HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
17 Kasım 2017 Cuma Saat: 08:27

TEKİNTAŞ’DAN ORDU SMMM ODASINA ZİYARET…

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş Ordu SMMM Odası Başkanı Bahadır Baş’ı makamında ziyaret etti. Beraberinde Ak parti Altınordu Belediyesi Meclis Üyeleri Mali Müşavir Mustafa Şenocak, Mali Müşavir Tuğba Kılıç’ta yer aldı.
TEKİNTAŞ’DAN ORDU SMMM ODASINA ZİYARET…

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş Ordu SMMM Odası Başkanı Bahadır Baş’ı makamında ziyaret etti. Beraberinde Ak parti Altınordu Belediyesi Meclis Üyeleri Mali Müşavir Mustafa Şenocak, Mali Müşavir Tuğba Kılıç’ta yer aldı.

Ziyaretçileri Oda Başkanı Bahadır Baş, Onursal Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel, Disiplin Kurulu Başkanı Murat Başaran Sağra, Denetleme Kurulu Başkanı Tuncay Uzunçakmak, TESMER Başkan Yardımcısı Tuğrul Odabaş, karşıladılar.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Oda Başkanı Bahadır Baş bilirkişilik eğitimleri ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

‘’Ordu ilinde Bilirkişilik Eğitimleri yapan tek kurum Ordu Mali Müşavir Odasıdır. Bilirkişiler tarafından sunulan raporların mahkemeler tarafından verilen kararlarda büyük önemi bulunmaktadır. Bu nedenle bilirkişilik görevi yapanlar tarafsız, objektif, bilim ve fenin gerektirdiği kurallar çerçevesinde rapor tanzim ederek mahkemelere sunması adalet terazisinin doğru tartması açısından hayati öneme sahiptir.

Odamızda düzenlenen eğitimler 18 saat teori, 6 saat uygulama olmak üzere 24 saat süresi bulunmaktadır. Odamızda çeşitli meslek gruplarından 192 kişi müracaat etmiş, sekiz eğitim sınıfı açıldı.’’ Dedi.

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş : ”Her hizmetin bir karşılığı vardır. Doğru elden doğru bilgilerle, doğru hizmet alması ve bunun karşılığı sadece maddi değil manevi olarak getirdiği imkanlarında olacağına inanıyorum.’’

Bilirkişilik Eğitimleri ile ilgili açıklamalarda bulunan;  

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş; ‘‘Bilirkişilik eğitimlerinin çok önemli olduğuna inanıyorum. Pek çok alanlarda bilirkişilik yapmak isteyenlerin hem teorik, hemde pratik eğitim almaları gerektiğinin kanaatindeyiz.’’

Bizler kamu ya da özel sektör olarak bu tip tespitler yapılırken sertifikalı doğru bilgi alınmış kişiler tarafında yapılmasının gerekli olduğu bir döneme giriyoruz. Bu eğitim dönemi ve belirli bir sertifika sürecinden sonra görev verilen arkadaşlarımızı hem kamu sorumluluğu hemde görev sorumluluğu olacağına inanıyoruz. Bu konuda alınan eğitimlerin ne kadar faydalı olduğunu sahada görmek mümkündür. Ben inanıyorum ki teorik uygulama pratiğe döndüğünde bu çok daha farklı olarak değerlendirilecektir. Bunu hem hizmet hemde mesleki yeterlilik olarak görmek gerekir. Çünkü her hizmetin bir karşılığı vardır. Doğru elden doğru bilgilerle, doğru hizmet alması ve bunun karşılığı sadece maddi değil manevi olarak getirdiği imkanlarında olacağına inanıyorum. Verdiği kararın doğru olduğunu, yazdığı yazının altına attığı imzanın gönül rahatlığı ile verebildiğini görmek gerekir. Toplumun sosyal katmanlarında bulunmuş olan kıymetli büyüklerimiz, hocalarımız, kardeşlerimiz ve başkanlarımızı bu eğitimi verirken görmekten son derece mutlu oluyoruz. Bu eğitimlerden sonra hakkın hukukun yerine getirileceği, gerçeklerin itiraf edileceği, problemlerin çözümünde doğru bilginin ilk bilirkişilerden alınması yönünde oluşur. ’’ Dedi. 

Anahtar Kelimeler : TEKİNTAŞ’DAN, ORDU, SMMM, ODASINA, ZİYARET…

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız