HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
16 Ekim 2017 Pazartesi Saat: 10:58

EMEP: “MİLYONLARCA ÖĞRENCİ TEDİRGİN”

         Emek Partisi Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya, TEOG ve ÖSS’de yapılan değişikliğin öğrencileri ve velileri memnun etmediğini söyledi.          Yusuf Kaya, düşünmeden, tartışmadan ‘Ben öyle istiyorum’ ma
EMEP: “MİLYONLARCA ÖĞRENCİ TEDİRGİN”

         Emek Partisi Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya, TEOG ve ÖSS’de yapılan değişikliğin öğrencileri ve velileri memnun etmediğini söyledi.

         Yusuf Kaya, düşünmeden, tartışmadan ‘Ben öyle istiyorum’ mantığıyla yapılan değişikliklerin sorunu çözmediğini belirterek, “ Cumhurbaşkanı Erdoğan TEOG kalkacak’ dedi, hazırlık yok, tartışma yok emir geldi diye hemen TEOG kaldırıldı. Yetinmediler üniversite sınavları da kalkacak dediler, o da değiştirildi. Ama öğrenciler de veliler de memnun değil. “dedi.

         Milyonlarca öğrenci tedirgin

         Eğitimin birinci basamaktan son basamağa kadar demokratik içeriğe ve işleyişe kavuşturulmadığı sürece yapılacak değişikliğin anlamsız olacağını belirten Kaya, “Eğitim bir bütündür. Öğretmen yetiştirme politikalarından anasınıfından başlayan ve üniversite sonuna kadar geçen süre bir bütün olarak ele alınmalı; eğitim öğretimin içeriği ve işleyişi demokratikleşmeli.” dedi.

         Değişiklikteki amaç başka

         Derslerin sınavlardaki etkilerinin değiştirilmesinin amaçlı olduğunu söyleyen Kaya, “Türkçe ve Matematik derslerini belirleyici yapıyorlar. Tüm okullarda bu iki ders temel ancak alanlara göre farklı dersler öne çıkmakta. Kimi alanlarda Fizik-Kimya; kimilerinde Tarih-Coğrafya önemli oluyor. Ama yeni sınav sisteminde bunları göz ardı ediyorlar. Yani alanlara yönelmenin anlamı kalmıyor. Türkçe, Matematik dersinde başarılı ama Fizik-Kimya dersinde başarısız olan bir öğrenci mühendisliği kazanabilir. Kazanır da üniversite de başarılı olabilir mi göreceğiz. Bu da gösteriyor ki, gelecek yılda da yeni değişiklikler olabilir.” dedi.

         Sınav eleştirildi ama kaldırılmadı

         “Öğrencileri ve velileri psikolojik baskı altına aldığı iddia edilen sınav sitemini kaldırmak yerine adını değiştirdiler.” diyen Kaya şunları söyledi. “ 16 yıldır iktidarda olanlar kendi uygulamaları eleştirir oldular. TEOG kendi ürünleri ama sorumluluğu üstlenmiyorlar. Üniversite sınavlarındaki usulsüzlükler, soru çalmalar kendi dönemlerinde oldu ama sorumluğu üstlenmediler. Yeni diye uygulamak istedikleri sistem öğrencilerin geleceğini iki saate sıkıştırmaya devam ediyorlar.”

         Sınavlar kalkmalı

         Çözümün eğitimin demokratikleştirilmesiyle sağlanacağını belirten Kaya, “Eğitim-öğretim politikaları temelden değişmeli, herkes yeteneğine göre eğitim-öğretim sürecini tamamlamalıdır. Yoksa bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da ‘olmadı, değiştir’ anlayışı devam eder.” dedi. (Ordu Yeni Haber)

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız