HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
12 Temmuz 2023 Çarşamba Saat: 13:42

KIRSALDA YOĞUN MESAİ DEVAM EDİYOR

Cumartesi günü başlayan ve Altınordu’da etkili olan afet niteliğindeki aşırı yağışlarda seferber olan Altınordu Belediyesi, tüm birimleri ve tüm ekipleriyle sahada etkin bir mücadele verdi. Aşırı yağışlarla birlikte debisi yüksele
KIRSALDA YOĞUN MESAİ DEVAM EDİYOR

Cumartesi günü başlayan ve Altınordu’da etkili olan afet niteliğindeki aşırı yağışlarda seferber olan Altınordu Belediyesi, tüm birimleri ve tüm ekipleriyle sahada etkin bir mücadele verdi.

Aşırı yağışlarla birlikte debisi yükselen Bülbül deresi, Aziziye deresi ve Zaferimilli derelerinin taşması sonucu Altınordu’nun bu dereler arasında kalan bölümlerinde su taşkınları yaşandı.

 

BAŞKAN TÖREN AFETİN İLK ANINDAN BU YANA AYAK BASMADIK YER BIRAKMADI

 

Yağışların başladığı ilk andan itibaren gece gündüz demeden 24 saat sahada ekiplerin ve vatandaşların yanında olan Başkan Aşkın Tören’in hem merkezde hem kırsalda ortaya koyduğu etkin kriz yönetimi afetin olumsuz sonuçlarının en aza indirilmesinde büyük rol oynadı. Tüm çalışmaları sahadan yöneten Başkan Aşkın Tören, su baskını yaşanan ev ve işyerlerini tek tek ziyaret ederek sorunlara müdahale etti. 

Altınordu Belediyesinin afetin olumsuz etkilerinin bertaraf edilmesi noktasında devletin tüm kurum ve kuruluşlarıyla birlikte koordinasyon içerisinde seferber olduğunu ifade eden Başkan Aşkın Tören, Altınordu Belediyesinin tüm ekipleriyle birlikte cansiperane bir çalışma yürüttüğünü söyledi.

 

ALTINORDU BELEDİYESİ ÇAĞRI MERKEZİNE 1447 İHBAR GELDİ

 

Altınordu Belediyesi çağrı merkezi afet anında vatandaşların ilk başvurduğu yer oldu.  Vatandaşlardan gelen 1447 telefon ihbarı tek tek değerlendirilerek kriz merkezine aktarıldı. Kriz merkezi tarafından tasnifi yapılan çağrılardan su taşkını yaşanan noktalardan gelen 346 vidanjör talebi temizlik birimince, 121 yol açma talebi ise fen işleri birimince karşılandı. Tüm iletişim kanalarından ulaşan çağrıların tamamı kriz merkezi tarafından titizlikle değerlendirilerek öncelik sırasına göre ekipler yönlendirildi.

 

AŞIRI YAĞIŞLARIN İZLERİ SOKAKLARDAN SAATLER İÇERİSİNDE SİLİNDİ

 

 Aşırı yağışlarda meydana gelen su baskınlarına anlık müdahale eden ve su taşkını yaşanan noktalarda su tahliye çalışmalarını gerçekleştiren ekipler, sokaklarda yaptığı bir uçtan diğer uca süpürme ve yıkama çalışmalarıyla aşırı yağışların olumsuz izlerini saatler içerisinde şehirden sildi.  

Su taşkınından etkilenen konutlar, işyerleri ve alanlar Altınordu Belediyesi ekiplerince yıkanarak temizleniyor. Öte yandan sosyal Belediyecilik anlayışı doğrultusunda afetten etkilenen ve desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlarımıza belediyemizce gerekli destekler de sağlanıyor.

 

 

Kırsal mahallelerimizde göçük ve heyelanlar sebebiyle kapanan tüm yollarda Fen işleri Müdürlüğü ekipleri 7/24 esaslı bir çalışma yürütüyor. Kırsal mahallelerin şehirle ulaşımını sağlayan ana arterlerde yaşanan olumsuzluklar giderildi ve ulaşım sağlandı. Kesintisiz ve güvenli bir ulaşım için ana arterlerde alınan önlemlerin yanı sıra mahalle bağlantı yollarında heyelan ve toprak kaymalarından kaynaklı olumsuzlukların ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmalar aralıksız devam ediyor.

 

BAŞKAN TÖREN “DEVLETİMİZ YARALARI SARACAK GÜÇ VE KUDRETTEDİR”

 

Kent merkezinde aşırı yağışların olumsuz sonuçlarının kontrol altına alınmasının ardından kırsala yönelen Başkan Aşkın Tören’in, mahalle mahalle sürdürdüğü incelemeler devam ediyor.

Başkan Aşkın Tören, yaşanan aşırı yağışların etkilerini ve belediye tarafından yapılan çalışmaları değerlendirdi.

İlk andan itibaren tüm imkanlarıyla vatandaşların yanında olduklarını ifade eden Başkan Tören, “Öncelikle şehrimize ve hemşehrilerimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bölgemizi ve şehrimizi 3 gün boyunca etkisi altına alan ve afet niteliği taşıyan aşırı yağışlara karşı adeta seferberlik ilan ettik. Devletimizin kurum ve kuruluşlarıyla birlikte tüm ekip, ekipman ve personelimizle hem şehir merkezinde hem de kırsal mahallelerimizde sahada olmaya devam ediyoruz.

Öncelikle kent merkezinde derelerin taşması sonucu oluşan olumsuzlukların giderilmesinde cadde, bulvar, sokak ayrımı yapmaksızın tüm gücümüzle vatandaşımızın yanında yer aldık. Devletimiz tüm kurum kuruluş ve imkanlarıyla sahadadır. Yine devletimiz bu afetin sonuçlarını hem fiziki hem de sosyal yönlü olarak kısa sürede ortadan kaldıracak güç ve kudrettedir.

 KIRSALDA AĞIR BİR TABLO İLE KARŞI KARŞIYAYIZ

 

Yaşanan afetin bilançosunun kırsalda çok ağır olduğunu belirten Başkan Tören “Kırsal mahallelerimizde derelerin taşması ile oluşan heyelandan yollar, alt yapı ve tarım arazileri büyük oranda etkilenmiş ve hasara uğramıştır. Şehrimiz genelinde ve özellikle kırsal mahallelerimizde aşırı yağışlar nedeniyle ulaşımda aksama yaşanan tüm bölgelerde ekiplerimizin müdahaleleri sürüyor.

 Özellikle can kaybı olmaması en büyük tesellimizdir. Yağışlar öncesi şehrimiz genelinde aldığımız önlemler, ekiplerimizin yağış anında yaptığı etkili müdahaleler ve özverili çalışmaları ile büyük bir badire atlattık çok şükür. Bu noktada çalışmalara katkı veren tüm kurum ve kuruluşlarımıza ve çalışanlarına fedakâr çalışma arkadaşlarımla birlikte teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Anahtar Kelimeler : KIRSALDA, YOĞUN, MESAİ, DEVAM, EDİYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız