HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
24 Ocak 2023 Salı Saat: 11:59

“GENÇLERE BOL BOL FIRSAT VERMELİYİZ”

Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu “Gençlere bol bol fırsat vermeliyiz” dedi.                 Bakan Kasapoğlu konuya yönelik Gençlik ve Spor Bakanlığı Resmi İnternet Sitesi’nde yayınlanan açıklamasında şunlar
“GENÇLERE BOL BOL FIRSAT VERMELİYİZ”

Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu “Gençlere bol bol fırsat vermeliyiz” dedi.

                Bakan Kasapoğlu konuya yönelik Gençlik ve Spor Bakanlığı Resmi İnternet Sitesi’nde yayınlanan açıklamasında şunları vurguladı:

“Türkiye'de futbol kulüplerinin altyapıdan çıkan oyunculara çok fazla imkan vermediğini vurgulayan Bakan Kasapoğlu, "Futbol kulüplerimiz yıllarca altyapıdan sporcu yetiştirmeye sırtlarını dönmüşlerdi. Bu anlayışın geride bırakıldığını görüyoruz ancak hala yeterli düzeyde değil. Keşfetmeli, yetiştirmeli ve sahada olmaları, vitrinde yer almaları için bu gençlere bol bol fırsat vermeliyiz. Süper Lig şu anda altyapısından gelen oyunculara en az forma veren liglerden. Bu konuda Danimarka Ligi yüzde 26,6 ile başı çekiyor. Bizim oranımız ise yüzde 4,4. Bu oranı artırmalıyız. Türkiye olarak gençlerimize her alanda duyduğumuz güveni perçinlemeliyiz. Yeni yıldızlar yetiştirelim. Bakanlık olarak biz kulüplerimizin, federasyonumuzun ve spora emek veren herkesin destekçisi olmaya devam edeceğiz."

Kadın odaklı spor politikasına da dikkati çeken Kasapoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu gayretlerle profesyonel sporcular arasında erkek-kadın oranı kafa kafaya geldi. Alınan madalyaların çoğunda kadınlarımızın imzası var. Sporcu bile bulamadığımız bazı branşlarda artık kadın sporcularımız dünyada zirveye oynuyor. Kadın sporcularımızın futbolda da büyük potansiyelleri var. Dünya artık kadın futboluna yatırım yapıyor. Bizim de orada olmamız gerekiyor. 2022 yılında yapılan Kadınlar Avrupa Futbol Şampiyonası’nın tüm maçlarını 580 bin taraftar takip etti. Wembley’deki final maçını 87 bin taraftar stadyumdan izledi. Dijital oyun üreticileri, konsol oyunlarında 2023 yılından itibaren kadın futbol takımlarına ve yıldızlarına yer vereceklerini açıkladı. Bunlar, kadın futboluna olan ilginin büyüdüğünü gösteren çok önemli verilerdir. Kadın futboluna eğilmeli ve bu konuda yeni adımlar atmalıyız. Türkiye, doğru hamleleri gerçekleştirebilirse, kadın futbolunda çok kısa zaman içinde çok önemli seviyelere yükselebilir. Bakanlık olarak biz de bu konuda ne gerekiyorsa, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yapmaya hazırız."

Anahtar Kelimeler : “GENÇLERE, BOL, FIRSAT, VERMELİYİZ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız