HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
9 Şubat 2023 Perşembe Saat: 13:39

YARDIM TIRLARI ART ARDA YOLA ÇIKTI

Deprem bölgesinde yaraların hızla sarılması için ilk günden itibaren yoğun çaba sarf eden Ünye Belediyesi, yardımseverlerin destekleriyle insani yaşam malzemeleriyle yüklediği tırları art arda deprem bölgesine yolladı.
YARDIM TIRLARI ART ARDA YOLA ÇIKTI

Deprem bölgesinde yaraların hızla sarılması için ilk günden itibaren yoğun çaba sarf eden Ünye Belediyesi, yardımseverlerin destekleriyle insani yaşam malzemeleriyle yüklediği tırları art arda deprem bölgesine yolladı. Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “yaraların hızla sarılması için çaba gösteren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yardımlarımız aralıksız devam edecek” dedi.

Ünye’de depremzedeler için başlatılan yardım kampanyası hızla devam ediyor. Ünye Belediyesi’nin ve yardımsever vatandaşların destekleriyle toplanan ve içinde yaşam malzemelerinin bulunduğu tırlar art arda yola çıktı.

Yardımsever vatandaşların yanı sıra Ünye Adliyesi ve Ünye Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü de kampanyaya destek verdi. Ünye Belediyesi personelleri, Ceza İnfaz Kurumu Personelleri ve yardımsever vatandaşlar tarafından yardım paketleri hızlı bir şekilde tırlara yüklendi. Su, ekmek, kuru gıda, çocuk bezi, çocuk maması, hazır gıdalar, battaniye, yatak, yastık, halı, kışlık mont ve bottan oluşan yardım paketlerinin yanı sıra mutfak ve piknik tüpleri de depremzedelere gönderildi.

7 ve 8. İnsani yardım tırları, deprem bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için yola çıkarken, Ünye’den ayrıca 1 tır kömür, 6 tır iş makinesi olmak üzere toplam 15 tır deprem bölgelerine yollandı. Ayrıca 1 cenaze yıkama aracı da ihtiyaç nedeniyle deprem bölgesine gönderildi.

KAYMAKAM IŞIK, “BURADA BİZLERİ DUYGULANDIRAN BİR MANZARA VAR”

Yardım kampanyasıyla ilgili Ünye Kaymakamı Ayhan Işık yaptığı açıklamada “Ünyeli bütün vatandaşlarıma ve işletmelerimize çok teşekkür ediyorum. Burada hakikaten bizleri duygulandıran bir manzara var. Buradan yardım TIR’larımızı deprem bölgesine sevk ediyoruz. Yardımcı olan bütün vatandaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞKAN TAVLI “YARDIMLARIMIZIN ULAŞIMINI PLANLI BİR ŞEKİLDE SAĞLIYORUZ”

Yardımların AFAD koordinasyonunda sürdüğünü ifade eden Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Deprem de hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ünye’de hem enkaz altındakileri kurtarmakla ilgili mücadele veren AFAD ve diğer tüm yardım ekiplerine ve oradaki vatandaşlarımıza hizmet vermek üzere AFAD’ın koordinasyonu içerisinde hemşerilerimizin buradan yaptıkları yardımları düzgün, planlı ve hangi paketin içinde ne var bunları düzgün bir şekilde tasnif ederek, talep edilen noktalara ulaşımını sağlıyoruz. Şu ana kadar 4 treylerle, iş makinesi, aynı zamanda 2 tırla küçük makineleri olmak üzere toplam 15 yardım tırımızı yükleyerek o bölgedeki talep edilen noktalara gönderiyoruz. Tırları kullanan arkadaşlarımıza hayırlı yolculuklar diliyorum. Allah kaza bela vermeden afet bölgelerine ulaşsınlar” dedi.

 

Anahtar Kelimeler : YARDIM, TIRLARI, ART, ARDA, YOLA, ÇIKTI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız