HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
2 Ocak 2023 Pazartesi Saat: 11:10

HALK EĞİTİM KURSLARINA İLGİ BÜYÜK

Millî Eğitim Bakanlığı bünyesindeki Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından, öğrenen topluma dönüşüm sürecinde beşikten mezara kadar rehberlik hizmeti ve kaliteli eğitimler sunmak amacıyla Türkiye genelinde Halk Eğitimi Mer
HALK EĞİTİM KURSLARINA İLGİ BÜYÜK

Millî Eğitim Bakanlığı bünyesindeki Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından, öğrenen topluma dönüşüm sürecinde beşikten mezara kadar rehberlik hizmeti ve kaliteli eğitimler sunmak amacıyla Türkiye genelinde Halk Eğitimi Merkezleri, her yaştan ve her düzeyden vatandaşa eğitim düzenliyor.

Bu kapsamda, Ordu genelindeki Halk Eğitimi Merkezlerinde 2021-2022 eğitim öğretim yılında; 2.268 genel, 990 mesleki ve teknik ve 110 okuma yazma olmak üzere toplam açılan kurs sayısı 3.368'dir. Devam eden kurslarda 58.065 kursiyer kayıtlı olup, 18.905 kursiyer sertifika almaya hak kazandı.

 

2022 yılında ise Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı Yaygın Eğitim Kurslarında 1.565 mesleki, 171 okuma yazma ve 5.106 genel olmak üzere toplam 6.842 kursla 133.407 kursiyere hizmet veriyor.  Kursiyerler, Halk Eğitimi Merkezleri tarafından düzenlenen kurslara ait alınan tüm sertifikalara e-Devlet kapısı üzerinden erişilebilmekte ve sertifika almaya yeni hak kazanan veya eski sertifikalarını tekrar almak isteyen vatandaşlar da Halk Eğitimi Merkezlerine gitmeden kolaylıkla e-Devlet kapısı üzerinden barkotlu sertifikalarını alabilmektedir.

 

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, "Öğrenme hayat boyu devam eden bir süreçtir. Bu süreçte Halk Eğitimi Merkezlerimizde açılan kurslarda başarılı bir seviyeye yükselmemize vesile olan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 2023 yılında da kurslarımız, ihtiyaç duyulan her alanda ve her yerde açılmaya devam edecektir." dedi.

Öte yandan halk Eğitimi Merkezlerinde ihtiyaç duyulan ve talep edilen bütün alanlarda kurslar açılmaya devam edecek.

Anahtar Kelimeler : HALK, EĞİTİM, KURSLARINA, İLGİ, BÜYÜK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız