Şanlıtürk, fındıkta tekelci firmaya karşı yerli sanayici, tüccar ve manavların acilen desteklenmesi gerektiğini söyledi.
ŞANLITÜRK: TEKELE İNAT, YERLİ SANAYİCİMİZ DESTEKLENMELİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu İl Başkanı Naci Şanlıtürk, fındıkta tekelci firmaya karşı yerli sanayici, tüccar ve manavların acilen desteklenmesi gerektiğini söyledi.

MHP Ordu İl Başkanı Naci Şanlıtürk, il yönetim kurulu üyeleri ve Kadın Kolları Başkanı İrem Yıldız ile birlikte Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça’yı makamında ziyaret etti.

Başkan Şanlıtürk, ziyaretinde 12 Eylül darbe döneminin yıl dönümü nedeniyle hem 12 Eylül hem de 15 Temmuz darbe girişimi gibi olayların Allah bir daha Türk Milletine yaşatmaması temennisinde bulundu.

2022-2023 eğitim-öğretim yıl dönümünün de başladığını sözlerine ekleyen Başkan Şanlıtürk, başta öğrenciler olmak üzere öğretmen ve velilere de başarılar diledi.

Fındıktaki sorunlar ve yaşanan gelişmelerinde masaya yatırıldığı ziyarette Başkan Şanlıtürk, tekelci firmaya karşı yerli sanayici, tüccar ve manavın devlet tarafından desteklenmesi gerektiğini savundu. Tekelci firmanın çok güçlü bir yapıya geldiğini ve yerli firmalarında bunun karşısında direnecek ve dayanacak gücünün kalmadığını ifade etti.

Başkan Şanlıtürk, yaptığı konuşmada; “Tekelci firma artık kendi tüccarını, manavını oluşturmuş durumda. Kendi arazisini kendi düzenini kurmuş durumda. Bizim tüccar ve manavımızı da yok etme gayretindedir. Bu yüzden yerli sanayicimiz, tüccarımız ve manavımız bir şekilde desteklenmelidir.

Allah, Sayın Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Fındığa 54 Lira gibi bir rakam verdi. Gezdiğim bütün ilçelerde bu fiyata üreticilerin teveccüh gösterdiğine şahit oluyoruz. Burada serbest piyasaya hakim olan tekelci firma fiyatı en az bu seviyelere kadar çıkarması gerekirken kendi bildiği düzenden alım işlemine devam ediyor.

Kıyı ve orta kesimlerde fındık çuvala girdi. Yüksek kesimlerde ise halen devam ediyor. Bir uyarıda emanete fındık bırakma konusunda yapmak istiyorum. Değerli üreticilerimiz bir şekilde yolunu bulup sakın emanete fındık bırakmasınlar. Bu konuda da Ziraat Odamızın da gayret ve girişimlerinin olduğunu biliyoruz.

Bugün yine TMO iki ilçemizde de fındık alım ofisi kurdu. Aybastı ve Akkuş ilçelerimizde de alım merkezleri devreye girdi. Böylece 14 ilçemizde şu an TMO’nun fındık alım noktaları var. O yüzden randevu sistemi de gayet güzel işlediği bir dönemde ve fiyatının da hızlıca ödendiği bir süreçte asla emanete fındık bırakmayın diyoruz” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça’da fındıkla alakalı çok önemli projeler ve çözüm önerileri hazırladıklarını ve bu çalışmaları da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile paylaşacaklarını belirterek, başkan Şanlıtürk’ün açıklamalarına katıldığını söyledi.


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız