HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
23 Mart 2016 Çarşamba Saat: 08:25

“SU KİRLETİMİNİN ÖNÜNE GEÇMELİYİZ”

Dünya su günü ile ilgili Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürü Fatih Yürük dünyada, Türkiye’de ve Ordu’da ki su durumu ile ilgili bir değerlendirmede bulunarak suyun insan hayatındaki önemine vurgu yaptı.
“SU KİRLETİMİNİN ÖNÜNE GEÇMELİYİZ”

Dünya su günü ile ilgili Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürü Fatih Yürük dünyada, Türkiye’de ve Ordu’daki su durumu ile ilgili bir değerlendirmede bulunarak suyun insan hayatındaki önemine vurgu yaptı.

“Su, insanlar başta olmak üzere hayvanların ve bitkilerin kısacası tüm canlıların yaşam kaynağıdır. Canlıların yaşamlarını sürdürebilmesi amacıyla bahşedilmiş adeta mucizevi bir kaynaktır. Dünya yüzeyinin dörtte üçü sularla kaplı olmasına rağmen, insan kullanımına uygun tatlı su miktarı maalesef oldukça sınırlıdır.

Dünya üstündeki toplam tatlı su miktarı dünya üzerindeki toplam suyun %2,5 olup bunun yalnızca % 1’i insan kullanımına elverişli kaynaklarından oluşmaktadır. Geri kalan tatlı sular çoğunlukla kutuplarda, yüksek dağlardaki buzullarda ve yeraltı rezervlerindedir.

Güzel ülkemiz Türkiye üç tarafı su ile çevrili bir ülke olsa da kullanılabilir ve tatlı su kaynağı açısından oldukça su zengini bir ülke değildir. Yılda kişi başı 1500 m3 su ile Türkiye su azlığı çeken ülkeler grubundadır. Yapılan araştırmalar sonucunda Türkiye’de gelecek yıllarda su sıkıntısı yaşanacağı öngörülmektedir.

Ordu ilimizin dereleri, ırmakları ve akarsuları her ne kadar meşhur olsa da dünya ve Türkiye’ deki içme ve kullanma suyu oranlarından pek bir farkı yoktur. Yağışlı bir bölge olmasına rağmen yeraltı suları oldukça az kaynaklarla sınırlı kapasitelere sahiptir. Yüzey suları ise barajlar yapılarak kentin ihtiyaçlarına cevap verilebilir.

Tüm bu olumsuz tablolara dikkat çekmek ve mevcut kullanabilir su kaynaklarını korumak için 22 Mart dünya su günü dünyanın çeşitli noktalarında etkinlikler düzenlenerek farkındalık oluşturulmaya çalışılmaktadır. Bizlerde yaşadığımız coğrafya içerisinde kullandığımız sularımızın kıymetini bilerek, su israfının ve su kirletiminin önüne geçmeliyiz. Bu kapsamda sularımızı idareli ve gereksiz yere kullanmadan, özelliklede su kaynaklarımızın yakın çevrelerinde kirletici unsurlardan uzak durmalıyız.” (HABER MERKEZİ)


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız