HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
11 Kasım 2017 Cumartesi Saat: 10:04

ATATÜRK, TÜRKİYE CUMHURİYETİ VE TÜRK MİLLETİDİR!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun, Ordu ilinde 10 Kasım Atatürk’ü Anma törenlerinde sirenlerin sabah 09.00’da çalmasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı:
ATATÜRK, TÜRKİYE CUMHURİYETİ VE TÜRK MİLLETİDİR!

 

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun, Ordu ilinde 10 Kasım Atatürk’ü Anma törenlerinde sirenlerin sabah 09.00’da çalmasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı:

Torun açıklamasında, “Bütün Türk Milleti gibi Ordu halkıda her 10 Kasım’da saat 09.05 ‘de çalan sirenlerle birlikte Ata’sının aziz hatırası önünde saygı duruşunda bulunur. Ata’sını anar, O’nun için gözyaşı döker, çünkü bilir ki, Mustafa Kemal Atatürk; Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milletidir! Atatürk; Yüce Türk Milleti’nin ortak paydasıdır! Her 10 Kasım’da saat dokuzu beş geçe saygı duruşunda bulunurken, O’nun yasını tutarken, bir yandan da üzerinde yaşadığı bu vatan topraklarında özgürlüğünü, bağımsızlığını, Ata’sının kurduğu ve emanet ettiği Cumhuriyet’ini yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için ant içer.

Türk Milleti için 10 Kasım’da saatler 09.05’i gösterdiğinde yaşam durur, O an, hakkında esaret ve ölüm kararı verilen Türk milletinin kurtarıcısı, uçurumun kenarında olan bir imparatorluktan laik, demokratik, çağdaş bir devlet yaratan eşsiz bir deha,  dünyanın bütün hür ulusları için ilham kaynağı olan büyük bir devlet adamı için, Türk Milletinin ebedi başkomutanı, Ulu Önder’i Büyük Atatürk’ün yasını kalbinin en derinliklerinde yaşadığı andır”  dedi.

Torun, Türk Milletinin hiçbir ferdinin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırasına saygısızlık yapamayacağını, O’na yapılan saygısızlığın Türk Milletine ve Türkiye Cumhuriyeti’ne yapılmış sayılacağını söyledi.

         Ordu’da sirenlerin 09.00’da çalınmış olmasıyla ilgili “Konu tarafımızdan araştırılmış, yetkililerle gerekli görüşme yapılmıştır. Bugün Türkiye’nin her bir karış toprağında, saat 09.05’de milyonlar ayakta Ata’sının manevi huzurunda eğilirken, Ordu’da sirenler 09.00’da çalmıştır. Tören alanında bulunan halk arasında büyük bir infiale yol açan bu olay için yetkililerce tarafıma bilgi verilmiş, siren çalma görevini üstlenmiş kişinin saat konusunda heyecanlandığı ve dikkatsizliği sonucunda sirenlerin saat 09.00 da çalmaya başladığı bildirilmiştir. Elbette bu yanlışlık, bu ciddiyetsizlik kabul edilebilir bir şey değildir. Bu kişi kim olursa olsun, üstlendiği bu çok önemli görevi büyük bir dikkatle yapması, bırakın dakikaları, saniyeleri bile şaşırmaması gerekirdi. Bir daha böyle bir olayın yaşanmaması için yetkililerce gerekli önlemlerin alınacağını umuyorum.” açıklamasında bulundu.

BÜYÜK BİR ÖZLEMLE ANIYORUZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, “Ulusal bağımsızlığımızın mimarı, Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 79. Yılında büyük bir özlemle ve saygıyla anıyoruz” dedi.

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle mesaj yayımlayan Torun, “Cumhuriyetimizin kazanımları yok edilmeye çalışılıyor, Türkiye içeride ve dışarıda savaşa sürükleniyor. Özgürlük, egemenlik ve tam bağımsızlık gibi temel değerlerimize karşı apaçık saldırılar yaşanıyor. Türk milleti adaletsizlikler altında eziliyor. Ulu Önder’imiz Mustafa Kemal Atatürk’e ve O’nun düşünce sistemine her zamankinden daha çok ihtiyacımız var.” Diye konuştu.

Torun, mesajında şunları kaydetti:

“Ulusal bağımsızlığımızın mimarı, Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 79. Yılında büyük bir özlemle ve saygıyla anıyoruz. O'nu kaybetmenin hüznünü yaşarken, O'na olan inancımızı tazeliyor, devrimlerine olan bağlılığımızı bir kez daha yineliyoruz.

Mustafa Kemal Atatürk, hakkında esaret ve ölüm kararı verilen Türk milletinin kurtarıcısı, uçurumun kenarında olan bir imparatorluktan laik, demokratik, çağdaş bir devlet yaratan eşsiz bir deha,  dünyanın bütün hür ulusları için ilham kaynağı olan büyük bir devlet adamıdır.

Bugün; Büyük Atatürk’ün kurduğu çağdaş Türkiye Cumhuriyeti her türlü tehdit altında bir diktatörlüğe dönüştürülmeye çalışılmakta, himaye altına alınan bölücü ve yıkıcı faaliyetlerle Cumhuriyetimize, Atatürk ilke ve devrimlerine, pervasızca, hayasızca ve acımasızca saldırılar aralıksız devam etmektedir.

Hıyanet içerisinde olanlar bilmelidir ki,  Türk Ulusu O’nun bıraktığı eserin büyüklüğünün ve sağladığı kazanımların bilincindedir. Kurtarıcısını, laik ve demokratik Cumhuriyetimizin kurucusu Yüce Atatürk’ü sonsuza kadar gönlünde yaşatmayı sürdürecek, O’nun açtığı aydınlık yolda hiç durmadan yürüyecek, ilkelerini koruyacak, devrimlerini sonsuza dek yaşatacaktır.

O’nun Yolu, Yolumuz Olmaya Devam Edecektir! Asla umutsuz olmadık olmayacağız.

Aramızdan ayrılışının 79. yılında, ebedi başkomutanımız Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha saygıyla, minnetle ve şükranla anıyoruz. (Ordu Yeni Haber)

 

 

 

 

.


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız