HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
8 Şubat 2023 Çarşamba Saat: 11:30

“KELİMELERİN KİFAYETSİZ KALDIĞI ANI YAŞIYORUZ”

Ünye Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısı Türkiye’yi yasa boğan deprem afetinin hüznüyle yapıldı. Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Son yüz yılın en büyük felaketlerinden birini yaşıyoruz
“KELİMELERİN KİFAYETSİZ KALDIĞI ANI YAŞIYORUZ”

Ünye Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısı Türkiye’yi yasa boğan deprem afetinin hüznüyle yapıldı. Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Son yüz yılın en büyük felaketlerinden birini yaşıyoruz. Deprem ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de derin yaralar açmış durumda” diyerek Ünye olarak depremzedelerin yanlarında olduklarını söyledi.

Ünye Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısında Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yaşanan ve Türkiye’yi yasa boğan depremin hüznü yaşandı.

Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, üzüntülerini şu cümlelerle ifade etti; “06 Şubat 2023 Pazartesi günü sabah 04:17 saatlerinde Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 şiddetinde ve akabinde saat 13:24 sularında Kahramanmaraş Elbistan merkezli 7.6 olmak üzere ciddi bir deprem hadisesiyle karşı karıya kaldık. Son yüz yılın en büyük felaketlerinden birini yaşıyoruz. Deprem ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de derin yaralar açmış durumda. Kahramanmaraş’ta Ünyeli hemşehrimiz olan bir ailenin anne baba ve üç çocuğuyla birlikte hayatını kaybettiğini derin bir üzüntü içinde maalesef öğrenmiş durumdayız. Hemşehrilerimiz Ahmet ve Dursiye Öngören çifti ile kıymetli evlatları Emirhan, Eren ve Nazlısu yavrularımızda hayatını kaybetmiş durumda. Büyükşehir Belediyemiz Kahramanmaraş’a doğru aracını çıkararak oradan bu deprem şehitlerimizi alarak inşallah buraya getirecekler. Cenaze merasimi Ünye’de düzenlenecek. Kelimelerin kifayetsiz kaldığı anı yaşıyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Enkaz altında kurtarılmayı bekleyen vatandaşlarımıza ve kurtarma görevlilerine Allah’ım güç kuvvet versin.”

“KRİZ MASASI OLUŞTURARAK YARDIMLARI ULAŞTIRMAYA BAŞLADIK”

Yaşanan depremin ardından Ünye’de bir kriz masası oluşturduklarını belirten Başkan Tavlı, “Depremzede vatandaşlarımıza yardım eli uzatmak amacıyla acilen bir kriz masası oluşturduk. Hızlı bir şekilde deprem bölgesindeki ihtiyaçları tespit ettik ve yardım kampanyası başlattık. Vatandaşlarımıza yardım talebimizi ilettik. İlk etapta battaniye ve kışlık mont ihtiyacının karşılanması için çaba gösterdik. Kısa sürede hemşehrilerimiz bu çağrımıza cevap vererek deprem bölgesine merhem olmaya gayret gösterdik. Herkes günün birlik günü olduğunu bilerek hareket etti. Canla başla bu yaraları sarmaya çalışacağız. Bu düşülen yerden birlik ve beraberlik içerisinde kalkarak yolumuza devam edeceğiz. Cenab-ı Allah böyle afetleri inşallah bizlere aziz millete yaşatmaz” diye konuştu.

“HERKES ELİNDEN GELDİĞİNCE KATKI SUNUYOR”

Başkan Tavlı toplanan yardımlara ilişkin ise şu bilgileri verdi; “Bölgeye yaklaşık olarak 4 tırla içerisinde 5000 adet battaniye, bir o kadar da bebek bezi, mont, bot, gıda, kıyafet gönderdik. Toplanan yardımları gittiği yerde kolaylık sağlaması amacıyla belediyemizde tasnif edilerek yolladık. İnşallah yardımlarımız devam edecek. Bunun yanı sıra OYAK Genel Müdürlüğümüz, sanayicilerimiz, iş insanlarımız, vatandaşlarımız herkes elinden geldiğince katkı sunuyor. Kendi araçları ve ekiplerini gönderen iş insanlarımız oldu. Rabbim depremzedelerimizin ve arama kurtarma faaliyetinde bulunan vatandaşlarımızın yardımcısı olsun.

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız