HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
10 Mayıs 2023 Çarşamba Saat: 12:57

205 BİN ADET ŞAP AŞISI YAPILDI

Ordu İl-İlçe Müdürlüklerinde görevli hayvan sağlığı ekipleri tarafından 2023 yılı ilkbahar dönemi şap aşılama kampanyası kapsamında il genelinde büyükbaş hayvanlara toplam 205 bin adet aşılama yapıldı. Konu hakkında açıklama
205 BİN ADET ŞAP AŞISI YAPILDI

Ordu İl-İlçe Müdürlüklerinde görevli hayvan sağlığı ekipleri tarafından 2023 yılı ilkbahar dönemi şap aşılama kampanyası kapsamında il genelinde büyükbaş hayvanlara toplam 205 bin adet aşılama yapıldı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan İl Müdürü Kemal Yılmaz; "Hayvan sağlığının sağlanamadığı bir ortamda insan sağlığını korumak ve güvenilir gıdaya erişmek mümkün değildir. Hayvansal ürünlerin insan beslenmesindeki önemi çok büyük olup, hayvan sağlığının doğrudan insan sağlığını etkilediği unutulmamalıdır. Bundan dolayı hayvanlardan insanlara bulaşan hastalıkların önüne geçilebilmesi için öncelikle hayvan sağlığı korunmalıdır. Hayvan sağlığının korunmasında da özellikle bulaşıcı hastalıkların önlenmesi, kontrol altına alınması ve ortadan kaldırılması ile ciddi ekonomik kayıpların azaltılması açısından aşılama faaliyetleri son derece önemlidir" dedi.

"İlimizde hayvan hastalıkları ile mücadele kapsamında İl-İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimizce aşılama çalışmaları etkin bir şekilde yürütülmektedir" diyerek sözlerine devam eden Müdür Yılmaz; “Hayvan Hastalıkları İle Mücadele ve Hayvan Hareketlerinin Kontrolü Genelgesi kapsamında programlı şap aşılama kampanyası ilkbahar ve sonbahar dönemi olmak üzere 2 dönem halinde yapılmaktadır. İl-İlçe Müdürlüklerimizde görevli hayvan sağlığı ekipleri tarafından 2023 yılı ilkbahar dönemi şap aşılama kampanyası kapsamında il genelinde büyükbaş hayvanlara toplam 205 bin adet aşılama yapılmış ve kampanya başarı ile tamamlanmıştır. Şap hastalığı ile mücadelede kullanılan aşılar Bakanlığımız Şap Enstitüsü Müdürlüğü tarafından büyük bir özveri ile hazırlanmaktadır. 2023 yılında çıkan Sat-2 tipi şap hastalığına karşıda Şap Enstitüsü Müdürlüğümüzce aşı üretimi hızlı bir şekilde gerçekleştirilmiş ve ülke genelinde olduğu gibi ilimiz hayvanlarına da uygulanmıştır" diyerek sözlerini noktaladı.

 

Anahtar Kelimeler : 205, BİN, ADET, ŞAP, AŞISI, YAPILDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız