HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
21 Nisan 2017 Cuma Saat: 09:49

“ AMACIMIZ GIDA GÜVENLİĞİ”

“Sivil Toplum Diyaloğu Güvenli Gıda Güvenli Gelecek Projesi Üretici Eğitimi” Ordu Ticaret ve Sanayi Odası toplantı sal
“ AMACIMIZ GIDA GÜVENLİĞİ”

“Sivil Toplum Diyaloğu Güvenli Gıda Güvenli Gelecek Projesi Üretici Eğitimi” Ordu Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleşti.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen “Sivil Toplum Diyaloğu Güvenli Gıda Güvenli Gelecek Projesi Üretici Eğitimi” Ordu Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleşerek gıda üretimi yapan firmalara bilgi aktarıldı.

Eğitimde konuşan Gıda Mühendisi Nurseren Budak; “Bu projeden amacımız gıda güvenliği konusunda hem tüketiciyi, hem de üreticiyi doğru bilgilendirmek, hem yasal süreçleri hem bilimsel referans değerler, hem de Avrupa Birliği bünyesinde temel bilgi tazelemesinde bulunmak. Gıda sektörü, kazanç odaklı ve dinamik bir sektör ve bu sektörde son yıllarda medya çok ön planda, bir takım kendinden menkul profesörler belli kar amaçları ile toplumu, özellikle kadınları ve çocukları bilim dışı, yasa dışı, hatta ahlak dışı gerçekçi olmayan bilgi kirliliği ile ortamı kirletiyorlar. Bu da insanlarımızın kafasında gıda ürünlerine karşı doğru yanlış ön yargıların oluşmasına neden oluyor. Bu da piyasayı çok duyarlı olma söylemi altında çok yanlış ürünlere, çok yanlış birimlere yönelterek toplum sağlığını çok yanlış noktalara götürebiliyor. Bu anlamda üreticilerimizin daha bilinçli olmaları, ölçülü davranabilmeleri, hem de tüketicilerin temel gıda konusunda bilgi sahibi olmaları noktasında bir proje başlığı açıldı. Şu anda 5’cisini yaptığımız gıda eğitiminin hem üreticiye, hem de tüketiciye faydalı olacağına inanıyoruz. Biz bu projeye başlamadan önce 50 kadar gıda üretimi yapan ile başvuruda bulunduk. Başvurduğumuz 50 ilin ticaret ve sanayi odasından ilk dönen 10 oda ile sözleşme yapacağız dedik. Bu anlamda ilk dönen 3 il Ordu, Samsun ve Trabzon’du dolayısıyla ilinizi ve Ordu Ticaret ve Sanayi Odanızı tebrik ediyoruz. Bunu bu bölgenin ticaret odaları başardı. Dolayısıyla burada olmaktan memnunuz” diyerek konuşmasını tamamladı.

Daha sonra gıda sektörü ile uğraşan firmalara çeşitli bilgiler aktarılarak projenin işleyişinden ve daha neler yapılır diyerek karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu. (Ordu Yeni Haber)

 

Anahtar Kelimeler : , AMACIMIZ, GIDA, GÜVENLİĞİ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız