HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
10 Temmuz 2023 Pazartesi Saat: 15:32

SELDEN ZARAR GÖRENLERE DESTEK KREDİSİ

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası, Ordu Ticaret Borsası, Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Ordu Mali Müşavirler Odası ile KOSGEB İl Müdürlüğü, Ordu’da meydana gelen sel felaketinde zarar gören işletmelere acil destek kredisi verecek
SELDEN ZARAR GÖRENLERE DESTEK KREDİSİ

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası, Ordu Ticaret Borsası, Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Ordu Mali Müşavirler Odası ile KOSGEB İl Müdürlüğü, Ordu’da meydana gelen sel felaketinde zarar gören işletmelere acil destek kredisi verecek.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası’ndan (OTSO) yapılan açıklamada, sel felaketi nedeniyle zarar gören işletmelerin durumunu görüşmek üzere acil toplanarak bir kriz masası oluşturulduğu bildirildi.

Yapılan toplantı neticesinde taşkından zarar gören işletmelerin mali açıdan kayıplarının giderilmesi ve KOSGEB desteğinden yararlanması için gereken başvurular ve işlemler aşağıda şöyle sıralandı:

Vergisel yükümlülükler açısından işletmelerin selde zarar gören emtia ve demirbaşlarının listesini yaparak ilgili Vergi Dairesi Takdir Komisyonu’na başvurmaları gerekmektedir. Ticari Defterler ile ilgili bir zayiat ise 30 (otuz) gün içerisinde mahkemeye başvurarak zayi belgesi almaları gerekmektedir. İşletmeler bu hususta Mali Müşavirlerine mutlaka bilgi vermelidirler.

KOSGEB Acil Destek Kredisinden yararlanmak isteyen işletmelerimiz; Kamu Kurumlarına (Valilik, Kaymakamlık, Vergi Dairesi, AFAD, Belediyeler ve Defterdarlık) “Zarar Tespit Tutanağı” düzenletilmelidir.

KOSGEB Acil Destek Kredisinden yararlanacak olan işletmelerin KOBİ ölçeğinde (0 –250 çalışan sayısı ve yıllık ciro 500 Milyon TL ve altı) olması gerekir.

Krediden yararlanmak isteyen işletmelerin güncel KOSGEB üyeliklerinin olması, güncel değilse e-devlet üzerinden güncellenmesi, KOSGEB üyelikleri yok ise sistem üzerinden üyelik oluşturmaları gerekmektedir.

KOSGEB aracılığı ile Kamu Bankaları tarafından verilecek ACİL DESTEK KREDİSİ, ilk 12 ayı geri ödemesiz toplam 36 ay vadeli ve sıfır faizli olacaktır.

KRİZ MASASI İLETİŞİM:

Şükrü Köksal Ordu Ticaret Ve Sanayi Odası Genel Sekreteri 

0538 862 60 91

Birol Öztürk  Ordu Ticaret Borsası Genel Sekreteri

0543 363 75 27

Hayri Akyol   Ordu Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği Genel Sekreteri    

0532 739 25 90

Tuğrul Odabaş Ordu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Oda Sekreteri    

0532 614 30 20

Anahtar Kelimeler : SELDEN, ZARAR, GÖRENLERE, DESTEK, KREDİSİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız