HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
12 Ekim 2017 Perşembe Saat: 10:32

"ÖNEMLİ OLAN CAMİLERDE KALİTE”

  Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla ilçedeki din görevlilerine yemekte bir araya geldi. Yeterince cami olduğunu, camilerde kalitenin olması gerektiğini belirten Kaymakam Güney, “Geldiğimi
"ÖNEMLİ OLAN CAMİLERDE KALİTE”

 

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla ilçedeki din görevlilerine yemekte bir araya geldi.

Yeterince cami olduğunu, camilerde kalitenin olması gerektiğini belirten Kaymakam Güney, “Geldiğimiz noktada camilerimizin sayısıyla, hızlı bir şekilde cami yapıp bitirmekle değil, kültürümüzü, medeniyetimizi, toplumumuzun genetik taşlarını, yapılarını yansıtacak ama bugünün modern gelişimine de paralel olacak şekilde özgün ve örnek camiler inşa etmemiz gerekiyor. Artık biz sayı aşamasını geçtik. Yeterince camimiz var; önemli olan camilerde kalite” dedi.

 

Ünye Kaymakamlığı Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Ünye Müftülüğü’nde görev yapan din görevlilerine yönelik Ünye Belediyesi Sosyal Tesislerinde yemek programı düzenledi.

Ünye Müftüsü Vedat Başsan programda yaptığı konuşmada; Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nda hem camilerin hayatımızdaki yerini belirlemek, hem de toplumda duyarlılık oluşturmak adına etkinlikler yapıldığını belirterek, “1986 yılından beri ilk günlerde Camiler Haftası idi. Son dönemlerde din görevlilerini de bu haftanın içerisine dâhil edildi, olması gerekende buydu. Artık Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlanmakta. Bu anlamda son dönemlerde bir tema da işlenmekte. Hutbeler de bu konu ile alakalı oluyor. Bu hafta kapsamında arkadaşlarımızla beraber Kaymakamımızın da desteği ile yemek düzenledik” dedi.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, camilerin her türlü sosyal ihtiyaçların giderildiği, bir arada olunduğu, toplumsal duygu, temenni, istek ve arzuların bir arada konuşularak hayata geçirildiği mekanlar olduğunu söyledi. 

Camilerde son dönemde geçmişe doğru bir gidişatın olduğunu belirten Başkan Çamyar, “Camilerle ilgili özellikle son dönemlerde hem mimari yapılarıyla hem iç dizaynı ile baktığımızda geçmişe doğru bir gidişat var. Ucube yapılardan daha bizi ve geçmişimizi yansıtan mimari tarza doğru bir dönüş var” dedi.

“Mekânlar ne kadar mükemmel olursa olsun, önemli olan içerisinde cemaatin olması” diyen Çamyar, şunları söyledi:

“O cemaate de değerli din görevlilerinin başta İslam dini olmak üzere vereceğiniz mesajlar ve ebedi hayata hazırlamakla ilgili yapmış olduğunuz çalışmalar son derece önemli. Son dönemler çocuklarımızın dini konuları öğrenmekle ilgili başlamış oldukları çalışmayı canı gönülden destekliyoruz.”

Çamyar, Ünye Müftülük Sitesi projesinin son durumuna ilişkin olarak da şu bilgiyi verdi:

“Müftülük sitesi ile ilgili projemiz bitti, yapımla ilgili ihale noktasına geldi. 5000’lik plan çalıştık ve Büyükşehir Belediyemize teslim ediyoruz. Ünye’ye hakim noktalara ki bir tanesi Bayramca Tepesine, bir tanesi Çakırtepe’ye, bir tanesi de Hacı Yusuf Bahri Efendi’nin kabrinin ön tarafına olmak kaydıyla 3 hakim noktaya cami alanı işaretlemelerimizi yaptık. Bunlardan Bayramca ve Hacı Yusuf Bahri Efendi’nin kabrinin olduğu noktada kamulaştırma yok. Yani plan onaylanır onaylanmaz cami projesi çalışmasına başlayabiliriz. Çakırtepe ile ilgili kamulaştırma süreci var.”

Programda son konuşmayı yapan Kaymakam Ümit Hüseyin Güney ise, camilerin cemaatleri ve camide görev yapan imamlarıyla güzel olduğunu ifade ederek, “Camiler hem maddi yaşantımızda hem de manevi yaşantımızda önemli merkezler. Bizim medeniyetimizde camiler şehrin merkezlerinde, etrafında şehrin şekillendiği önemli başlangıç ve merkez noktaları iken kültürümüzün, medeniyetimizin, kişiliğimizin ve sosyal yaşantımızın da şekillendiği yerlerdir. Ne kadar güzel camiler yaparsak yapalım camiler cemaatleri ve o cami de görev yapan imamlarımızla güzeldir. İmamlarımız ne denli caminin manasına uygun hareket eder ismine ve inandığımız dinin esaslarına göre yaşarlar ve bu şekilde anlatılırlarsa yapılan bu hizmetlerde, bu noktada beklentileri olanlarda beklentilerinin karşılığını bulurlar.” dedi.

Kaymakam Ümit Hüseyin Güney, “Son yıllarda milletimizin vatandaşımızın camisine sahip çıkması, dinini yaşaması, yaşantısında rehber edinmesi neticesinde camilerimizin sayısı çok fazla artmış, iş bir parça mebzuliyete doğru kayar olmuş. Artık geldiğimiz noktada camilerimizin sayısıyla, hızlı bir şekilde cami yapıp bitirmekle değil, kültürümüzü, medeniyetimizi, toplumumuzun genetik taşlarını, yapılarını yansıtacak ama bugünün modern gelişimine de paralel olacak şekilde özgün ve örnek camiler inşa etmemiz gerekiyor. Artık biz sayı aşamasını geçtik. Yeterince camimiz var. Önemli olan camilerde kalite” dedi.

 

Programın ardından Ünye Kaymakamlığı tarafından din görevlilerine başarı belgesi takdim edildi.

 

 

(ÜNYE KENT HABER)

 

Anahtar Kelimeler : "ÖNEMLİ, OLAN, CAMİLERDE, KALİTE”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız