HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
19 Mayıs 2023 Cuma Saat: 13:02

“ATATÜRK’ÜN EMANETİNE SAHİP ÇIKMALIYIZ”

  Fatsa Belediyesi ve Ordu Üniversitesi Sürekli Eğitim ve Araştırma Merkezi Tarih Bölümü işbirliği ile 14 okulda 14 akademisyen ile eş zamanlı olarak “Cumhuriyetin 100. Yılına İlk Adım” konulu konferans gerçekleştirildi.  Öğret
“ATATÜRK’ÜN EMANETİNE SAHİP ÇIKMALIYIZ”

 

Fatsa Belediyesi ve Ordu Üniversitesi Sürekli Eğitim ve Araştırma Merkezi Tarih Bölümü işbirliği ile 14 okulda 14 akademisyen ile eş zamanlı olarak “Cumhuriyetin 100. Yılına İlk Adım” konulu konferans gerçekleştirildi. 

Öğretim Görevlisi Mustafa Büyük Eczacı İlhan Hazinedar Ortaokulu’nda, Araştırma Görevlisi Sebahattin Ödemiş Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nda, Dr. Öğretim Üyesi Kamil Yavuz, Ahmet Sırımsı Anadolu Lisesi’nde, Doç. Dr. İsmail Özer. Atatürk Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde, Doç. Dr.Kemal Saylan Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, Doç.Dr. Hakan Güngör, Lokman Hekim Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde, Doç. Dr. Mesut Karakulak, Fatsa Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde, Doç.Dr. Süleyman Uygun, Şehit İbrahim Kılıç Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde, Doç.Dr. Murat Özkan, Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde, Dr.Öğretim Üyesi M.Emre Kılıçarslan Fen Lisesi, Prof. Dr. Sadullah Gülten Fatsa Anadolu Lisesi, Dr. Yunus Bor, Bolaman Anadolu Lisesi, Prof.Dr. Ömer Erdem Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi, Prof. Dr. İlhan Ekinci, Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi’nde eş zamanlı olarak konferanslarını gerçekleştirdiler. 

  Fatsa Anadolu Lisesi’ndeki konferans sonrası bir açıklama yapan Ordu Üniversitesi Sürekli Eğitim ve Araştırma Merkezi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Sadullah Gülten, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün modern Türkiye'nin kurucusu olduğunu ve Türkiye Cumhuriyetini gençlere ve milletine emanet ettiğini belirterek, “Hem gençlerin hem de Türk milletinin bu emanete sahip çıkması gerekiyor. Dolayısıyla bugünlerde de sahip çıktığını son seçimlerle beraber göstermiştir. Mustafa Kemal’de demokrasinin bu şekilde ilerlemesini çok arzu eden birisiydi ve nihayetinde hem Türkiye Cumhuriyetin kuruluşunun 100'üncü yıldönümü olması, hem Samsun'a çıkışının 104. yıldönümü olması kutlanmaya değer ve şu seçimlerle birlikte de Mustafa Kemal'in o ilk düşündüğü atılımların gerçekleştiği görülmektedir.” dedi. 

“MUSTAFA KEMAL'İ VE O DÖNEMİ ANLAMAMIZ GEREKİYOR”

Yeni neslin Mustafa Kemal’i ve o kurucu felsefeyi öğrenmesi ve içselleştirmesinin çok önemli olduğunu ifade eden Gülten, “Dolayısıyla Mustafa Kemal’de hem Cumhuriyet'ni hem de devrimlerini gençlere bırakmıştır. Bizim Mustafa Kemal'le ve o dönemle ilgili sağlıklı bir iletişime geçmemiz ve doğru kaynaklardan hem Mustafa Kemal'i hem de o dönemi anlamamız gerekiyor. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin sonraki dönemlerinde karşılaşabileceğimiz bütün problemleri o dönemdeki kurucu unsura, onların hareketlerine bakarak çözebileceğimizi, en azından kendimize bir yol haritası çizebileceğimizi düşünüyorum.” diye konuştu. 

   Fatsa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Cevat Erbil ise Ordu Üniversitesi Sürekli Eğitim ve Araştırma Merkezi Tarih Bölümü işbirliği ile 14 okulda 14 akademisyen ile eş zamanlı olarak “Cumhuriyetin 100. Yılına İlk Adım” konulu konferans gerçekleştirilmesinden dolayı Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ve Ordu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ali Akdoğan’a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız