HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
24 Mart 2016 Perşembe Saat: 10:01

FINDIKTA ZİRAİ DON FİYATI ETKİLEMEDİ

Ordu il genelinde 2016 yılı fındık hasadının yüzde 70’inin yandığı iddia ediliyor. İddianın sahibi ise Ordulu manav ve tüccarlar oldu.
FINDIKTA ZİRAİ DON FİYATI ETKİLEMEDİ

Ordu il genelinde 2016 yılı fındık hasadının yüzde 70’inin yandığı iddia ediliyor. İddianın sahibi ise Ordulu manav ve tüccarlar oldu. Yüksek kesimlerde son haftalarda meydana gelen soğuk hava ve etkili kar yağışları nedeniyle başlatılan hasar tespit çalışmalarında ise henüz net rakamlar ortaya çıkmadı.

Altınordu İlçe Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt ise gazetemize yaptığı açıklamada; “Odamıza bağlı ziraat mühendislerimiz özellikle yüksek kesimlerde dahil olmak üzere hasar tespit çalışmalarını sürdürmeye devam ediyorlar. Fındığun yüzde 70’nin yandığını şimdiden söylemek afaki bir durum olur. Ancak özellikle altını çizerek ifade ediyorum ki 400 bin rakımın üzerindeki yerlerde fındığın yarı yarıya yandığını söylememiz yerinde bir açıklama olur.

Bahsettiğim rakımların üzerinde yer alan fındık bahçelerindeki tespitlerimizde yüzde 50 bir hasar olduğu söz konusudur. Bu da rekolteye göre hesap yapılacak olursa 2016 yılının mahsülünde 3/1’lik kayıp anlamına gelir. Bunun yanı sıra sahil kesimlerinde yine beklenen oranda fındık oluşmadığını gözlemliyoruz. Her ne kadar sahil kesimlerine don vurmasa da buralarda fındığın oluşmaması önemli ölçüde bir kayıba neden olmak demektir.

Yapılan çalışmaları ve kesin hasar tespit sonuölarını ise 10-15 gün içerisinde kamuoyuna duyuracağız. Şimdiden yapılan açıklamalar ise tahmini ve gerçek rakamlar değildir. Doğrudur ortada bir hasar var. Ancak yüzde 40’mı, 50’mi, 70’mi, bunu en sağlıklı şekilde iki hafta sonra açıklayabiliriz” dedi.

Öte yandan fındıkta ciddi oranda bir hasarın olduğuna dikkat çeken üreticiler, manav ve tüccarlar ise fındık fiyatlarının yerinde saymasına bir anlam veremeyerek, hükümetin derhal müdahale alımlarına başlaması yönünde görüş belirttiler. (ŞAFAK DELİÇAKAR/OYH)

Anahtar Kelimeler : FINDIKTA, ZİRAİ, DON, FİYATI, ETKİLEMEDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız