HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
6 Kasım 2017 Pazartesi Saat: 09:45

Teknikerler, ‘Teknik Adam’ sayılmıyor

Türkiye Teknikerler Birliği Ordu İl Başkanı Musa Kıranlı 1992 yılından bu yana teknikerlerin teknik eğitim almalarına rağmen ‘teknik adam’ sayılmamasından duyduğu rahatsızlığı dile getirerek; “Çalışma hayatında; iş güvenliğ
Teknikerler, ‘Teknik Adam’ sayılmıyor

Türkiye Teknikerler Birliği Ordu İl Başkanı Musa Kıranlı 1992 yılından bu yana teknikerlerin teknik eğitim almalarına rağmen ‘teknik adam’ sayılmamasından duyduğu rahatsızlığı dile getirerek; “Çalışma hayatında; iş güvenliği dersi okutulup, iş güvenliğinden diskalifiye edilen, elektrik teknikerliği okutulup, uygulamasını yaptığı yapının projesine imza atması yasaklanan, inşaat teknikerliği okutulup, inşaat şantiye şefliği kısıtlanan, benzer örnekleri çoğaltabiliriz.” dedi.

Türkiye Teknikerler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Batman İl Başkanı ve Batman Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği Başkanı Nimetullah Durmaz ile Teknikerler Birliği Eskişehir İl Başkanı Meltem Kahya’nın uğraşları sonucu 7 aydır mücadele verilen, Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) mezunu olan veteriner teknikerlerin suni tohumlama yapabilmesi adına açılan dava kazanıldı.

Kıranlı, mücadelelerinden dolayı Durmaz ve Kahya’ya teşekkür ederek, “7 aydır devam eden mücadelesinin ardından AÖF mezunu olan veteriner teknikerlerin artık suni tohumlama yapabileceği mahkeme tarafından onaylandı. Teknikerler Birliği Ordu İl temsilciliği olarak kendilerine teşekkür ediyoruz. Suni Tohumlama yapmak isteyen veteriner teknikeri arkadaşlarımız bu konuda önlerine bir engel çıktığında, teknikerler birliğimize başvuruda bulunarak gerekli bilgiye sahip olabilirler.” diye konuştu.

 

“Bu kazanılan dava ilk değil son da olmayacaktır”

Türkiye Teknikerler Birliği Ordu İl Başkanı Musa Kıranlı mahkeme sürecine dair yaptığı açıklamada kazanılan davanın son olmadığını ifade edere, “2 yıl üniversite teknik eğitim mezunu teknikerler maalesef ilgili birimlerce teknik adamlar tanımına dahi alınmamış, hemen hemen her mesleğin bir mesleki odası varken bugün sayıları 3 milyona ulaşan teknik eğitim mezunu teknikerlerin bir mesleki odası bulunmaması da anayasamız eşitlik ilkesine aykırıdır. İnşallah bu haksızlık içinde hukuki girişimlerimiz olumlu sonuçlanacak teknikerler haklarını kazanacaklardır. Bu kazanılan dava ilk değil son da olmayacaktır.” dedi.

 

“Tekniker, teknik adamlar tanımlaması dışında bırakılmış”

 Başkan Kıranlı Teknikerlerin gerekli eğitim aldıkları halde, gerekli düzenlemelerin yapılmaması nedeniyle teknikerlerin ‘teknik adam’ sınıflandırması dışında kaldığını belirterek; “1992 yılında çıkarılan 3795 sayılı yasa ile unvan verilen görev yetki ve sorumlulukları belirlenen teknikerler elektrikten makineye, inşaattan kimyaya, denizcilikten havacılığa, sağlıktan ziraata yüzlerce mesleki alanda Türkiye için nitelikli hizmet Üretmeye çalışmakta, ancak tekniker paydaşlarının ve ülke yöneticilerinin yeterli oranda gerekli düzenlemeleri yapmaması yüzünden teknik eğitim almalarına rağmen tekniker teknik adamlar tanımlaması dışında bırakılmış.” diye konuştu.

 

“Meslek Yüksek Okulları geleceği ve mezunları için herhangi bir adım atılmıyor”

Meslek Yüksek Okulu mezunları için herhangi bir adımın atılmadığını ifade eden Kıranlı; “Değişim adına; yakın tarih ve günümüzün en çok yasa ve yönetmelik çıkaran ülkesiyiz. Buna rağmen mesleki eğitim alan tekniker, teknisyen ve teknik öğretmenlerin görev yetki ve sorumluluklarıyla ilgili yönetmelikler iptal edilirken Meslek Yüksek Okulları geleceği ve mezunları için herhangi bir adım atılmıyor. MYO mezunları Teknikerler Birliği olarak, MYO’ların geleceği ve mezunların istihdamı ile serbest piyasada üretim ve istihdam olmaları için gerekli olan çözüm dosyamızı iletmediğimiz, gitmediğimiz mevki makam kalmamıştır. Gittiğimiz anlattığımız kişi ve kurumlar, hiçbir kimse bizlere haksızsınız demedi. Ama haklı olmak yetmiyor. Ateş düştüğü yeri yaktığından bu belirsizliğin sıkıntısını ağırlıklı biz çekiyoruz; bedelini ülkemiz ödüyor. Gerek özel sektör de, gerek kamu sektörünün de nitelikli teknik eleman aranmaktadır. Meslek liseleri ve meslek yüksek okulları ülke meselesidir diyenler sadece reklam olsun, slogan olsun diye mi? konuşuyorlar.” dedi.

 

“Mesele işsizlik değil mesleksizliktir”

Kıranlı açıklamasında son olarak; ”Mesele işsizlik değil mesleksizliktir. İdarecilerimiz neden bu konuya sahip çıkmıyorlar, anlamak mümkün değil. İdarecilerimiz mesleki ve teknik eğitime sahip çıkmalılar ki bugün genç nüfusuyla Dünyanın gözü olan Ülkemiz geleceğe damgasını vursunlar. Kimsenin şüphesi olmasın ki, tekniker potansiyeli harekete geçirmek inanıyoruz ki Türkiye’yi bulunduğu yerden daha yukarıya çıkaracak ve hedeflerine ulaştıracaktır.” ifadelerini kullandı.

 

Anahtar Kelimeler : Teknikerler, ‘Teknik, Adam’, sayılmıyor

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız