HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
7 Nisan 2016 Perşembe Saat: 10:06

PAZARCILAR İSYANDA!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın şehir merkezinde ki semt pazarlarının kaldırılarak bir merkezde toplanacağını duyurmasının ardından gözler semt pazarlarında ki esnaflara çevrildi.
PAZARCILAR İSYANDA!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın şehir merkezinde ki semt pazarlarının kaldırılarak bir merkezde toplanacağını duyurmasının ardından gözler semt pazarlarında ki esnaflara çevrildi.

Büyükşehir Belediyesinin aldığı karara sert tepkiler gösteren pazarcı esnafları adeta isyanda. ‘Şehir merkezinde ki alış veriş merkezlerini şehir dışına kaydırsınlar’ diyen esnaflar, semt pazarlarının kaldırılmaması yönünde hemfikir oldular.

Şirinevler semtinde civil ırmağı yanına kurulacak olan yeni modern pazarın sadece oradaki semt sakinleri için uygun olacağını ancak nüfus yoğunluğu olan diğer mahallelerinde bu hizmetten mağdur bırakılması doğru bir anlayış olarak kabul görmedi.

“BU UYGULAMAYI KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL”

Esnaflar; “Büyükşehir Belediyesi bu konuda mantıklı davranması gerekiyor. Selimiye mahallesinden bir insan bir kilo domates için Şirinevlere mi gidecek? Alış Veriş merkezlerinde bir kilo domates 3-4 Lira, ancak Pazarda 1 Lira. Birde işin bu tarafından bakmak lazım. Bizler 30 yıldır pazarcılık yapıyoruz. Vergi ise vergi, her şeyimizi günü gününe ödüyoruz. Bize göre Büyükşehir Belediyesi şehrin pilot yerlerine Şirinevler semtine yaptığı gibi modern Pazar yerleri kurmalıdır.

Örneğin mevcut semt pazarlarını bulundukları yerlerde daha modern bir yapıya kavuşturması uygun olur. Fazla uzağa gitmeye gerek yok. Tıpkı Samsun ve Trabzon’da ki gibi nüfus yoğunluğunun çok olduğu semtlere modern pazarlar kurulmalıdır. Aksi takdirde şimdi ki bu uygulamayı kabul etmemiz pek mümkün gözükmüyor. Bu karara şiddetle karşıyız” diyerek görüş belirttiler.

“SEMT PAZARLARI KAPATILMASIN”

Öte yandan Ordu’lu bir kısım vatandaşlar ise mevcut semt pazarları Bucak, Pazartesi Pazarı, Cumartesi ve Rus Pazarlarının bulundukları yerlerden kaldırılmaması ve buralara daha güzel ve donanımlı Pazar yerlerinin kurulması gerektiğini dile getirdiler.

Diğer taraftan pazarda alış veriş yapan bir grup vatandaşta pazarcı esnaflarına destek vererek mevcut semt pazarlarının kapatılmasının doğru bir karar olmadığını dile getirerek Büyükşehir Belediyesinin bu kararı bir kez daha gözden geçirmesi gerektiğini dile getirdiler. (ŞAFAK DELİÇAKAR/OYH)

 

 

Anahtar Kelimeler : PAZARCILAR, İSYANDA!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız