HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
14 Haziran 2017 Çarşamba Saat: 10:21

PRİM BORÇLARI YENİDEN YAPILANDIRILIYOR

Ordu Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü 27 Mayıs 2017 tarihinde yürürlüğe giren 7020 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunla ilgili basın Toplantısı düzenledi.
PRİM BORÇLARI YENİDEN YAPILANDIRILIYOR

         Ordu Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü 27 Mayıs 2017 tarihinde yürürlüğe giren 7020 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunla ilgili basın Toplantısı düzenledi.

          Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet Yaşar Günay yaptığı basın açıklamasında; ''Bildiğiniz üzere Kurumumuza borcu bulunan ve ekonomik gelişmeler nedeniyle ödeme zorluğuna düşen vatandaşlarımızın ödeme kabiliyetini artırabilmek amacıyla zaman zaman ödeme kolaylıkları içeren borç yapılandırma fırsatları sağlamaktadır.

         Bundan önce, 2016 yılı Haziran ve önceki aylara ilişkin olup, 30 Haziran 2016 ve öncesinde tahakkuk ettiği halde ödenmemiş olan kurum alacaklarının yapılandırılması hakkındaki 6736 sayılı Kanunla bu ödeme kolaylığı sağlanmıştı. Bu kapsamdaki taksitler hala devam etmektedir.

         Bu defa, 6736 sayılı Kanun kapsamında yapılandırmaya başvurmayanlar ve yeni oluşan borçlar için 27 Mayıs 2017 tarihinde yürürlüğe giren 7020 sayılı Kanunla yeni bir fırsat verilmiştir.''

         Borçlularımıza önemli avantajlar sağlayan gerçekten bir fırsat olarak değerlendirebileceğimiz bu düzenleme;        31 Mart 2017 tarihinden önceki aylara ait olup, 31 Ağustos 2017 ve öncesinde tahakkuk ettiği halde ödenmemiş olan;

*Sigorta primi,

*İşsizlik sigortası primi,

*Yaşlılık, emeklilik, malullük aylığı bağlandıktan sonra 5510/4-1/b kapsamında çalışan sigortalıların 2016/Şubat ayı ve öncesine ait sosyal güvenlik destek primleri,

*İsteğe bağlı sigorta primi (gelir vergisinden muaf olan kadın sigortalıların isteğe bağlı sigorta primi dâhil)

*Topluluk sigortası primleri,

*Emeklilik keseneği, kurum karşılığı primi ve ek karşılık primi,

*5510 sayılı Kanunun ek 5 ve ek 6 ncı maddeleri kapsamında sigortalı olanlara ait sigorta primi,

*2925 sayılı Kanun kapsamındaki tarım sigortalılarına ilişkin sigorta primi ile bunlara bağlı gecikme cezası ve gecikme zammı alacakları,

*31.03.2017 tarihine kadar işlenen fiillere ilişkin olup, ilk taksit ödeme süresi olan 31/08/2017 tarihi sonuna kadar tebliğ edildiği halde ödenmemiş olan idari para cezaları,

*31.03.2017 tarihine kadar bitirilmiş özel nitelikteki inşaatlar ile ihale konusu işlere ilişkin ön değerlendirme, araştırma veya tespit sonucu bulunan ve kanunun yayımı tarihinden önce (27.05.2017) tebliğ edilen eksik işçilik tutarı üzerinden hesaplanan sigorta primi,

*Kurumumuzca başka kurumlar adına tahsil edilen; damga vergisi, özel işlem vergisi ve eğitime katkı payı,

*Asılları ödenen alacakların ödenmemiş fer'ileri

*İşveren ve üçüncü şahıslar tarafından iş kazası meslek hastalığı, malüllük, adi malüllük ve ölüm halleri ile genel sağlık sigortasına ve bunların bakmakla yükümlü olduğu kişilere yönelik fiiller nedeniyle ödenmesi gereken rücu alacaklarının kanunun yayım tarihine kadar davası sonuçlanarak tahakkuk ettiği halde anılan tarih itibariyle ödenmemiş olanlar,  yapılandırma kapsamındadır.'' dedi.

 

         Yapılandırma kapsamındaki borç asılları ile bu borçlar için ödeme sürelerinin bittiği tarihten 27 Mayıs 2017 tarihine kadar geçen süre için Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutarın ödenmesi halinde, bu borçlara uygulanan gecikme cezası ve gecikme zammı gibi fer'i alacakların tahsilinden vazgeçilmektedir.

 

 Borçlarını yapılandıran işverenlerimiz;

*Borcu yoktur yazısı alabilecek,

*Bu borçlardan dolayı icra takibi ve haciz işlemi yapılmayacak,

*Teşviklerden faydalanabileceklerdir.    

          Ayrıca; Prim borçlarından dolayı sağlık hizmetlerinden faydalanamayanlar, borçlarını yapılandırmaları halinde 60 günden fazla prim borçları bulunmamak kaydıyla, borçlarının ilk taksitini ödemelerinden sonra eş ve çocukları ile birlikte sağlık hizmetlerinden faydalanmaya başlıyacaklarını söyledi.

         Yapılandırma Ödeme ve Taksit Seçeneklerine de değinen Günay;  Yapılandırılmış borçların peşin/ilk taksit ödeme süresinde tamamen ödenmesi halinde borç aslının tamamı ile hesaplanan Yİ-ÜFE nin %50 sinin ödenmesi halinde diğer feri alacaklar terkin edilecektir.

         Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutar için, peşin ve ikişer aylık dönemler halinde 18 taksite kadar (36 ay) ödeme imkânı getirilmiştir.

         Yapılandırılan borçlar; peşin veya 6,9,12,18 taksit halinde ödenebilecektir.

         Altı eşit taksit için (1.045)

         Dokuz eşit taksit için (1.083)

         Oniki eşit taksit için (1.105)

         Onsekiz eşit taksit için (1.15) oranında vade farkı uygulanacaktır.

        

İdari Para cezaları ile ilgili olarak;

         İdari Para Cezası Borç Asıllarının %50'si ile Buna ilişkin gecikme tutarları terkin edilecektir.

         31.03.2017 tarihi ve öncesinde işlenen fiillere ilişkin olup ilk ilk taksit ödeme süresi olan 31.08.2017 tarihine (bu tarih dahil) kadar tebliğ edilmiş idari para cezası alacak asıllarının %50'si ile bu tutara ödeme vadesinin sona erdiği tarihten Kanunun yayımlandığı tarihe kadar (bu tarih hariç) geçen süre için gecikme cezası ve gecikme zammı yerine, YI-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesap edilen tutarın ilave edilmesi suretiyle yapılandırma kapsamında ödenecek tutar tespit edilecektir.

         Bu durumda idari para cezası asıllarının %50 si ile idari para cezasına uygulanan gecikme cezası ve gecikme zammı fer'i alacaklarının tamamından vazgeçileceğini vurguladı.

         Son olarak Kurumumuz sigortalılarının borçlarını yapılandırmak için 30 Haziran 2017 tarihine kadar E-Sigorta, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne/Sosyal Güvenlik Merkezine veya posta yoluyla başvuru yapabileceğini, yapılandırılan borçların ise peşin/ilk taksit ödeme süresinin ise 31 Ağustos 2017 olduğunu söyledi.

 

 

Anahtar Kelimeler : PRİM, BORÇLARI, YENİDEN, YAPILANDIRILIYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız