HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
21 Mayıs 2024 Salı Saat: 13:32

ZENGİN: YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMELİ!

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, 17 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle ilgili yaptığı açıklamada, kamuya yeni personel alımının emekli olan kamu görevlisi sayısıyla
ZENGİN: YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMELİ!

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, 17 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle ilgili yaptığı açıklamada, kamuya yeni personel alımının emekli olan kamu görevlisi sayısıyla sınırlandırılmasının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

17 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile kamuda alınacak tasarruf tedbirlerine yönelik kararlar açıklandı. Bu kararlar üzerine değerlendirmelerde bulunan Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, tasarruf tedbirlerinin bir kısmının olumlu olduğunu, ancak bazı maddelerin ülkeye fayda sağlamayacağını söyledi.

Personel Açığı

Zengin, kamuya yeni personel alımının emekli olan kamu görevlisi sayısıyla sınırlandırılmasının mutlaka gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Sağlık, eğitim ve güvenlik başta olmak üzere birçok hizmet alanında büyük bir personel açığı bulunduğuna dikkat çeken Zengin, özellikle büyükşehirlerdeki kamu hizmetlerinin az sayıdaki personelin üstün gayretleriyle yürütüldüğünü ifade etti.

Başkan Zengin, yaptığı açıklamada; "Bu karar, önümüzdeki yıllarda artacak nüfus ve hizmet ihtiyacına paralel olarak kamu çalışanı açığının daha da büyümesine ve kamu hizmetlerinin aksamasına yol açacaktır. Memur emeklilerinin maaşlarının düşüklüğü nedeniyle kamu görevlilerimiz emekli olmak istememekte, tüm çalışanlar 65 yaşına kadar görevlerinde kalmayı tercih etmektedir" dedi.

İhtiyacının Karşılanamaması

Zengin, şöyle devam etti; “Sağlık, eğitim, güvenlik, haberleşme, tarımorman, kültür, diyanet, enerji, yerel yönetim, imar, ulaşım, denetim hizmetleri, mühendislik, adalet ve uzmanlık gibi alanlarda ortaya çıkacak personel ihtiyacının karşılanamaması durumunda hizmetlerin yürütülemeyeceği sorununu dile getirdi. "Kurumlarda ve illerde personel ihtiyacı tam olarak karşılanmadan yeni personel alımının kısıtlanması, kamunun tam anlamıyla bir keşmekeşe dönmesi anlamına gelecektir" diye konuştu.

Taşeronlaşma ve Hizmet Satın Alma

Zengin, kamuya yeni personel alımını kısıtlarken hizmetlerin dışarıdan satın alma yoluyla görülmesi gibi bir yanlışa düşülmemesi gerektiğini belirterek; "Kamuda en büyük giderlerden birisi taşeronlaşma nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle öncelik taşeronlaşmayı sonlandırmak olmalıdır. Emek ve alın terine yapılan ödemeler israf değildir" şeklinde konuştu. 

 

Anahtar Kelimeler : ZENGİN:, YENİDEN, GÖZDEN, GEÇİRİLMELİ!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız