HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
28 Ekim 2022 Cuma Saat: 11:05

“FATSA EVRİM GEÇİRİYOR”

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, yerel bir kanalda yayınlanan programın canlı yayın konuğu oldu. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, alt ve üstyapı yatırımlarından çevreye, eğitimden spora, kültür ve sanattan turizme h
“FATSA EVRİM GEÇİRİYOR”

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, yerel bir kanalda yayınlanan programın canlı yayın konuğu oldu. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, alt ve üstyapı yatırımlarından çevreye, eğitimden spora, kültür ve sanattan turizme her alanda Fatsa’yı marka bir şehir yapmayı hedeflediklerini söyledi. Fatsa’nın önemli avantajlarının olduğuna işaret eden Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “ Bu şehir hepimizin. İstişare kültürü yönetim anlayışımızdır. İstişare başımızın tacı. Herkesin bu şehir için ortaya koyacağı mutlaka bir katkı vardır. Bu nedenle şehrimizin gelişimine katkı sağlayacak tüm kesimlerle istişareler yapıyoruz, fikir alışverişinde bulunuyoruz. Bu tür birlikteliklerimiz bundan sonra da sürecek” dedi.

 “SAYIN VALİMİZ BİR FATSALI GİBİ SORUNLARIMIZLA BİRE BİR İLGİLENİYOR”

 Sayın Valimiz Tuncay Sonel’in ne zaman kapısını çaldıysak gerçek bir Fatsalı gibi tüm sorunlarımızla birebir ilgilendi ve çözümü noktasında sonuçlar ortaya çıktı. Ben Sayın Valimize Fatsa’mızın sorunları ile ilgili birebir ilgilendiği için tüm hemşerilerimiz adına teşekkürlerimi iletmek istiyorum.

 “100 YILLIK KALICI ALTYAPI HİZMETLERİ YAPTIK”

 Göreve geldiğimizden bugüne 42 aylık süreçte sorunların çözümüne yönelik kalıcı hizmetler gerçekleştirdik. Tüm altyapı kurumlarımızla Ordu Büyükşehir Belediyemiz, OSKİ, Telekom, AKSA YEDAŞ ile çok koordineli bir şekilde Fatsa’mızın tarihinde görülmeyen altyapı çalışmaları gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Kimsenin 40 yıldır girmeye cesaret edemediği caddelerde sil baştan yenilediğimiz, hiç altyapısı olmayan yerlere 100 yıllık kalıcı altyapı hizmetleri yaptık. Hem şehir merkezinde hem kırsalda önemli hizmetler yaptık. Sevgi Caddesi, Beyazıt Caddesi, Barbaros Caddesi, Ata Caddesi, Şerefiye Hamlık Caddesi Ayazlı, TOKİ, Fatih, Evkaf, Dolunay 1’inci ve 2’inci etap Topaloplu Caddesi begonit taş, sıcak asfalt, baskı beton kaldırım ve yol çalışmaları yaptık.

 “CUMHURİYET TARİHİNİN EN FAZLA YOL ÇALIŞMASINI GERÇEKLEŞTİRDİK”

 Fatsa'mız son yıllarda bir evrim geçiriyor diyebiliriz. Sadece Fatsa Belediyesi olarak 120 kilometrenin üzerinde beton yol yaptık. 89 mahallemizin her birinde ayrı ayrı beton yol çalışmalarımız devam ediyor. Cumhuriyet tarihinden bugüne kadar Fatsa'da 80 kilometre beton yol yapılmış biz göreve geldiğimiz andan itibaren 3,5 yıl içerisinde 120 kilometre beton yol yaptık. 29 mahallemizde 58 kilometre sıcak asfalt çalışmasını Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte koordineli bir şekilde vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Göreve geldiğimiz anda Fatsa kırsalında sıcak asfalt yapımı 20 kilometreydi 3.5 yılda 58 kilometre sıcak asfalt yaptık.

 

 “FATSA’MIZIN DOĞAL GAZ İHTİYACININ YÜZDE 99’UNU TAMAMLADIK.”

 Fatsa’mızın doğal gaz sorununu çözüme kavuşturduk. Şehrimizdeki doğal gaz sıkıntısını neredeyse bitirdik. Doğal gaz eksikliğini %99 oranında tamamladık. Tüm okullarımızın doğal gaz dönüşümü sağlandı. Kurtuluş mahallemizin sahil cephesinde kalan 600 hanemizi doğal gaza kavuşturuyoruz.

 GENÇLERİN GÜCÜ FATSA’NIN GÜCÜ PROJEMİZ CUMHURBAŞKANIMIZ TARAFINDAN ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ.

 Ankara Millet Bahçesi’nde Türkiye’nin en büyük gençlik organizasyonu tam bana göre festivali organizasyonuna gençlik faaliyetleri girişimcilik kategorisinde ödül aldık. Fatsa’nın Gücü Gençlerin Gücü, DOKA SOGEP programı kapsamında ilçe milli eğitim müdürlüğümüzün proje ortağı olduğu  1,5 milyon TL hibe desteği ile Kent Mobilyaları Üretim Tesisimizi kurduk. Fatsa’mızda ikamet eden öncelik meslek lisesi mobilya bölümü lise veya üniversite mezunu işsiz girişimcilik yönü açık 16-29 yaş arası 10 işsiz gencimizi ahşap ürünleri işleme konusunda eğiteceğiz. Ülkemizin ve ilimizin istihdam üretimine katkıda bulunulacak. Kendi imalathanemizde üretip çevre il ve ilçelerden gelen talepler karşılanarak belediye ekonomisine katkı sağlanacak.

 “2023 GÖZLE GÖRÜLEN YATIRIMLARIN YAPILDIĞI SENE OLACAK.”

 Şehrimizde çok büyük değişimler gerçekleşiyor. Çok büyük mega yatırımlar yapıyoruz. 2023 başı itibariyle 100 dönümlük Millet Bahçesi’nin Fatsa Belediyemiz öncülüğünde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın destekleriyle şehrimizde hizmete girecek olması, sadece Fatsa’mız değil, bölgemiz yeni bir yaşam alanına kavuşacak. Diğer taraftan Orman Bakanlığımızdan tahsis etmiş olduğumuz 100 dönümlük Çerkezler Tepesi Mesire Alanı olarak tabir ettiğimiz alanda Gençlik Ormanı, Şifa Ormanı ve Orman Okulu adı altında 3 farklı yaşam alanını 100 dönümlük alan içerisinde hayata geçecek. Bu iki projemizin maliyetleri 150 milyon TL’nin üzerinde olacak. Bu iki mega yaşam projesi ile Fatsa’mız cazibe noktası ve çekim merkezi olacak. Oto galericiler şehrimizin kronikleşmiş sorunlarından bir tanesi. Bu projeyi de 2023’ün ilk aylarında oto galerici esnaflarımızla, derneğimizle temellerini atmayı hedefliyoruz. Fatsa’mızda bu anlamda gözle görülür değişimin olacağı bir sene olacak.

 

 

Anahtar Kelimeler : “FATSA, EVRİM, GEÇİRİYOR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız