HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
14 Mart 2017 Salı Saat: 10:00

2,5 EMEKLİ PROMOSYON TAAHHÜDÜ VERDİ

  Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı emekli promosyonlarına ilişkin sorularını cevaplandırdı.
2,5 EMEKLİ PROMOSYON TAAHHÜDÜ VERDİ

 

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı emekli promosyonlarına ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Emeklilerin maaş promosyonu almak için anlaştıkları bankaya 3 yıl taahhütte bulunmalarının yeterli olduğunu ve daha önce açıklanan diğer şartların ise kaldırıldığını vurgulayan Başkan Bağlı, şuana kadar 14 banka ve PTT’nin şartların kaldırılmasına ilişkin talebe olumlu cevap verdiklerini ifade etti.

Türkiye’de yaklaşık 11 milyon 834 bin civarında emekli olduğunu söyleyen Bağlı, 2016'da yaklaşık 185 milyar lira emekli maaş ödemesini yaptıklarını, bu yıl da bu rakamın 206 milyar lira olarak planlandığını dile getirdi.

Şuana kadar 8 bankanın 2,5 milyon emekliden promosyon taahhüdü aldığını dile getiren Bağlı, 5 bankanın toplam 1,5 milyon emekliye promosyon ödemesi yaptığını ifade etti.

Başkan Bağlı ödenecek promosyon miktarlarının kamu bankalarıyla mutabakata varılan minumum meblağ olduğunu vurgulayarak, “Bankalar bunun dışında kendi aralarında emeklilerimizi kendilerine çekmek için daha yüksek meblağlar verebilirler. Zaten bize gelen duyumlar, bankaların bu konuda ciddi bir rekabet içerisinde oldukları ve emeklilerimizi kendilerine çekmek için daha yüksek meblağları ödemeyi planladıkları yönündedir” diye konuştu.

Promosyon ödemesinin anne, baba veya eşinden yani yakınından emekli maaşı alanlar için de geçerli olduğunu hatırlatan Başkan Bağlı konuşmasına şöyle devam etti:

“Diyelim ki, emeklimiz a bankasıyla anlaşma yaptı, mutabakata vardı. 2 yıl boyunca maaşını orada tuttu. Promosyonu zaten almıştı. 2 yıl sonunda başka bankaya geçti. Elinde kalan 1 yıla isabet eden promosyonu geri ödemek zorundadır.”

15 yıl önce Türkiye’nin emekli maaşlarını ödemesi için bankalara komisyon ödediğini bugün ise emeklilere ödenen fon miktarının artmasıyla birlikte bankalarla pazarlık yapacak duruma geldiklerini söyleyen Başkan Bağlı, “Sayın Bakanımız mesaisinin dörtte üçünü bu işe harcadı. Sonunda emeklilere bu imkanları sağlayabildik. Tahmin ediyorum ve umuyorum ki kendileri için 3 yıl sonra daha iyi şartları temin edeceğiz” dedi.

 

Anahtar Kelimeler : 2, 5, EMEKLİ, PROMOSYON, TAAHHÜDÜ, VERDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız