HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
22 Eylül 2017 Cuma Saat: 11:51

UYGULAMA ARAZİSİ'NDE HASAT ŞENLİĞİ

  ODÜ Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Arazisi’nde yetiştirilen elma ve üzüm meyvelerinin hasadı gerçekleştirildi.
UYGULAMA ARAZİSİ'NDE HASAT ŞENLİĞİ

 

ODÜ Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Arazisi’nde yetiştirilen elma ve üzüm meyvelerinin hasadı gerçekleştirildi.

Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü tarafından düzenlenen hasat şenliğine Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ş. Metin Kara, Prof. Dr. Tevfik Noyan, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, Ziraat Fakültesinden akademisyenler ve davetliler katıldı.

2015 yılında Organize Sanayi Bölgesinde yer alan Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Arazisinde 12 dönümlük meyve bahçesinde yer alan üzüm, elma, kivi, erik ve çilek dahil olmak üzere 30 tür meyvenin bulunduğu bahçede hasat durumuna gelen elma ve üzüm meyvelerinin hasadı gerçekleştirildi.

Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ali İslam, “Dünyada isabella üzümü olarak tanınan kokulu üzüm,  özellikle Karadeniz Bölgesi’nde yaygın olarak tüketilmektedir. Ayrıca üzüm suyu üretiminde önemli bir hammadde oluşturmakla birlikte diğer çeşitlere oranla daha dayanıklı olması nedeniyle de önem kazanmaktadır. Bununla birlikte uygulama bahçemizde yer alan hasadını gerçekleştirdiğimiz M9 bodur ağaçlar üzerine aşılı gala ve starrkpur elma çeşitlerinde biri alandan yüksek bir verim elde edilmiştir. Her iki tür bölge ekonomisi açısından ürün çeşitliliğine önemli katkılar sağlamaktadır.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Ordu Üniversitesi, eğitim faaliyetleri ve yürüttüğü bilimsel araştırmalarla bulunduğu şehre, bölgesine, ülkesine ve tüm insanlığa katkı sağlamayı görev olarak kabul etmekte,   şehrimizin ve bölgemizin kalkınması, üreticilerimizin bilimsel veriler ışığında tarımsal faaliyetler yürütmesi için ciddi mesailer harcamaktadır. Bölgemiz, meyve sebze üretimi bakımından uygun iklim koşullarına sahip özelikler taşımakta; Üniversitemiz bu bağlamda bütün üreticilere yol göstermek adına Uygulama Arazisi’nde bölgemizin ürünleriyle ilgili verim artırmaya ve yöreye uygun meyve sebze türlerine yönelik çalışmalar yürütmektedir.  Kurumumuz bünyesinde bu tür çalışmalar aralıksız sürdürülerek bölge tarımındaki verim ve kalitesinin yükseltilmesi sağlanacaktır. Bu vesile ile çalışmalarından dolayı akademisyenlerimizi tebrik ediyor,  gerçekleştirilen hasadın hayırlı olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler : UYGULAMA, ARAZİSİ'NDE, HASAT, ŞENLİĞİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız