HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
24 Ağustos 2017 Perşembe Saat: 10:45

“TARIM DA HAYVANCILIKTA ALLAHA EMANET”

Ordu’nun Çatalpınar İlçesi Elmaköy Mahallesinde hayvanlarda ortaya çıkan ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan şarbon hastalığı ile ilgili açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Bu iktida
“TARIM DA HAYVANCILIKTA ALLAHA EMANET”

 

Ordu’nun Çatalpınar İlçesi Elmaköy Mahallesinde hayvanlarda ortaya çıkan ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan şarbon hastalığı ile ilgili açıklama yapan  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Bu iktidar tarımı da hayvancılığı da Allaha emanet etmiştir. Çatalpınar ilçemizin Elmaköy Mahallesinde ne yazık ki  şarbon yüzünden bir vatandaşımızı kaybettik. İki vatandaşımızda tedavi altındalar. Bu olayın, arifesinde olduğumuz Kurban Bayramı öncesi ortaya çıkması da ayrıca çok önemlidir. Hastalık bulaşıcı. Basına yansıyan bilgilere göre yetkililer duruma el koymuşlar ve gerekli önlemleri aldıklarını açıklamışlardır. Ancak böylesine tehlikeli ve ölümle sonuçlanan şarbon tespit edilmeden önce acaba bu bölgede bu hastalık kaç hayvana bulaşmıştır. Hasta hayvanlardan kesim yapıldı mı? Yapıldıysa acaba kaç vatandaşımız bu etleri tüketti. Bu hayvanlardan kurbanlık satışı yapıldı mı? Bunların mutlaka araştırılması gerekir. Bölge halkımızın da, kasaplarımızın, veteriner hekimlerimizin de büyük bir tehdit altında olduğu anlaşılıyor.”dedi.

 

“TÜRKİYE HER ALANDA ÇÖKÜŞE SÜRÜKLENİYOR”

 

 Ortaya çıkan tablonun vahim olduğunu söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun,  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerinin bu bölgede ve Ordu genelinde hayvancılıkla uğraşan işletmeleri yeterince ve tekniğine uygun bir şekilde denetlemediklerinin, bilgilendirmediklerinin anlaşıldığını söyledi. “Bu durumu izah etmek mümkün değil. Hayatlar yitirildikten sonra önlem alınmış ne kıymeti kaldı. Önceden bu Bakanlık yetkililerin aklı neredeydi. İl Müdürlüğü, veteriner hekimlerimiz neredeler, ne iş yaparlar.  Gerçekten üzüntü verici bir durum. Ne yazık ki bu iktidar hiçbir alanda işini doğru dürüst yapmıyor, yapamıyor, beceremiyor. Ülkemiz her alanda özellikle tarım ve hayvancılıkta, sağlıkta ve eğitimde çöküşe sürüklenmeye devam ediyor. Türkiye bu ehliyetsiz ve donanımsız ellerde heba edildi. Yönetilemiyor, başarı yakalanamıyor, her geçen gün çaptan düşmeye devam ediyor. Vatandaşın canının, malının güvencesi Devletin başındakiler racon kesmekle meşguller. Üreticinin, köylünün durumu ne halde düşünen yok. Milleti et alamaz, yiyemez duruma getirdiniz. Yetmedi bir de şarbon çıktı. Can aldı. Vah ülkemizin haline.” dedi. Konunun ve karantina uygulamalarının yakın takipçisi olacağını söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun bölge halkını da, Ordu’lu hemşehrilerini de uyardı. Şarbonun çok tehlikeli ve bulaşıcı bir hastalık olduğunu yineleyen Torun, tüm bölge halkının et alırken de, kurbanlık alırken de bildikleri, güvenli yerlerden alışveriş yapmalarını istedi.

 

 

 

 

 

..

Anahtar Kelimeler : “TARIM, DA, HAYVANCILIKTA, ALLAHA, EMANET”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız