HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
20 Haziran 2017 Salı Saat: 10:38

BİTMEZ; “YAPILAN ADALETSİZLİKLERE KARŞI ÇIKMAK LAZIM”

Saadet Partisi (SP) genel başkan yardımcısı Hasan Bitmez, son günlerde Türkiye’de çokça konuşulan Adalet kavramı üzerine açıklamalarda bulundu. SP Ordu İl Başkanı Erkan Temiz ve teşkilatının düzenlediği iftar programına katılmak
BİTMEZ; “YAPILAN ADALETSİZLİKLERE KARŞI ÇIKMAK LAZIM”

Saadet Partisi (SP) genel başkan yardımcısı Hasan Bitmez, son günlerde Türkiye’de çokça konuşulan Adalet kavramı üzerine açıklamalarda bulundu. SP Ordu İl Başkanı Erkan Temiz ve teşkilatının düzenlediği iftar programına katılmak üzere geldiği Ordu’da, adalet konusunda CHP ve AK Parti’ye karşı öz eleştirilerde bulundu.

Bitmez, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Adalet konusu son dönemde Ana muhalefet Partisi liderinin Adalet Yürüyüşü ile başlattığı yürüyüş kamuoyuna mal edildi. Öncelikle şunu söylemek lazım. Ne zaman, nerede, kime karşı olursa olsun yapılan adaletsizliklere karşı çıkmak lazım” dedi.

Bitmez, şöyle devam etti; “Yani Cumhuriyet Halk Partisi bu noktada sadece CHP değil, 1997 yılında 28 Şubat darbesi yapılırken o günün bütün partileri imtihanı kaybetmiştir. Bunların içerisinde CHP’de vardır. Keşke CHP’liler o zaman da bu adalet yürüyüşü noktasında, adalet yaklaşımı, beklentisi noktasında seslerini çıkarabilselerdi.

Ama bugün yapılan bu yürüyüş kanunlar çerçevesinde, gösteri yürüyüşleri kanunu çerçevesinde, hukuka uygun bir şekilde yapılıyor. Ülkemizde son dönemlerde gerek Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) gerekse Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında terörle mücadele adı altında yapılan icraatlarda şeyi aştı. Yanlışlıklar çok, hiç ilişkisi, alakası, irtibatı, iktisabı olmadığı halde ihtimalen olabilir düşüncesiyle insanlar gözaltına alınıp, mesleklerinden ihraç olabiliyor. Bu noktada elbette bir adaletsizlik var” diye konuştu.

Bugün gelinen noktada yapılan uygulamalara da dikkat çeken Bitmez; “Dokunulmazlıkların kaldırılıp, milletvekillerinin yargılanmasının önünün açılması, devletin güvenliğini tehdit eden unsurlar açısından önemli. Ama Türkiye’de bu adımda şu kapıyı açmamalı, kim bana muhalefet ediyorsa onu bir kılıfla yaftalayayım mantığıyla bunu da doğru bulmuyorum. Elde bir demokrasi kılıcı ile kim kafasını kaldırıyorsa, yanlış bir şey yaptığımızı söylüyorsa onu KHK ile bazı şartlarda tevdii ederiz mantığıyla bu iş yanlıştır.

Cumhurbaşkanının, Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşü ile alakalı olarak, ‘Bugün yürüyebiliyorsa, bu bizim hükümetimizin lütfüdür’ ifadesi de doğru değil. Yani lütüf Allah’a mahsustur. Yani burada Recep Tayyip Erdoğan’a, ‘padişahım senden büyük Allah var’ mesajını yollamayı da yerinde buluyorum. O noktaya getirilmemeli. Bu bizim lütfümüzdür ifadesi yanlış. Kanunlar çerçevesinde yürümüyorsan bu da yanlış” şeklinde konuştu. (Haber ŞAFAK DELİÇAKAR)    

                                                                        


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız