HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
6 Nisan 2016 Çarşamba Saat: 08:46

ORDU, ALMANLARI BÜYÜLEDİ

"Kardeş Şehir Projesi" kapsamında üç günlük Ordu ziyaretini tamamlayan Almanya’nın Recklinghausen Belediye Başkanı ChristophTesche ve beraberindeki heyet ülkelerine döndüler.
ORDU, ALMANLARI BÜYÜLEDİ

 "Kardeş Şehir Projesi" kapsamında üç günlük Ordu ziyaretini tamamlayan Almanya’nın Recklinghausen Belediye Başkanı ChristophTesche ve beraberindeki heyet ülkelerine döndüler.

Recklinghausen  heyeti Ordu ve Altınordu ilçesinin tarihi, turistik ve kültürel yerlerinin yanı sıra Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ı da makamında ziyaret etti.

Kardeşlik projesinin iki ülke arasındaki bağları daha da kuvvetlendireceğini kaydeden Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, yaptığı açıklamada, “Kardeş şehir projesi kapsamında  ilimize ve ilçemize gelen Almanya heyet ilimizin önemli tarihi, turistik ve kültürel alanlarını gezme fırsatı buldu. Ordu’nun ve Altınordu’nun tarihi, kültürel ve turistik yerlerinin dışında doğasını çok beğendiler. Gerek bizim, gerek Ordu Büyükşehir Belediyemizin gerekse de Ordu Valiliğimizin gösterdiği ilgi ve alakadan çok memnun oldular.  Türk misafirperverliğini en iyi şekilde kendilerine yansıttık. İnanıyorum ki, bu ziyaret iki ülke arasında olan bağları daha da kuvvetlendirecek ve ülkeler arası ziyaretler artacaktır. Kardeş Şehir projesine verdiği önem ve destek için başta Recklinghausen Belediye Başkanı ChristophTesche olmak üzere tüm ekibine teşekkür ediyorum. Aynı şekilde Başkan Yardımcılarım, Belediye Meclis üyelerimiz ve çalışma arkadaşlarımıza gösterdikleri hassasiyet ve önemden dolayı çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Recklinghausen Belediye Başkanı ChristophTesche, şehirlerinde 7 Bine yakın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu belirtirken, Almanya’da gerçekleştirdiği cami ve dernek ziyaretlerinde Türklerden gördüğü ilginin fazlasını Ordu’da gördüğünü kaydetti.

Başkan Tesche, konuşmasında “Recklinghausen şehrinde yaklaşık 7 Bin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşımız yaşıyor. Cami ve dernekler sayesinde Recklinghausen’de yaşayan Türklerle güzel bir dostluk kurabilme fırsatım oldu. Recklinghausen’de sürekli camileri ziyaret ediyorum.  Camilere gittiğimde Türk kardeşlerimizle karşılaştığım zaman onların misafirperverliğini görme fırsatım oldu. Almanya’da Türk hemşehrilerimizden gördüğüm sevgiyi, hoş görüyü, insana sıcak bakışı burada daha fazlasını gördük. Almanya’da     Türkler hakkında aldığım izlenim burada da tekrar kendini bana gösterdi” ifadelerini kullandı. 

Ordu’ya ve Altınordu’ya hayran kaldıklarını söyleyen Recklinghausen Belediye Başkanı ChristophTesche, “ Öncelikle bizleri en iyi şekilde ağırlayan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş’a ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Ziyaret programı süresince bizlere gösterdikleri yakın ilgiden çok memnun olduk. Ordu ve Altınordu ilçesinin önemli tarihi ve turistik yerlerini gezme şansımız oldu. Ordu ve Altınordu ilçesi çok modern bir şehir. Avrupa’da bir çok şehirden daha güzel.  Altınordu Belediyesi ile kardeşlik bağı kurduğumuzdan dolayı çok mutluyuz. İnanıyorum ki bundan sonra da bu bağ kuvvetlenerek devam edecek” şeklinde konuştu

 

Gelecekte Türk dostu ChristophTesche olarak anılmak istediğini belirten Başkan Tesche, “Recklinghausen şehrinde Türk kardeşlerimle irtibatım sayesinde türk dostu olarak göründüğümü düşünüyorum. Burada resmi kişiler ve halkı tarafından ileride Türk dostu, Altınordu dostu ChristophTesche olarak anılmak istiyorum. Bu benim için son derece önemlidir” ifadelerini kullandı.

Başkan  ChristophTesche, Orduluları Recklinghausen’e davet ederek “Altınorduluhemşehrilerimizi şehrimize davet ediyorum, bundan onur duyacağım”şeklinde konuştu (Haber Merkezi)

 

Anahtar Kelimeler : ORDU, ALMANLARI, BÜYÜLEDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız