HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
20 Ekim 2022 Perşembe Saat: 12:33

EMEL TOPKAYA, “BAŞARININ ARDINDA EKİP ÇALIŞMASI VAR”

Ordu Sistem Koleji kültür ve sanat yolculuğunda yeni bir projeye imza atıyor. Ordu Sistem Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Emel Topkaya “Geçtiğimiz yıl kalite ve bilinçli tüketim konusunda ilköğretim öğrencilerine sahnelenen ve büyük beğ
EMEL TOPKAYA, “BAŞARININ ARDINDA EKİP ÇALIŞMASI VAR”

Ordu Sistem Koleji kültür ve sanat yolculuğunda yeni bir projeye imza atıyor. Ordu Sistem Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Emel Topkaya “Geçtiğimiz yıl kalite ve bilinçli tüketim konusunda ilköğretim öğrencilerine sahnelenen ve büyük beğeni toplayan çocuk oyununun ardından, Ordu Sistem Koleji sosyal sorumluluk projesi kapsamında bu yıl sahneleyeceği bağımlılık konulu tiyatro oyununu sanatseverlerin beğenisine sunmak üzere çalışmalara başlandı. Başarının ardında ekip çalışması var” dedi.

Okul öğretmenleri, öğrenciler ve öğrenci velisinden oluşan kalabalık bir ekiple,  okul çağındaki gençlerimizi yakından ilgilendiren bağımlılık konusu ve zarlarının anlatıldığı, “SOKAKTAKİ GÖLGELER” adlı oyun, seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Gazeteci yazar Ufuk Ersoy’un yazıp yönettiği oyunun Şubat 2023 ayında sahnede olması planlanıyor.

“AİLE İLİŞKİLERİ ÇOK ÖNEMLİ”

Son zamanlarda hızla artış gösteren madde kullanımı ve bağımlılık sorununun çağımızın en büyük tehditlerinden birisi olduğunu ifade eden Ordu Sistem Koleji Yönetim Kurulu Başkanı  Emel Topkaya özellikle aileyi işaret etti. “ Ailelerin gençleri bağımlılıktan uzak tutmak için yapacağı en önemli şeyin onlarla sağlam, güvenli ve sağlıklı sınırları olan ilişkiler kurmak olduğunu belirtti.”

Topkaya; “Bağımlılık; kişinin kullandığı bir madde, alkol, nesne, teknoloji veya yaptığı bir davranış (eylem) üzerinde kontrolünü kaybetmesidir. Madde kullanımı ve bağımlılık maalesef ülkemizde de gitgide yaygınlaşmakta olup, bu tehlike gençlerimizi çok olumsuz bir şekilde etkilemektedir. Bu yüzden de bu konuda bilgi sahibi olmak madde bağımlılığını önleme ya da tedavi etme açısından çok önemlidir. Madde bağımlılığı toplum için sosyal, ekonomik, psikolojik birçok problemi de beraberinde getirir. Aileler, aile içi iletişimin sağlıklı bir şekilde yürütebilmeleri ve çocuklarıyla olan iletişimleri hakkında bilgilendirmeye yönelik kurs, panel ve seminer gibi aktivitelerle bilinçlendirilmelidir. Bu bağlamda biz üzerimize düşen görevi yerine getirmek üzere yola çıktık” diye konuştu.

“HEDEF; GENÇLERİMİZİ BİLİNÇLENDİRMEK”

Okullarda ve kitle iletişim araçlarında madde kullanmanın zararlarına yönelik programlar, panel, seminer ve etkinlikler düzenleyerek gençlerde bilinç oluşturmaya çalışmak gerektiğini söyleyen Topkaya, “Bu amaçla daha önce sahneye çıkmamış ancak birlikte bir hedef doğrultusunda çalışmak isteyen öğrenci, öğretmen ve velilerimizden oluşan bir ekiple tiyatro oyunumuzun çalışmalarına başladık. Provalarımız oldukça yoğun geçiyor. Oyunu sahnelediğimizde oldukça ilgi çekeceği ve sosyal sorumluluk projesi adına faydalı olacağını düşünüyorum. Ordu Sistem Koleji olarak kaliteli eğitimin yanında yapacağımız kültür ve sanat faaliyetleriyle gençleri, geleceğimizi, yarınlarımızı emanet edeceğimiz çocuklarımızı korumak, bilgilendirmek ve bilinçlendirmek en önemli hedefimiz” şeklinde konuştu.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız