HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
21 Şubat 2023 Salı Saat: 15:13

COŞKUN: İMAR AFFINI GERİ ALIN

Ordu Tabip Odası başkanı Uzm. Dr. Ali Coşkun, önceden yapılan ve bu gün mahsurları görünen İmar affının geri alınması gerektiğini söyledi.
COŞKUN: İMAR AFFINI GERİ ALIN

Ordu Tabip Odası başkanı Uzm. Dr. Ali Coşkun, önceden yapılan ve bu gün mahsurları görünen İmar affının geri alınması gerektiğini söyledi.

Bu günden itibaren tüm binaların inceleme eylemine alınması gerektiğini ifade eden Coşkun, “Yıkma kararı çıkanlar derhal yıkılmalı, bu işleme özellikle enerji ile yüklenen fay hatlarının altından geçen şehirlerden başlanmalı.

Türkiye Cumhuriyetinin 100.yılını geride bırakırken, depremden meydana gelebilecek zararları da geride bırakmalıyız, her türlü önleyici tedbirleri almalıyız” dedi.

ÖN HAZIRLIK PLANLARI YAPILMALI

Her kritik meslek grubu, odaları vasıtasıyla ve müdürlükleri vasıtasıyla bulunduğu beldede deprem, sel, heyelan gibi afetlerde ön hazırlık planlarını yapmalıdır diyen Coşkun, “Hatta afetzede beldeye, hangi komşu beldenin, kimin, nerede ve nasıl sağlık hizmetini vereceği, hangi ilden gıda, hangi ilden giyecek yardımını, hangi kurumun araçlarıyla alacağı ve daha ayrıntılı müdahale detaylarını içeren bir nevi seferberlik planı bu günlerden belirlenmelidir. Umarım sesimiz duyulur, planlamalar şimdiden yapılmaya başlanır” diye konuştu.

FAY ÜZERİ VE ETRAFI TARIM ALANI OLMALI

Fay üzeri ve etrafının tarım alanı yapılması gerektiğini de kaydeden Coşkun şunları söyledi:  “Bu fay hattına yakın olsun uzak olsun, her bina sismik izolatörlü olsun ve ne olur, yatay mimari yapalım, 3 katı geçmesin, milyon TL istenen tabut binalar , yerini çelik konstrüksiyonlu, bol demirin esirgemeden kullanıldığı bazen de ahşap kullanılan bol güvenlikli binalara bıraksınlar artık.”

Anahtar Kelimeler : COŞKUN:, İMAR, AFFINI, GERİ, ALIN

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız