HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
16 Ekim 2022 Pazar Saat: 14:21

KIZILAY’DA YILLIK HEDEF 28 BİN ÜNİTE

Kan bağışının önemine dikkat çeken Kızılay Ordu Şube Başkanı Binnur Fatma Enginyurt, Ordu’da kan bağışında yıllık hedefin 28 bin ünite olduğunu söyledi.
KIZILAY’DA YILLIK HEDEF 28 BİN ÜNİTE

Kan bağışının önemine dikkat çeken Kızılay Ordu Şube Başkanı Binnur Fatma Enginyurt, Ordu’da kan bağışında yıllık hedefin 28 bin ünite olduğunu söyledi.

Kan bağışının önemine dikkat çeken Kızılay Ordu Şube Başkanı Binnur Fatma Enginyurt, “Türk Kızılay, Türkiye’nin ihtiyacı olan kanın tamamını gönüllü ve sürekli bağışçılardan karşılamak için “Ulusal Kan Temini Projesi’ni” yürütür. Ülke genelinde 18 Bölge Kan Merkezi, 68 Kan Bağış Merkezi ve mobil kan bağış araçlarıyla 300’den fazla noktada hizmet verir.

Bu merkez ve birimlerde binlerce uzman personel istihdam edilmektedir. Hasta güvenliği açısından kendisine bağışlanan her kanı modern laboratuvarlarda testlere tabii tutan Türk Kızılay, kanı ihtiyacı olan kişilere verilmek üzere hastanelere ulaştırır. Güvenli kan temini konusundaki başarısını ilik nakli ve kök hücre tedavisi alanına da taşıyan Türk Kızılay, TÜRKÖK Projesini Sağlık Bakanlığı ile ortaklaşa yürütür” şeklinde konuştu.

“Stoklarımız kritik eşiklere düşebilir”

Pandemi ile azalan kan bağışları, pandeminin bitmesine rağmen henüz bir ivme kazanamadı diyerek sözlerine devam eden Başkan Enginyurt, “hiç istemediğimiz bir yöntem olan replasman yani takas kan bağışına devam ediyoruz. Pandemi, vatandaşlarımıza kan bağışında bulunmayı unutturdu diyebiliriz. Yılın belli dönemlerde kan bağışında büyük ölçüde azalma meydana geliyor.

Ramazan ayı, ilimizdeki fındık hasat dönemi ve kış ayları. Önümüzde zor geçecek bir kişi var diyebiliriz. Şu an kan alma birimlerimizde kan bağışında bulunan vatandaşlarım replasman olarak bağışta bulunuyor. Bunun haricinde kan bağışı alamazsak, bir de kış sezonu yaşanacak azalmayı da düşünürsek stoklarımız kritik eşiklere düşebilir.

Kan üretilen bir madde değildir, tek kaynağı insandır. Hastanelerde yüzlerce hasta kana ihtiyaç duymaktadır ve bu şifa kaynağı yüzlerce hastaya hayat vermektedir. Bağışlanan her bir ünite kan üç kişiye can olmaktadır” dedi.

“Şifa bekleyen hastalarımıza siz de umut olabilirsiniz”

18-60 yaş aralığında 50 kilo üstü sağlıklı her birey kan bağışında bulunabiliyor. Başkan Binnur Fatma Enginyurt, “Erkekler 3 ayda 1 kere yılda 4 kez, kadınlar 4 ayda 1 kere yılda 3 kez kan bağışında bulunabilir. Kan bağış noktalarını www.kanver.org adresinden öğrenebilir, hastanelerde şifa bekleyen hastalarımıza siz de umut olabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Ordu’da kan bağışında yıllık hedefin 28 bin ünite olduğunu da dile getiren Kızılay Ordu Şube Başkanı Binnur Fatma Enginyurt, bu zamana kadar alınan kan bağışının 12 bin ünite olduğunu son üç ayda ise 5320 ünite kan bağışı aldıklarını aktardı. (Ünye Kent)

 

Anahtar Kelimeler : KIZILAY’DA, HEDEF, YILLIK, 28, BİN, ÜNİTE

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız