HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
1 Aralık 2017 Cuma Saat: 10:07

KYK’DAN AĞAÇLANDIRMA SEFERBERLİĞİ

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun, Orman Genel Müdürlüğü ile imzaladığı protokol çerçevesinde 81 ilde oluşturulan KYK ormanlarına yeni fidanlar ekiliyor.
KYK’DAN AĞAÇLANDIRMA SEFERBERLİĞİ

 

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun, Orman Genel Müdürlüğü ile imzaladığı protokol çerçevesinde 81 ilde oluşturulan KYK ormanlarına yeni fidanlar ekiliyor.

Orman Genel Müdürlüğü ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu arasında imzalanan protokolle geçtiğimiz yıl 81 ilde oluşturulan KYK Ormanlarına yeni fidanlar ekleniyor. 

“Her KYK’lı Bir Fidan” sloganıyla yola çıkan KYK, her yıl yurtlara yeni kaydolan öğrenciler için fidan dikim etkinliği düzenliyor. Bu kapsamda geçen yıl 550.000 ağaç diken KYK’lı gençler, 3 Aralık’ta 81 ilde 212.232 fidanı daha toprakla buluşturacak. 

KYK, üniversiteli gençlerde orman sevgisinin artırılması, var olan ormanları ve çevreyi koruma duyarlılığının geliştirilmesi için gençlerle fidan dikiyor.

Öğrenciler fidanlarını toprakla buluşturuyor, can suyunu kendi elleriyle veriyor. Kimi yurtlarda fidanların üzerindeki kurdelede yurda yeni kaydolan öğrenci isimleri yer alıyor. Kendi isimlerini gören öğrenciler büyük mutluluk yaşıyor ve belli aralıklarla fidanlarını ziyaret ediyor. Kimi yurtlarda ise vatan uğruna gözünü kırpmadan canını feda eden aziz şehitlerimizin isimleri fidanlara veriliyor. Böylece gençler birlik beraberlik içinde olmanın gururunu yaşıyor.

Gelecek nesillere yaşanabilir daha yeşil bir dünya bırakılması, gençlere ağaç ve orman sevgisinin kazandırılmasının amaçlandığı projeyle KYK yurtlarına her yıl yeni kaydolan öğrenci sayısı kadar fidan toprakla buluşuyor.

Proje kapsamında yurt bahçelerine de ceviz, badem, dut gibi meyve ağaçları dikiliyor.

Anahtar Kelimeler : KYK’DAN, AĞAÇLANDIRMA, SEFERBERLİĞİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız