HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
26 Nisan 2024 Cuma Saat: 12:56

KIZILAY 23 NİSAN’I DEPREM BÖLGESİNDE KUTLADI

Türk Kızılay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman, Osmaniye ve Gaziantep’te düzenlediği etkinliklerle depremzede çocuklarla birlikte şenlik havasında kutladı   Türk Kızılay Toplumsal
KIZILAY 23 NİSAN’I DEPREM BÖLGESİNDE KUTLADI

Türk Kızılay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman, Osmaniye ve Gaziantep’te düzenlediği etkinliklerle depremzede çocuklarla birlikte şenlik havasında kutladı

 
Türk Kızılay Toplumsal Hizmet Merkezleri’nce 6 Şubat depremlerinden etkilenen 6 ilde çocuklar için hazırlanan 23 Nisan programlarının ilki Hatay’daki Güzelburç Kızılay Geçici Yaşam Merkezi ve Güzelburç Konteyner Kent’te düzenlendi.
 
Güzelburç geçici yaşam merkezinde aralık ayından bu yana faaliyet gösteren Türk Kızılay 100. Yıl Kütüphanesi alanında düzenlenen programa, Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Yener Tanık, Kızılay Hatay İl Merkezi Başkanı Hüseyin Kimyonoğlu ve Kızılay Hatay şube başkanları katıldı. Tüm çocukların bayramını kutlayan Tanık, “Gazi Mustafa Kemal 23 Nisan’ı siz çocuklara hediye etti. Türkiye’nin geleceği sizlere emanet” dedi. Tanık, Hatay’ın Kızılay için çok önemli olduğuna değinerek “Bağışçılarımızın katkısıyla kurduğumuz kütüphanelerimizin sayısını artıracağız. Türk Kızılay olarak her biriniz kalıcı konutlara geçene kadar yanınızda olacağız” diye konuştu.
 
Konteyner kentte yaşayan “Kızılay ve Çocuk” temalı resim yarışmasından bir seçkinin sergilendiği programda, resimleriyle dereceye giren ilk üç öğrenci olan Derin Nisa Alperen, Melek Şahin ve Kübra Kılınç’a ödülleri takdim edilirken yarışmaya katılan çocukların tamamına hediyeler dağıtıldı. 23 çocuğun yer aldığı Kızılay Çocuk Korosu’nun seslendirdiği şarkılarla devam eden program, sahne gösterileri, oyunlar, müzik ve dans etkinliklerinin yanı sıra ikramlıklarla konteyner kentteki yüzlerce çocuğa şenlik havası yaşattı.
 
Tüm haftaya yayıldı
 
Türk Kızılay’ın 23 Nisan haftası boyunca, Malatya’da Malet 2, Osmaniye’de Karaçay, Adıyaman’da K11, K12, İpekli K2-B, Gaziantep’te Islahiye Yaşam-1 konteyner kentleri ile Kahramanmaraş Pazarcık’taki Unicef Ortaokulu’nda düzenlediği etkinliklere her yaş grubundan binlerce çocuk katıldı. Resim sergisi, oyunlar, ikram ve hediyelerin yer aldığı tüm programlarda çocuklar, uçurtma atölyesinden origamiye, yüz boyamadan palyaço gösterilerine farklı etkinliklere katılarak eğlendi.
 
Kızılay ve DEİK işbirliğiyle
 
Türk Kızılay ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) iş birliğiyle Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesindeki DEİK Yaşam Kenti’nde de depremzede çocuklara yönelik 23 Nisan etkinliği düzenlendi. Konteyner kentteki etkinliğe Türk Kızılay Genel Sekreter Yardımcısı Şükrü Can, DEİK Genel Sekreter Yardımcısı Adem Yavuz, Koordinatör Kaymakam Tarık Orhan katıldı. 120 kişi kapasiteli halk kütüphanesinin açılışı yapılan program kapsamında, Kızılay ve DEİK işbirliğiyle çocuklar için hazırlanan 1876 oyuncak kolisi ile 2800 adet şekerleme kolisi Kızılay çalışanları ve gönüllüleri tarafından çocuklara hediye olarak dağıtıldı. Yaklaşık 2000 çocuğun katıldığı 23 Nisan programı, oyun alanında düzenlenen etkinlikler ve ikramlarla gün boyu devam etti.

 

Anahtar Kelimeler : KIZILAY, 23, NİSAN’I, DEPREM, BÖLGESİNDE, KUTLADI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız