HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
1 Aralık 2017 Cuma Saat: 10:05

"ŞİDDETTE“ŞİDDETE KARŞI DUYARLILIK OLUŞTU”

Türk Kadınlar Birliği Ordu Şubesi Başkanı Sümer Alkan ve yönetim kurulu üyeleri Ordu Gazeteciler Cemiyetini (OGC) ziyaret etti. OGC Başkanı Recep Aydın ve basın mensupları tarafından karşılanan heyet burada faaliyetleri hakkında kamuoyun
"ŞİDDETTE“ŞİDDETE KARŞI DUYARLILIK OLUŞTU”

Türk Kadınlar Birliği Ordu Şubesi Başkanı Sümer Alkan ve yönetim kurulu üyeleri Ordu Gazeteciler Cemiyetini (OGC) ziyaret etti. OGC Başkanı Recep Aydın ve basın mensupları tarafından karşılanan heyet burada faaliyetleri hakkında kamuoyunun bilgilenmesi adına basın mensuplarına bilgilendirmelerde bulundular.

Türk Kadınlar Birliği Ordu Şubesi yönetim kurulu başkan ve üyeleri, Kadına Yönelik Şiddet, Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye ilişkin ülke genelinde çeşitli çalışmalar yapılırken özellikle kadın dernekleri sahada etkin çalışıyor.

Şube Başkanı Sümer Alkan ve yönetim kurulu üyeleri Nermin Özel, Şaduman Kalpaklı ve Şefika Çalışkan tarafından düzenlenen basın açıklamasını Ordu Gazeteciler Cemiyeti'nde başkan Sümer Alkan okudu.

“Kültürlü Ailelerde de Şiddet Var”

2011 yılından bu yana derneğin başkanlığını üstlenen Sümer Alkan, açıklamasında, kadına şiddet olaylarının engellenmesinde kültürel yapının etkin rol oynadığı düşüncesine inancın kaybolduğuna işaret ederek bilinenin aksine kadınların kültürlü toplumlarda da şiddete maruz kaldığını da vurguladı.

Alkan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Kadına şiddetin kültürle ilişkisi olduğunu sanıyorduk ama kültürlü ailelerde de şiddet olduğunu duyunca üzüldük, şiddetin kültürü de aştığını öğrendik. Bizler elimizden geleni yapıyoruz ama bu tek başına yapılacak bir iş değil. Diğer sivil toplum örgütleriyle birlikte el ele verilmeli” dedi.

 

 

 

 

“Televizyonlar Sanki Şiddete Örnek Teşkil Ediyor”

Alkan; “Ben bu şiddet olaylarının sürekli televizyonlarda olmasına karşıyım. Sanki bir örnek teşkil ediyormuş gibi haberler yer alıyor. “Nasıl dövdü, nasıl etti, nasıl öldürdü” şeklinde sürekli betimleniyor olaylar. Kadına şiddet Türkiye için çok büyük bir yara, gittikçe de arttığını görüyoruz. Elimizden geleni yapmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

“Ordu’da Duyarlılık Oluştu”

Türk kadınlar Birliği Ordu Şubesi yönetim kurulu üyesi Nermin Özel ise yaptığı açıklamada ülke geneli ve Ordu’da devam eden çalışmaları değerlendirdi.

Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi’nin detaylarına değine Özel, Ordu’da şiddete yönelik duyarlılığın oluştuğunu söyledi.

Özel, açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Kadına Şiddetin önlenmesine yönelik geçtiğimiz yıl “İstanbul Sözleşmesi” adıyla bir proje yürüttük. Şiddete uğrayan kadınlarımızı korumak ve devletin bu konuya yönelik aldığı önlemleri ön plana çıkarmak amacındaydık. Bütün devlet dairelerini, bütün kurumları gezdik derneğimiz tarafınca. İstanbul sözleşmesinin duyarlılığını halka arz ettik. Bu çalışmayı Ordu’da da uyguladık ve başarıya ulaştığımızı görmek memnuniyet verici” dedi. (Haber Mehmet KESKİN) 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız