HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
17 Şubat 2023 Cuma Saat: 15:56

“ACIMIZ ÇOK BÜYÜK”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Kadın Platformu, depremde ailelerini, sevdiklerini ve yakınlarını kaybedenlere başsağlığı, hayatta kalanlara da acil şifalar diledi.
“ACIMIZ ÇOK BÜYÜK”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Kadın Platformu, depremde ailelerini, sevdiklerini ve yakınlarını kaybedenlere başsağlığı, hayatta kalanlara da acil şifalar diledi.

Kahramanmaraş ve 10 ilde meydana gelen büyük felakete dair değerlendirmelerde bulunan CHP Ordu Kadın Platformu, Ordu’ya gelen ve başka illere gitmek zorunda kalan depremzedeler için her zaman iletişimde olup dayanışma içerisinde olacaklarını ifade ettiler.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Acımız çok büyük, kaybımız çok fazla. Tarifi neredeyse imkansız duygular içindeyiz. Bu yüzden öfkeliyiz. Öncelikli olarak, yerleşim yerleri ve binalar eğer rant çıkarlarına göre değil, bilimsel veriler göz önünde bulundurularak yapılsaydı ve yine ekonomik çıkarlar uğruna imar barışı adı altında depreme dayanıksız olan binaların kullanımına izin verilmeseydi, bugün bu kadar ağır kayıplar yaşamıyor olacaktık.

Deprem sonrası kritik olan ilk günlerde, etkili ve koordineli müdahale yapılmadığı için binlerce yurttaşımız enkaz altında can verdi. Koordinasyon sağlanamadığı gibi, tüm emeklerini ortaya koyarak bölgede çalışmalar yürüten sivil toplum örgütleri ve diğer kurumlar itibarsızlaştırılmaya çalışıldı. Depremin yarattığı bu büyük faciayı, siyasi fırsata çevirmeye çalışan iktidar, üniversitelerde uzaktan eğitime geçerek ve binlerce öğrencinin konakladığı yurtların boşaltılması “talimatını” vererek öğrencileri mağdur etmiştir. Tüm bu koordinasyon eksikliğini ve yönetememe krizini görüyor ve üzülerek anlıyoruz ki, bizlerden 99 Gölcük depremi sonrasında alınan deprem vergileri başka kaynaklara aktarılmış ve ülkemiz depreme hazır hale getirilememiş.

Yaşadığımız deprem sonrasında yıkılan şehirlerini geride bırakan depremzede yurttaşlar farklı şehirlere gidiyor. Ordu’ya da çok sayıda depremzede geldi ve gelmeye de devam edecek. Ordu Kadın Platformu olarak onlarla iletişim halinde olup yaralarımızı beraber sarmaya çalışacağız. Kadın dayanışmasının gücüyle anka kuşu gibi küllerimizden yeniden  doğacağız.”

 

Anahtar Kelimeler : “ACIMIZ, ÇOK, BÜYÜK”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız