HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
26 Nisan 2024 Cuma Saat: 13:07

GEÇMİŞE NOSTALJİK BİR YOLCULUK

“Dikey Duvarda Yaşayan Ordu Evleri” ilgi odağı oldu Ordu’nun yöresel mimariye sahip eski evleri, Çamlı Köşk Sosyal Tesislerinin bulunduğu alanda yaşatılıyor. Minyatür Ordu Evleri, bölgenin cazibe merkezi haline geldi. Geçmişe nostal
GEÇMİŞE NOSTALJİK BİR YOLCULUK

“Dikey Duvarda Yaşayan Ordu Evleri” ilgi odağı oldu

Ordu’nun yöresel mimariye sahip eski evleri, Çamlı Köşk Sosyal Tesislerinin bulunduğu alanda yaşatılıyor. Minyatür Ordu Evleri, bölgenin cazibe merkezi haline geldi. Geçmişe nostaljik bir yolculuk yapılan "Dikey Duvarda Yaşayan Ordu Evleri ve Sokağı" ziyaretçi akınına uğruyor.

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketi Orkent A.Ş. tarafından hayata geçirilen proje, geçmişin izlerini günümüze taşıyor. Kirazlimanı Mevkii’nde bulunan eski Belde otelin yerine inşa edilen 25 katlı binaların yıkımıyla oluşturulan açık alandaki dikey duvar, yaşam alanına dönüştürüldü. Yaşayan Ordu Evleri ve Sokağı’na ilgi her geçen gün artıyor.

Çamlı Köşk Sosyal Tesislerinin bulunduğu alanda minyatür olarak inşa edilen eski Ordu evleri, özellikle köy yaşamını bilen veya çocukluğunu köyde geçirenleri geçmişe götürüyor. Yerli ve yabancı turistler de, Ordu’nun tarihini ve kültürünü yansıtan bu alanı ziyaret ederek bölgenin atmosferini soluyor.

Evlerin önünde düzenlenen yeşil alanlar ve rengarenk laleler, bu alana ayrı bir güzellik katıyor. Ayrıca, Dikey Duvarda Yaşatılan Ordu Evleri, fotoğrafçıların da ilgi odağı olmuş durumda. Ziyaretçileri kendine hayran bırakan eski Ordu evleri nostalji dolu anlar yaşatıyor.

Ordu'nun geleneksel mimarisini modern yaşam alanlarıyla bir araya getiren Orkent A.Ş.’nin bu projesi, yürüyüş yolları, yeşil alanlar, çocuk parkları, oturma alanları, seyir terası ve konser alanları gibi çeşitli sosyal aktivitelere de ev sahipliği yapıyor. Böylelikle ziyaretçiler, tarihi doku ve modern yaşamın bir arada olduğu alanda keyifli vakit geçiriyor.

 

Anahtar Kelimeler : GEÇMİŞE, NOSTALJİK, BİR, YOLCULUK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız