HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
19 Nisan 2024 Cuma Saat: 15:46

ZENGİN: KİRA YARDIMI ZORUNLU HALE GELDİ

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, kamu görevlilerine kira yardımının zorunlu hale geldiğini söyledi. Başkan Zengin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Ülkemizde özellikle Büyükşehirlerde ve  Sahil Bandın
ZENGİN: KİRA YARDIMI ZORUNLU HALE GELDİ

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, kamu görevlilerine kira yardımının zorunlu hale geldiğini söyledi.

Başkan Zengin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Ülkemizde özellikle Büyükşehirlerde ve  Sahil Bandındaki illerimiz başta olmak üzere, genel olarak kira ücretlerinde anormal bir artış yaşanmaya başlamıştır. Kamu görevlilerimizin maaş ve ücretleri değil hayatlarını sürdürmeye, kiraları bile karşılamaya yetmemektedir” dedi.

Zengin, açıklamasının devamında ise; “Toplam memur sayısının yüzde %10’u kadar bile olmayan lojmanların memurun barınma sorununu çözmekten çok uzaktır. Kamudaki lojman tahsisi sorunlarına hiç girmeden toplam sayının soruna çare olmayacağı aşikârdır. Hükümetimiz  sorunu çözücü bir politika geliştirilmesi  zorunluluktur.

Kira yardımının bütün illerimizde uygulanması ve İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere bölgesel etkiler ve kira tutarları göz önüne alınarak belirlenmesi gerekmektedir.

Kamu görevlilerimizin özellikle yüksek nüfuslu şehirlerde görev yapmaları hâlinde lojman yetersizliği sebebiyle kiralık konutlarda yaşamak zorunda kalmaktadır.

“Son yıllarda ekonomik kriz nedeniyle toplumun her kesiminde hissedilen geçim sıkıntısı ve özellikle büyük şehirlerde kontrolsüz şekilde artan kira bedelleri göz önüne alındığında  kamu çalışanlarımızın yaşam masraflarını karşılamaları neredeyse imkânsız hâle gelmektedir.

Memurlara verilecek bu desteğin onların yaşam standartlarını yükselteceğini ve motivasyonlarını artıracağını ve ülkemize daha iyi hizmet etmelerine olanak tanıyacak, kamu hizmetlerinin aksamaması, kamu görevlilerimizin mağdur edilmemesi amacıyla; Kamu Görevlilerimize kira yardımı yapılmalıdır. Kira yardımı konusu Türk Sağlık-Sen olarak mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler : ZENGİN:, KİRA, YARDIMI, ZORUNLU, HALE, GELDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız