HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
15 Aralık 2022 Perşembe Saat: 14:17

KIRANLI’DAN BAŞKAN GÜLER’E TEŞEKKÜR

Karadeniz Teknikerler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Musa Kıranlı, Astoria Grande adlı kruvaziyer geminin sahibi olan holding yöneticileri ile bir dizi görüşmeler gerçekleştiren ve gezi rotasına Ordu’nun da eklenmesini sağlayan Ordu
KIRANLI’DAN BAŞKAN GÜLER’E TEŞEKKÜR


Karadeniz Teknikerler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Musa Kıranlı, Astoria Grande adlı kruvaziyer geminin sahibi olan holding yöneticileri ile bir dizi görüşmeler gerçekleştiren ve gezi rotasına Ordu’nun da eklenmesini sağlayan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür etti.

Tarihi ile birçok medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan Kültür ve turizm kent kimliği olan Ünye’nin artık bambaşka bir çekim merkezi haline geleceğini belirten Kıranlı, “Türkiye’nin yüksek teknik eğitimli nitelikli insanlar topluluğu üretici iş gücü olan teknikerler olarak kendi meselelerimizden çok yaşadığımız memleketin kalkınması ve birlikte yaşadığımız toplumun meseleleri ile de yakinen ilgileniyor ve çözüm önerilerinde bulunuyor, bununla birlikte yapılan olumlu çalışmaları destek veriyor, takdir ediyor, yanlışlara karşıda duruşumuzu sergiliyoruz. Derdimiz Memleket ve millettir. Bizler de bu vatanın öz evlatlarıyız. Daha önceleri de yaptığımız açıklamalarda; sahil kıyı kentleri Deniz ile barıştırılmalı ve denizimiz kullanılmalıdır diyorduk” dedi.

ORDU İLİMİZDE HEYECAN YAŞIYORUZ

Ordu ilinde Kruvaziyer heyecanının yaşandığını kaydeden Kıranlı, “Ünye limanı için çok çok konuşmalar, tartışmalar ve projeler üretildi. Ünye limanı takibimiz altındadır. Son iki yıldır hızlı bir çalışma ile Karadeniz’in en önemli ticaret ve turizm merkezi olmak amacıyla hızlı bir atılım sergileyen Ordu ilimizde heyecan yaşıyoruz.

Eylül ayında Ünye Limanı vasıtasıyla Rusya ile Ro-Ro seferlerinin başlamasıyla birlikte uluslararası deniz taşımacılığına başlanılmasının ardından bu kez dünya deniz turizminin en önemli alanlarından biri olan Kruvaziyer turizmine ev sahipliği yapacak.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız bakanımız sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler’in çalışmaları ile rıhtım sayısı arttırılan Ordu limanımız ile derinliği arttırılarak yüksek tonajlı gemilerin girişine elverişli hale getirilerek büyütülen Ünye Limanımız kısa sürede yolcu terminali yapılarak yılda 40 civarında kruvaziyer gemisi ağırlamaya hazırlanıyor” açıklamasında bulundu.

HEM TURİZM HEM EKONOMİMİZ HEM DE KÜLTÜRÜMÜZ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ

İlk kruvaziyer gemisinin 19 Aralık Pazartesi günü sabah saat 09.00’da limana yanaşacağını duymaktan mutlu olduklarını ifade eden Kıranlı, şunları söyledi: “Ünye limanındaki altyapı çalışmaları ile beraberinde Liman girişi ve gezilecek lokasyon çevre hazırlığı yapılmalıdır. Birkaç gün kalan sürede bu çalışmaları göremeyince acaba diyorum ofsayta mı düşüyoruz. Evet her şeye rağmen umutluyuz. İnşallah yanılmayız.

Bu hem turizm hem ekonomimiz hem de kültürümüz açısından çok önemlidir. Bu çok önemli konuda ilk karşılama ve misafirlerin ilk izlenimleri çok çok önemlidir. Böylesine önemli bir gelişme için üst düzey yöneticiler, oda başkanları ile yapılan toplantılar katkı sunacaktır. Amma esas olan cadde ve sokaklarımız, alt yapı ve esnaflarımızdır. Her zaman olduğu gibi sahada bilgi eksikliği vardır. 19 Aralıkta geleceğini öğrendiğimiz kruvaziyer gemisi ile ilgili sokağın haberdar olması gerekir.

Bu ilk ve büyük bir adım için hepimize görev düşüyor. Bu ziyaretten memnun ayrılacak turistler inşallah mart nisan ayında gelecek olan 40 kruvaziyer gemiye de tercih nedeni olacaktır.

Doğduğu, doyduğu memleketin kalkınması ve birlikte yaşadığı toplumun geleceği için çalışmak gayret göstermek, medeni insan olmanın bir göstergesidir. Ünye’miz bir çok medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Bu ilk ide alnının akıyla üstesinden gelerek başaracağımıza inanıyorum.”

 

Anahtar Kelimeler : KIRANLI’DAN, BAŞKAN, GÜLER’E, TEŞEKKÜR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız