HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
17 Şubat 2017 Cuma Saat: 08:52

“HALK YARARINA NE VARSA BİZ ONUN YANINDAYIZ”

Nitelikli yaşam alanları ve kent estetiği ile göz dolduran, toplum sağlığı ve eğitimde atılan büyük adımları, geniş katılımlı kültürel etkinlikleri, prestijli kentsel dönüşüm alanları, sosyal dayanışmanın en güzel örneğinin
“HALK YARARINA NE VARSA BİZ ONUN YANINDAYIZ”

Nitelikli yaşam alanları ve kent estetiği ile göz dolduran, toplum sağlığı ve eğitimde atılan büyük adımları, geniş katılımlı kültürel etkinlikleri, prestijli kentsel dönüşüm alanları, sosyal dayanışmanın en güzel örneğinin verildiği, sosyal yardımları ile adından çokça söz ettiren bir başkan: Ordu-Altınordu Belediye Başkanı  Engin Tekintaş.

Gazetemiz köşe yazarı Mehmet Ziya Odabaş ve eşi Şiir Edebiyat yazarı İnci Sönmez Odabaş, başkan Engin Tekintaş ile Altınordu Belediyesi’nin gerçekleşen ve devam eden projeler hakkında röportaj gerçekleştirdi.

İşte o röportaj:

M Ziya ODABAŞ: Sayın başkan, Engin Tekintaş  kimdir.

Başkan Engin TEKİNTAŞ: 2 Ocak 1960 yılında Ordu merkeze bağlı Akkese köyünde doğdum.  Evli ve üç çocuk babasıyım. İlkokul ve ortaokul hayatını köy okulunda tamamladıktan sonra lise eğitimini Ordu İmam Hatip Lisesinde bitirdim.1979 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesini kazandım ve lisans eğitimini  tamamladım. Vatan borcu olan askerlik görevini Erzurum’a bağlı Oltu ilçesinde yedek subay olarak yaptım. Askerlik görevini tamamladıktan sonra 4 yıl özel sektörde 2 yılı yönetici olacak şekilde çalıştım. Ardından kendi ticari işletmemi kurdum. 26 yılı aşkın süredir Ordu Merkezde kendi işletmemi yürütmekteyim. Siyasi hayatım 1991 yılında Refah Partisi ile başladı. Refah partisinde il başkan yardımcısı olarak yer aldım.1994 yılında merkez ilçe başkanı oldum ve 1995 yılına kadar görevini sürdürdüm. 1995 – 1997 yılları arasında Refah Partisi il başkanlığı görevini üstlendim. 1999 yılında Fazilet Partisine geçiş yaptım ve Belediye başkan adayı oldum.  2001 yılında AK Parti Ordu İl Teşkilatının kurucuları arasında yer aldım. 2003 yılında Ak Parti il başkanlığı görevine geldim. 2009 yılında mahalli idareler seçiminde il genel meclis başkanı oldum. 2011 yılında yenilenen meclis seçimi ile tekrar başkan seçildim. Ordu Altınordu ilçesinde Ak parti kadrosunda belediye başkan adayı olarak yer aldım. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Altınordu Belediye başkanı seçilerek görevime başladım.

M. Ziya ODABAŞ: Sayın başkan, iki yılı aşkın bir süredir bu görevi ifa ediyorsunuz  bir sloganınız var mı?

Başkan Engin TEKİNTAŞ:  Yaptığımız ve yapacağımız bütün hizmetlerimiz halk yararınadır. O nedenle Sloganımız “Halk yararına ne varsa biz onun yanındayızdır.”

M.Ziya ODABAŞ: Başkanım bu hava kirliliği ne olacak?

Başkan Engin TEKİNTAŞ: Özellikle kış aylarında hava kirliliği olduğu doğrudur. Kalorisi düşük kömür kullanımları kirliliğin asıl sebebidir. Ancak doğal gaz kullanımı ilimizde yaygınlaştıkça bu kirlilik ortadan kalkacaktır. Yasal olarak doğal gaz kullanımı 2017 yılı sonu ve 2018 yılı başlarında tamamlanacaktır.

İnci Sönmez ODABAŞ: Başkanım, Sosyal projelere destek veriyor musunuz? Bu konuyu açar mısınız?

Başkan Engin TEKİNTAŞ: Çocukları ve yaşlıları korumak için Yaşlı bakım evleri açıyoruz. Onlara yalnızlığını unutturmak için elimizden geleni yapıyoruz. 50 bin metre kare yeşil alan tahsis ettik. Buralarda, dinlenme yerleri, spor alanları, aile danışman merkezleri, kreşler, eğitim mutfağı , ebruli, ve resim salonlarımız var yaşlılarımız rahatlıkla dinlenecekler, spor yapacaklar, okuyacaklar, sıcak bir ortamları olacak ve sanatla ilgilenecekler.

Gençlerimiz ve çocuklarımız için,  Gençlik merkezlerini, Cumhuriyet, Şahincili ve Şirin evlerde açıyoruz.  Aklınıza gelecek tüm spor ve sanat faaliyetlerine çocuklarımız burada kavuşacaklar.

Bir kaç yerde çocuk parklarını yapacağız, eskiyeni de yenileyeceğiz. Bunun biri de Yeni mahallede olacak.

M.Ziya ODABAŞ: Başkanım Yaşlılara ve çocuklara özel ilgi duyuyorsunuz. Kimsesizlere de Cebinizden  maddi manevi yardım yaptığınızı biliyoruz.

Başkan: Benim aile büyüklerim yurt dışındaydı. Beni  babaannem ve dedem büyüttü. Onların hakkını unutamam. (Başkanın gözleri doluyor)

Uzun yıllar siyasetin içerisindeyim. Çocuklarım ile gerektiği kadar ilgilenemediğimi düşünüyorum. İnanın ülkemin sorunları kadar, kendi çocuklarımın sorunları ile ilgilenemedim. Yaşlı ve çocuklara düşkünlüğüm bundan olsa gerek.

M.Ziya ODABAŞ: Başkanım V kanal çalışmalarınız hakkında bilgi verir misiniz.

Başkan: Engin TEKİNTAŞ: Şu anda ilimizi görüyorsunuz, her taraf inşaat alanı. 2017 yılı sonuna kadar ilimizin alt yapı sorunlarını bitireceğiz.  Şu ana kadar  V Kanal çalışmalarımızın 87 km tamamladık. vatandaşa malzeme vererek 19 km onlar tamamladı toplam 106 km oldu. Çalışmalarımız devam ediyor. 2017-18 yılının sonuna kadar, 95 km V kanalı yapılacak. Malzemelerini vererek 25 Km Vatandaş tamamlayacak.

İ.Sönmez ODABAŞ: Başkanım çöp sorunu hakkında bilgi verirmisiniz?

Başkan: Şu anda 64 mahallemizin çöpü alınıyor. Kalan 28 Mahallenin çöpü de Planlı olarak 2 yıl içerisinde çözeceğiz.

M.Ziya ODABAŞ: Başkanım içme suyu projeniz hızla ilerliyor, açar mısınız lütfen.

Başkan Engin TEKİNTAŞ: Hemşerilerim gönlünü rahat tutsun şu an dört mahallenin içme suyu çalışmaları yenilendi. Yenimahalle, Düz Mahalle, Şarkiye ve Bahçeli evlerde  konutların çeşmelerinde rahatlıkla su içile bilir hale getirdik. Çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Yıl sonuna doğru tüm ilimizin içme suyu sorunu çözülmüş olacaktır.

M. Ziya ODABAŞ: Başkanım Yol çalışmaları ne durumda, vatandaş bayağı şikâyetçi, yollar delik deşik oldu.

Başkan: Çalışmalarımızın devam ettiği yerde yolların bozuk olması normaldir. Ama bilinmesini isterim ki alt yapılarımız tamamlandığında tüm mahalle aralarımız da asfaltlanacaktır. Yeni yaptığımız asfalt çalışmalarımız buna örnektir.

İ.Sönmez ODABAŞ: Önemsediğiniz ama yapamadığınız bir projeniz var mı?

Başkan Engin TEKİNTAŞ: Çivil dere yatağını daraltmak istedim ama olmadı, sel ve su baskınlarına karşı DSİ. izin vermedi. Onun üzerin de gönlüme göre projemi uygulayamadım ama gene de çalışmalarımız devam ediyor.

M.Ziya ODABAŞ: Benim son sözüm Ordu spor olacak, ne olacak takımımızın hali?

Başkan Engin TEKİNTAŞ: Orduspor yöneticileri benim le ve Enver Yılmaz Başkan ile görüştüler. Yarın ne olur hep birlikte göreceğiz.

İ.Sönmez ODABAŞ: Başkanım arzu ederseniz size tek kelimelik sorular sormak istiyorum.

Başkan: Tabii buyurun,

Belediye başkanlığı= Hizmet

Siyaset=Zevk alıyorum

Seçmen=Bilgilendirme

Vefa=Eksilmeyen

Güven=He r zaman 

Doğruluk=Hazine

İyilik=Gizli yardımlaşma

Yalan= Düşman

İnanç=Kararlılık

 Para=Araç

Korkunuz=Ümitsizlik

Mutluluk=Sağlık

Sevgi=Olmasını istediğin  

Savaş=Kabul edilemez

Barış=Özlemimiz

Ümitsizlik=Yaraşmaz

M.Ziya ODABAŞ: Sayın Başkanım Ordu Halkına son sözlerinizi alabilir miyim.

Başkan Engin TEKİNTAŞ: Değerli Hemşerilerimiz merak etmesinler. Hizmet nerede biz orada olacağız. Biraz sabır ve hoş görülü davransınlar. Plan ve projelerimiz takvimimize göre işlemeye devam ediyor. Onlar rahat ettikçe biz huzurlu oluyoruz.

Ne diyoruz, “Halk yararına ne varsa biz onun yanındayız”

MZO ve İSO: Sayın başkanım sizlere gazetemiz ve Ordu Halkı adına teşekkür ediyoruz. Bizi makamınızda ağırladınız. Sorularımıza içtenlikle yanıt verdiniz.

Başkan Engin TEKİNTAŞ: Bende teşekkür ederim, bu sıcak sohbet için.

 

Anahtar Kelimeler : “HALK, YARARINA, NE, VARSA, BİZ, ONUN, YANINDAYIZ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız