HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
5 Kasım 2017 Pazar Saat: 11:21

“SON 44 YILIN EN KURAK SU YILINI GERİDE BIRAKTIK”

1 Ekim ile 30 Eylül arasının su yılı olarak değerlendirildiğini vurgulayan Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Geride bıraktığımız su yılını değerlendirdiğimizde 1973 yılından bu tarafa geçen 44 yıllık süreçte en kurak yılı problemsiz ol
“SON 44 YILIN EN KURAK SU YILINI GERİDE BIRAKTIK”

1 Ekim ile 30 Eylül arasının su yılı olarak değerlendirildiğini vurgulayan Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Geride bıraktığımız su yılını değerlendirdiğimizde 1973 yılından bu tarafa geçen 44 yıllık süreçte en kurak yılı problemsiz olarak geçirdiğimizi görmekteyiz” dedi.

 

Kuraklık Hissedilmedi

 

Bu yılki yağış durumunun ‘olağanüstü kurak’ sınıflamasına girdiğinin altını çizen Prof. Dr. Eroğlu “2007 yılında da kurak bir yıl geçirmiştik. O yıl yağış durumu daha düşük bir sınıflama olan ‘şiddetli kurak’ kategorisine girmesine rağmen içme suyu hususunda vatandaşlarımız ve medya tedirgin olmuş, fakat bu konuda bir sıkıntı yaşamamıştık. Gecen yıl orta dereceli, bu yıl ise çok daha şiddetli olmak üzere üst üste iki yıl kuraklığa rağmen vatandaşlarımız bu durumun farkına bile varmadı” değerlendirmesinde bulundu.

web_Kuraklık 2

 

Son 15 Yılda 467 Baraj İnşa Edildi

 

Yaşanan bu olağanüstü kuraklıkta içme suyu hususunda sıkıntı yaşanmamasının son 15 yılda suya yapılan yatırımlar sayesinde gerçekleştiğini ifade eden Prof. Dr. Veysel Eroğlu “ Hükümetimizin iktidara geldiği günden bu tarafa Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak su alanında 6.758 tesisi aziz milletimizin hizmetine sunduk. Bu tesislerin 467 adedi ise baraj olarak inşa edildi. Ayrıca bu dönemde 182 adet içme suyu tesisini hizmete aldık” açıklamasında bulundu.

 

Baraj ve Göletleri İnşa Etmek Bir Zaruret

 

Türkiye’nin bulunduğu iklim kuşağı sebebiyle düzensiz bir yağış rejimine sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Eroğlu “Türkiye su zengini bir ülke değil. Fakat su fakiri de değil. Düzensiz bir yağış rejimine sahip olduğumuz için yağışlı mevsimlerde suyu biriktirmek ve yağışın az olduğu dönemlerde kullanmak zorundayız. Dolayısıyla Türkiye açısından suyu biriktirmek için baraj ve göletleri inşa etmek bir zarurettir” diye konuştu.

 

İçme Suyu Hususunda Günlük Çözümlere İtibar Edilmiyor

 

Yapılan yatırımlar sayesinde son 15 yılda 42 milyon vatandaşa ilave içme suyu temin ettiklerini vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Olağanüstü kurak bir yıl geçirmemize rağmen vatandaşlarımız içme suyu sıkıntısı çekmedi. Çünkü biz Bakanlık olarak içme suyu tesislerini yaparken uzun vadeli çözümler üreterek şehirlerimizin gelecekteki nüfusunu da göz önünde bulunduruyoruz. Günlük çözümlere itibar etmiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

 

İstanbul İçme Suyu Barajlarında 494,2 Milyon Metreküp Su Bulunuyor

 

Son olarak İstanbul, Ankara ve İzmir’deki içme suyu barajlarında bulunan su miktarlarına değinen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “ İstanbul’daki içme suyu barajlarında 30 Ekim itibarıyla 494,2 milyon, Ankara’da 173,2 milyon, İzmir’de ise 131,8 milyon metreküp su bulunuyor. Hiçbir ilimizde içme suyu konusunda su sıkıntısı yaşamıyoruz” açıklamasını yaptı.

Anahtar Kelimeler : “SON, 44, YILIN, EN, KURAK, SU, YILINI, GERİDE, BIRAKTIK”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız