HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
19 Haziran 2017 Pazartesi Saat: 10:51

ÇÖP AYRIŞTIRMA TESİSİ İHALEYE ÇIKIYOR

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ünye’de katıldığı iftar programında ilçeye yapılacak çöp ayrıştırma tesisi hakkında açıklamalarda bulundu.
ÇÖP AYRIŞTIRMA TESİSİ İHALEYE ÇIKIYOR

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ünye’de katıldığı iftar programında ilçeye yapılacak çöp ayrıştırma tesisi hakkında açıklamalarda bulundu.

Ünye’nin hiçbir noktasında çöp döküm ve düzenli depolama alanı oluşturulmayacağının altını çizen Başkan Yılmaz, yapılacak tesisin Altınordu ilçesindeki gibi ayrıştırma tesisinden ibaret olacağını ve projenin ihalesinin salı günü yapılacağını söyledi.

“ALTINI ÇİZEREK SÖYLÜYORUM, ÜNYE’NİN HİÇBİR NOKTASINDA ÇÖP DÖKÜM VE DÜZENLİ DEPOLAMA ALANI OLUŞTURMUYORUZ”

19 ilçenin 17’sinde çöp sorununun çözüldüğünü ancak Ünye’de yanlış bir algı oluştuğunu söyleyen Başkan Enver Yılmaz, “Ordu’nun tüm çöpünü Ünye ilçemize getirecekmişiz gibi bir algı var. Altınordu’da 32 yıldır çöp dökülürken, biz bu sorunu 1 yılda çözdük. 17 ilçemizin çöp sorununu da çözüme kavuşturduk ancak Ünye ilçemizde yanlış bir algı oluştu. Altını çizerek söylüyorum, biz Ünye’nin hiçbir noktasında çöp döküm ve düzenli depolama alanı oluşturmuyoruz. Cevizdere mevkiinde Büyükşehir Belediyemize ait 80 dönüm alanın daha önce kömür deposu olarak kullanılan 2 dönümlük kısmına çöp ayrıştırma tesisi yapacağız” dedi.

“TESİSİN İHALESİ SALI GÜNÜ YAPILACAK”

Altınordu’ya 10’a yakın ilçenin çöpünün tırlarla taşındığını söyleyen Başkan Yılmaz, “Burada çöpler depolanmıyor, ayrıştırılıyor. Ünye ilçemizde de sistem bu şekilde olacak. 7-8 ilçemizin çöpünü tırlarla getirerek burada ayrıştıracağız. İşe yarayanlar piyasaya verilecek, kalanları Ünye Çimentoda yakılmaya ve onun dışındakiler de düzenli depolama alanı olan İlküvez Mahallemize gönderilecek. Ünyemizde bir gün daha çöp stoklamayacak, Türkiye’nin hatta dünyanın kullanmış olduğu sistemi burada da kurmuş olacağız. Çöp ayrıştırma tesisimizin ihalesini de salı günü yapacağız. Bu ihaleyle birlikte Akçay’daki alana çöp döküm işlemini durdururken, kısa bir sürede bu alanımıza mavi bayrak almak suretiyle Ordumuzu havası ve suyu temiz bir il hâline getirmiş olacağız” diye konuştu.

“GÜZEL ÜNYEMİZE YATIRIMLARIMIZ ARTARAK DEVAM EDECEK”

Ünye ilçesine yapılan yatırımlara da değinen Başkan Enver Yılmaz, “Ünye ilçemize 23 milyon TL’lik su yatırımı gerçekleştirdik. Altyapıda birçok noktada kanalizasyon hatlarını yeniledik. Büyükşehirden önce hiç sıcak asfalt yolu olmayan ilçemize bugüne kadar 98 km yol yaptık ve bu yıl 54 km daha yol inşa ediyoruz. Ünyemizde bu ay başlayacağımız ve içerisinde havuzu da bulunan Çamlık Projemizi 18 ayda tamamlayarak hayata geçireceğiz.

İlçemizde 5 bin 700 m’lik güzergâhta “Akıllı Bisiklet” uygulamasını ve 4 adet akülü engelli aracı şarj istasyonunu hizmete sunduk. Ünye Jandarma ile Ünye eski Devlet Hastanesi arasında 4 km’lik alanda 180 binamızın çehresini değiştiriyoruz. Büyükşehirden önce doğal gaz yatırımının olmadığı ilçemize 48 km çelik hat döşeyerek 6 bin potansiyel aboneye ulaştık ve ilk abone işlemleri başladı. Bu yıl içerisinde Atatürk, Kaledere-Çamurlu ve Fevzi Çakmak Mahallelerimizin tamamı doğal gaza kavuşacak.

Yunus Emre Kuruluş Kampı, Kırkevler Plajı, Dönerçeşme Meydan Düzenlemesi, Şeyh Yunus Emre Türbesi ve Kazancılar Caddesi Projelerimizi hayata geçirdik. İçerisinde çocuk oyun alanları, fitness alanları, oturma grupları ve yürüyüş yolları bulunan Ünye Fevzi Çakmak Parkı ve Sosyal Tesis Projemiz tamamlanmak üzere. Güzel Ünyemize yatırımlarımız inşallah artarak devam edecek” şeklinde konuştu. (Ordu Yeni Haber)

 

Anahtar Kelimeler : ÇÖP, AYRIŞTIRMA, TESİSİ, İHALEYE, ÇIKIYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız