HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
2 Kasım 2017 Perşembe Saat: 07:45

“EĞİTİM-ÖĞRETİMDE YAŞANAN SORUNLAR DEVAM EDECEK”

  Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz CHP Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun’un soru önergelerini yanıtladı.   Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun’un Ordu’nun e
“EĞİTİM-ÖĞRETİMDE YAŞANAN SORUNLAR DEVAM EDECEK”

 

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz CHP Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun’un soru önergelerini yanıtladı.

 

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun’un Ordu’nun eğitimle ilgili yaşadığı sorunlarla ilgili verdiği soru önergesindeki, Ordu ilinde İlk ve orta öğretim başarı oranı nedir? Sınıf öğretmeni ve branş öğretmeni açığı ne kadardır? Sınıf öğretmeni olarak öğretmen kadrosu dışında görev yapan kaç kişi bulunmaktadır? İlçelere göre sayısı ne kadardır? Sınıf öğretmeni olarak öğretmen kadrosu dışında görevlendirilmeler yapılmasının öğrencilerin eğitim-öğretim yaşamlarına getireceği olumsuz etkenler konusunda ne düşünülmektedir? Yönetici kadrolarında açık bulunmakta mıdır? Okullardaki memur ve hizmetli kadrolarında ne kadar açık bulunmaktadır? Mesudiye, Gölköy, Akkuş, Aybastı, Gürgentepe, Korgan gibi Ordu İl Merkezine uzak olan ilçelerimizde eğitim-öğretim alanında yaşanan sorunları yerinde incelemek üzere müfettiş göndermeyi düşünüyor musunuz? 2017-2018 eğitim-öğretim yılı başlamadan önce sorunların çözümüne yönelik Bakanlığınızın herhangi bir çalışması var mıdır? 2017-2018 eğitim-öğretim yılında il ve ilçelere atama yapılacak öğretmen sayısı kaçtır? 2017-2018 eğitim-öğretim yılı için Ordu il ve ilçelerine ayrılan ödenek miktarı ne kadardır? Bu ödeneğin ne kadarı kullanılmıştır? sorularına cevap verdi.

 

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un TBMM Başkanlığına sunduğu ilk soru önergesini Bakan Yılmaz, “Bakanlığımızın 25.10.2017 tarihli MEBSİS verilerine göre Ordu il genelinde branşlar bazındaki öğretmen sayısı 2.282 olup okul yönetici sayısı ise 909’dur. 22.04.2017 tarihli ve 30046 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Milli Eğitim Yönetmeliği hükümlerine göre eğitim kurumu yöneticiliklerine görevlendirme yetkisi proje okulları ve doğrudan merkeze bağlı eğitim kurumları hariç valiliklerin uhdesinde bulunmaktadır. Bakanlığımız eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacı bütçe kanunlarının verdiği yetkinin yanında Bakanlar Kurulunca Bakanlığımıza tahsis edilen ve Maliye Bakanlığınca kullanım izni verilen kadro sınırlılığında karşılanabilmektedir. Tahsis edilen kadrolar illerin öğretmen ihtiyaç yüzdesi esas alınarak il milli eğitim müdürlüklerine dağıtılmakta, il milli eğitim müdürlüklerince atama yapılacak alanlar ile bu alanlara atanacakların istihdam edileceği eğitim kurumları belirlenmektedir. Belirlenen eğitim kurumlarına ilgili mevzuatına göre yapılan duyurular çerçevesinde atamalar yapılmakta ve bu kapsamda yapılan atamalarla eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacı karşılanmaya çalışılmaktadır. Bu kapsamda Bakanlığımızca 2017 yılı öğretmen atama döneminde, Ordu ili ve ilçelerine 18 öğretmen ataması gerçekleştirilmiştir. 2017-2018 döneminde hangi alana ne kadar öğretmen atanacağı henüz planlanmamış olup çalışma yapılması halinde kamuoyunun bilgisine sunulacaktır.” diyerek yanıtladı.

 

Sorularının cevabını alamadığını söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Sayın Bakan sorularımızın karşılığında bize mevzuatı detaylı bir şekilde anlatmıştır. İlçelerimizde eğitim alanında yaşadığımız sorunların devam edeceği anlaşılıyor.”dedi.

 

Torun’un Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde yaşanılan sorunlarla ilgili TBMM Başkanlığına verdiği diğer soru önergesine Bakan Yılmaz’ın verdi yanıt ise “Ordu Valiliğince konuya ilişkin olarak; Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne incelemelerde bulunmak üzere müfettiş görevlendirildiği ve yapılan inceleme sonucunda söz konusu iddiaların sübuta ermediği belirtilmektedir” oldu. 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız