HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
2 Mart 2023 Perşembe Saat: 12:30

SARIGÜL: “ÖNCE YARALARIMIZI SARALIM”

“ÖNCE YARALARIMIZI SARALIM” Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Enkaz üzerinden siyaset yapılmasının doğru olmadığını belirterek, “Önce yaralarımızı saralım” dedi.
SARIGÜL: “ÖNCE YARALARIMIZI SARALIM”

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Enkaz üzerinden siyaset yapılmasının doğru olmadığını belirterek, “Önce yaralarımızı saralım” dedi.

Kızılay ve AFAD’ın devletin en önemli kurumlarıdır diyen Sarıgül, “Bu kurumların yıpratılmasını da kesinlikle doğru bulmayız. Enkaz üzerinden siyaset yapılmasını doğru bulmam. Önce yaralarımızı saralım. Sonra tedbirler neyse onu söyleyelim" diye konuştu.

“KAYNAŞMANIN NE DEMEK OLDUĞUNU BURALARDA GÖRDÜK”

Sarıgül, partisinin Ordu il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara ise şifa diledi.  Sarıgül, bu depremde milletin sağduyulu şefkatini gördüğünü kaydederek, "Allah'ım inşallah bu milletimizden bizleri geri bırakmasın. Allah inşallah devletimize de zeval vermesin. Yardımlaşma ve kaynaşmanın ne demek olduğunu buralarda gördük" ifadelerine yer verdi.

“DOĞAL AFETLER VE DEPREM BAKANLIĞI KURULMALI”

Doğal afetler ve deprem bakanlığının mutlaka kurulması gerektiğini belirten Sarıgül, "Parlamentoda grubu bulunan bütün partilere çağrımız, bir araya gelmeleri. AK Parti Grup Başkanvekillerini ziyaret edin. Bu bakanlığı mutlaka kurmamız lazım" ifadelerini kullandı.

“BİZİM PARTİMİZ DAĞITAN DEĞİL, TOPARLAYAN BİR PARTİDİR”

Sarıgül, deprem bölgesindeki ziyaretinde Kızılay'ın, AFAD'ın çalışmalarını gördüğünü belirterek "Buradaki yöneticilerimiz yanlış yapabilir. Ama Kızılay ve AFAD devletimizin en önemli kurumudur. Bu kurumların yıpratılmasını da kesinlikle doğru bulmayız. Diğer sivil toplum kuruluşları da canla başla çalışıyorlar.

Deprem esnasında o, bu ayrımı yapmadan sivil toplum kuruluşları ile devletimizin kuruluşlarının el ele, omuz omuza, yan yana olmasını çok arzu ederim. Enkaz üzerinden siyaset yapılmasını doğru bulmam. Önce yaralarımızı saralım. Sonra tedbirler neyse onu söyleyelim. Türkiye Değişim Partisi, kötüleyen, karalayan bir parti değildir. Bizim partimiz dağıtan değil, toparlayan bir partidir" diye konuştu.

“EYT’DE ADALET GEÇTE OLSA YERİNİ BULDU”

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen EYT ile ilgili yasayı değerlendiren Sarıgül, şunları söyledi: Adaletin geç de olsa yerini buldu. Ben bu konuda çok mücadele verdim. 102 toplantı yaptım. EYT'lilerin büyük bir bölümü mutlu sona ulaştı. Geç kalan bir olaydır. O emekliler perişan oldular, çok mağdur oldular. Yasalar, unutmayın; çıktığı günden itibaren geçerlidir, yasalar geriye dönük olarak çalışılamaz. 22 sene çok beklettiler. Keşke AK Parti iktidarı, 22 sene iktidardaydı, geldiği zaman çözüm bulsaydı. Geciken adalet biraz üzmüştür ama yerini de bulmuştur. O noktada biraz daha eksikler kaldı ama şu anda bir teşekkür dönemi. Biz Türkiye Değişim Partisi olarak yapılan hayırlı işlere teşekkür eden, eksiklere de çözüm önerisi sunan bir partiyiz. Ben EYT konusunda parlamentoya ve iktidara teşekkür ediyorum."

(Haber: Semra GENÇOSMANOĞLU)

 

Anahtar Kelimeler : , ENKAZ, ÜZERİNDEN, SİYASET, YAPMAYIN”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız