HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
31 Ekim 2017 Salı Saat: 08:19

ŞAİR VE YAZARLARI OKUYUCUYLA BULUŞTURDUK

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu Ulusal 4. Kitap Fuarı’na katılan yazarlar ve yayınevi temsilcileri ile bir araya geldi. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen, Ordu Valiliği Koordinasyonu’nda Altınordu Beledi
ŞAİR VE YAZARLARI OKUYUCUYLA BULUŞTURDUK

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu Ulusal 4. Kitap Fuarı’na katılan yazarlar ve yayınevi temsilcileri ile bir araya geldi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen, Ordu Valiliği Koordinasyonu’nda Altınordu Belediyesi tarafından hazırlanan 154 yayınevi, 72 yazar ve 80 bin ziyaretçinin katıldığı Ordu Ulusal 4.Kitap Fuarı sona erdi. Fuarın sona ermesinin ardından fuara katılan yazar ve yayınevleri için Altınordu Belediyesi tarafından program düzenlendi. Gerçekleşen programa Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, yazarlar, yayınevi temsilcileri ve çalışanlarının yanı sıra fuar yetkilileri katıldı.

         Yazar ve yayınevi temsilcileri ile bir araya gelen Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, yaptığı konuşma da kitap fuarlarının, vatandaşların kitaba ulaşması için en önemli araç olduğunu söyledi. Her kitabın yazılmasında kalemiyle ve kelamıyla birer yazarın olduğunu aktaran Başkan Tekintaş, “Kitap Fuarı yapılmasının asıl gerekçesi, kitabı şiir veya metin olarak yazan şairlerin olmasından geçiyor. Kalemiyle ve kelamıyla geleceğimize, kültürümüze ve eğitimimize yön veren yazarlarımız var. Dolayısıyla bizim hedefimiz bu yıl 4’üncüsü düzenlediğimiz fuarımızla, yazarlarımızın kalemiyle ve kelamıyla ortaya koyduğu eserleri, okuma aşkı olan vatandaşlarımızla buluşturmaktı ve bunun başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bizim bir diğer hedefimizde geçtiğimiz yılki ziyaretçi sayısını iki katına çıkarmaktı ve geçtiğimiz yıl 36 bin olan sayıyı bu yıl 80 bine çıkardık bu da bizi ziyadesiyle memnun etti. Bu durumun oluşmasında ise en büyük etki fuarın düzenlediği yerde ve mekanda yapılan önemli değişikliklerle ortaya çıkmıştır. Fuarın hazırlanmasında, konforlu ve özel bir mekan oluşturulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Ordu Ulusal 4. Kitap Fuarı’nın sona ermesi ile birlikte gelecek yılki fuarın hazırlıklarına başladıklarını belirten Başkan Tekintaş, eksikliklerin görülmesi ve daha mükemmel bir fuar gerçekleştirilmesi amacıyla fuara katılan yazar ve yayınevleriyle anket çalışması yaptıklarını aktardı. Bundan sonra yapılacak olan kitap fuarlarında yazar ve yayınevlerinin sayısını arttırmayı düşündüklerinin de altını çizen Başkan Tekitaş, “Bundan sonra düzenleyeceğimiz kitap fuarlarımızı, yayınevlerinin daha fazla katılımı ile etkin hale getirerek, kitapla bulaşmak isteyip de bulaşamayan tüm öğrencilerimizi, gençlerimizi ve ailelerini kitapla buluşturmak istiyoruz. Bu kapsamda okumayı, okutmayı ve bu sayede dünyayı aydınlatmış insanların olmasını arzu ediyoruz. Yaptığımız fuarların ilerleyen yıllarda daha mükemmel olması için fuara katılan yazar ve yayınevlerini kapsayan bir anket gerçekleştiriyoruz. Bu anketle birlikte eksiklerimizi ve yanlışlarımızı görerek daha iyi işler yapmak istiyoruz” diye konuştu.

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş’ın konuşmalarının ardından fuara katılan yazarlar duygu ve düşüncelerini dile getirdiler. Eksiksiz ve bol ziyaretçinin olduğu bir fuarı geride bıraktıklarını ifade eden yazarlar ve yayınevi temsilcileri emeği geçen herkese teşekkürlerini ilettiler. 

 

Anahtar Kelimeler : ŞAİR, VE, YAZARLARI, OKUYUCUYLA, BULUŞTURDUK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız