HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
14 Şubat 2017 Salı Saat: 10:35

ORMAN DOSTU AVCI BÖCEKLER GÖREV BAŞINDA…

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ormanlara zarar veren böceklerle mücadelesini biyolojik olarak sürdürmeye devam ediyor. Bu çerçevede 2016 yılında zararlı böceklerle mücadele için laboratuvarlarda üretilen ya
ORMAN DOSTU AVCI BÖCEKLER GÖREV BAŞINDA…

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ormanlara zarar veren böceklerle mücadelesini biyolojik olarak sürdürmeye devam ediyor. Bu çerçevede 2016 yılında zararlı böceklerle mücadele için laboratuvarlarda üretilen yaklaşık 690 bin orman dostu avcı böcek ormanlara salındı.

Ormanlarımızın değişen iklim koşulları ve gelişen küresel ticaret ile birlikte zaman içerisinde birçok biyotik ve abiyotik tehditle karşı karşıya kaldığının altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Ormanlarımızda tahribata yol açan zararlı organizmalar ile mücadele de özellikle 2003 yılı sonrasında tabiata dost mücadele metotları kullanmaya başladık. Bu mücadele yöntemlerinin başında ise biyolojik mücadele geliyor” dedi.

Bu mücadele yönteminde ormanlara zarar veren organizmalar ve meydana getirdikleri tabii afetlere karşı faydalı böceklerin kullanıldığını belirten Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Ülkemiz genelinde bulunan toplam 51 biyolojik mücadele laboratuvarında yılda ortalama 500 bin adet yırtıcı ve avcı böcek üretiyoruz. Ayrıca bu laboratuvarlarda faydalı virüs ve parazitoidler de üretilerek ormanlarımıza zararlılar ile mücadele gayesi ile salınıyor. Bu çerçevede 2016 yılında üretilen yaklaşık 690 bin faydalı böcek ormanlarımıza salındı” açıklamasını yaptı.

Zararlı böceklerin ormanlara verdiği zararı ‘dumansız yangın’ olarak değerlendiren Prof. Dr. Eroğlu “Dumansız yangın olarak adlandırdığımız bu tehdit için sadece 2016 yılında 222 bin 593 hektarlık alanda çalışma yaptık. Bu mücadele faaliyetlerinin yaklaşık yüzde 99’unu ise tabiata en uygun mücadele yöntemleri olan biyolojik, biyoteknik ve mekanik mücadele metotları ile yaptık” diye konuştu.

2016 yılı içerisinde biyolojik mücadele laboratuvarlarında üretimi yapılan 690 bin avcı böceğin 4 farklı türde üretildiğini söyleyen Prof. Dr. Veysel Eroğlu “R.grandis, T.formicarius, T.sinensis, C.sycophanta türlerinde üretilen bu böcekleri ormanlarımızın sağlığını ve devamlılığını korumak ve gelecek nesillere sağlıklı ormanlar emanet edebilmek gayesiyle bu yıl ve önümüzdeki yıllarda da ormanlarımıza salmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.(Ordu Yeni Haber)

Anahtar Kelimeler : ORMAN, DOSTU, AVCI, BÖCEKLER, GÖREV, BAŞINDA…

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız