HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
12 Temmuz 2023 Çarşamba Saat: 14:24

“DEVLETİMİZ GÜÇLÜ”

Ordu Valisi Tuncay Sonel, “Ordu’da selden zarar gören vatandaşlarımız hiç merak etmesinler hasarları, zararları en kısa sürede giderilecek. Devletimiz güçlü” dedi.
“DEVLETİMİZ GÜÇLÜ”

Ordu Valisi Tuncay Sonel, “Ordu’da selden zarar gören vatandaşlarımız hiç merak etmesinler hasarları, zararları en kısa sürede giderilecek. Devletimiz güçlü” dedi.

Vali Tuncay Sonel, İlimizde 8 Temmuz akşam saatlerinde başlayan şiddetli sağanak yağışlar sonucu meydana gelen sel, su baskını ve heyelan afetinin yol açtığı bölgelerde incelemelerde bulundu.

HAYATI NORMALE DÖNDÜRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Metrekareye Altınordu ilçemizde 92, Fatsa ilçemizde 120, Perşembe ilçemizde 130 kilogram yağışın düştüğü ilimizde ilk andan itibaren sahada yapılan çalışmaları yakından takip eden Vali Sonel, afetin yol açtığı olumsuzlukları gidermek için sahada çalışan ekipleri koordine ederek, hayatın normale dönmesini sağlayıcı tedbirleri almak noktasında büyük gayret sarf ediyor.

İÇİŞLERİ BAKANIMIZLA DA İSTİŞARE HALİNDEYİZ

Ordu genelinde 8 Temmuz akşamından itibaren şehrimizde şiddetli yağışlar olduğuna dikkat çeken Vali Sonel, ”Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde, Sayın İçişleri Bakanımızla da istişare halindeyiz. Talimatlarını alıyoruz. Dün, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız da şehrimize teşrif etti. 2 gün önce AFAD Başkanımız şehrimize geldi. İl genelinde özellikle Altınordu ilçemizde metrekareye 92, Fatsa ilçemizde 120, Perşembe ilçemizde de 130 kg yağış düştü.  Hasar tespit komisyonları Defterdarımızın koordinesinde ilk sabah zarar gören esnaflarımızın işyerleri ve vatandaşlarımızın konutları tespit edildi” açıklamasında bulundu.

HEPİMİZE GEÇMİŞ OLSUN

351 iş yeri, 32 konut ile 35 aracın sel ve heyelandan etkilendiğini belirten Vali Sonel, ”Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyelerimiz, kamu kurum  ve  kuruşlarımıza kadar hep beraber gece sabahlara kadar sahayı bırakmadık. Can kaybı yaşanmaması en büyük tesellimiz. 3 vatandaşımız AFAD tarafından dere kenarlarından alındı.  Fatsa ilçemizde 10 ev toplamda 35 vatandaşımız, Altınordu ilçemizde 3 ev toplamda 12 vatandaşımız, genel toplamda da 47 vatandaşımızı güvenli yerlere taşıdık. Özellikle Ordu-Samsun yolumuz heyelandan kapanmıştı. Kısa sürede açtık. Ordu-Mesudiye-Sivas yolunu da tedbir amaçlı heyelandan dolayı kapattık. Tali yollardan geçişi verdik. O yolu da açma çalışmalarımız devam ediyor. Rabbim böyle sel, deprem, heyelan gibi afetleri şehrimize, ülkemize, milletimize yaşatmasın, hepimize geçmiş olsun” diye konuştu.

ZARARLAR EN KISA SÜREDE GİDERİLECEK

Vali Sonel, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Tarımdaki arkadaşlarımız da tespitleri yapıyorlar. Fındık bizim olmazsa olmazımız. Bölge için önemli bir sosyal olgu. Bağı, bahçesi, evi, işyeri zarar görenler, yaraları sarmaya çalışıyoruz. İl geneli de afetten etkilenen il kapsamına alındığı için bizim vatandaşlarımız hiç merak etmesinler hasarları, zararları en kısa sürede giderilecek. Devletimiz güçlü. Sayın İçişleri Bakanımızın talimatıyla ilk etapta 15 milyonumuz geldi. Rabbim, devletimize zeval vermesin, böyle afetlerden milletimizi korusun.”

Anahtar Kelimeler : “DEVLETİMİZ, GÜÇLÜ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız