HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
21 Ağustos 2017 Pazartesi Saat: 10:35

"FAKIBABA, 'FAKA' BASTI"

Ziraat Odası eski Başkanı Necat Avcı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba'nın başta fındık lobileri olmak üzere Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar tarafından faka bastırıldığını söyledi.
"FAKIBABA, 'FAKA' BASTI"

Ziraat Odası eski Başkanı Necat Avcı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba'nın başta fındık lobileri olmak üzere Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar tarafından faka bastırıldığını söyledi.

Bakan Fakıbaba'nın, 2017 yılı fındık sezonu fiyatının bugünden itibaren TMO tarafından 10.00 Lira'dan alınacağını duyurmasının ardından fiyatı yeterli bulmayarak ayaklanan fındık üreticisinin, üretici temsilcisi olan TZOB tarafından yalnız bırakıldığını söyleyen Avcı, üreticinin hakkını korumak ve savunmak için TZOB'u göreve davet etti.

"FAKIBABA, 'FAKA' BASTI"

Ordu'da kanalordu.tv'ye önemli açıklamalarda bulunan Avcı; "Hükümetin devreye girmesi elbette sevindirici bir durumdur. Ancak açıklanan fiyat makul bir fiyat değildir. Bu sene de maalesef üzülerek gördük ki, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba, fındık lobileri ve TZOB tarafından çok fena faka bastırılmıştır. Üreticinin hakkını savunmakla mükellef olan bir kurumun bu fiyatı kabullenir gibi bir havaya girmesi asla kabul edilemez.

Sayın Bayraktar, derhal üreticinin yanında saf almalı ve bu fiyata üretici ile birlikte kol kola girerek müdahale etmelidir. TZOB'un esas görevi üreticiyi yok sayan organlarla mücadele etmektir. Bugün üretici temsilcisinin en tepesinde ki insan bu duruma bir reaksiyon göstermiyorsa bu kendi ayağına kurşun sıkar anlamına gelir" dedi.

"BAYRAKTAR, ÜRETİCİYE KARŞI MESULİYETİNİ HATIRLAMALI"

Üreticiye de seslenen Avcı, şu şekilde devam etti; "Üretici bu noktada çok dikkatli ve temkinli davranmalıdır. Çünkü o birliğin başında ki insanı kendileri seçiyor. Seçtikleri insan eğer haklarını arayamıyorsa bunun hesabını da sandıkta yine üretici sormalıdır. Çünkü bu bölgede Oda başkanlarının yönetim kurulu üyelerinin ve delegelerinin desteği ile o koltuğa oturan insan, yani sayın Bayraktar, bir an önce üreticiye karşı mesuliyetini hatırlamalıdır.

"ÜRETİCİ DİK DURACAK"

Üretici dik duracak, seni ben seçtim diyecek ve gerekirse hesabını da sorabilecek. Birlikten kuvvet doğar. Karadeniz'de bütün Ziraat Odalarının birlikte hareket etmeleri gerekmektedir. Yoksa üreticinin alın teri ve emeği yine göz göre göre peşkeş çekilmiş olur. Bu noktada bölge odalarına da çok önemli görevler düşmektedir. Bir an önce birlik olup, birlikte hareket ederek bu yanlışa son vermelidirler" diye konuştu.

"GENEL BAŞKANLIĞA ADAYIM"

Ordu Ziraat Odası Başkanlığına yeniden aday olmayacağını da program içerisinde sözlerine ekleyen Avcı; "Ben anamdan dik doğdum, dik öleceğim. Burada ki yaptığım hizmetleri, fındık için verdiğim mücadeleleri ve bana karşı yapılan tüm yanlışlıkları da herkes iyi biliyor. Fındık için 6 kez miting yapmış bir insan olarak, bir yandan da genel merkezin oyunları ile mücadele etmek zorunda bırakıldım. Ordu için yeniden bir başkanlık düşünmüyorum. Asla böyle bir şey zaten kafamda da yok. Ancak burada beni Ankara delegesi yaparlarsa o zaman bende Ankara'da Genel Başkanlığa talip olurum.

"EL Mİ YAMAN, BEY Mİ YAMAN?"

Buradan söz veriyorum. Eğer genel başkanlığı kazanırsam, fındık üreticisinin de, fındığında bugünkü kaderini değiştiremezsem ben bu Ordu'ya bir daha ayak basmayacağım. Bu kadar net ve bu kadar iddialı konuşuyorum. Şimdi varsınlar beni Ankara delegesi yapsınlar. Bakalım el mi yaman, bey mi yaman?" şeklinde konuştu.  (Haber Şafak DELİÇAKAR)

Anahtar Kelimeler : "FAKIBABA, 'FAKA', BASTI"

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız