HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
2 Aralık 2017 Cumartesi Saat: 10:02

DUMAN: MTP ÇATISI, MİLLETİN OTAĞIDIR

Milliyetçi Türkiye Partisi (MTP) Ordu İl Başkanı Servet Duman, partisinin programları, faaliyetleri hakkında bilgilendirmelerde bulunarak Ordu ve ülke gündemi konularında da değerlendirmelerde bulundu. Gazetemiz muhabiri Semra Gençosmanoğlu
DUMAN: MTP ÇATISI, MİLLETİN OTAĞIDIR

Milliyetçi Türkiye Partisi (MTP) Ordu İl Başkanı Servet Duman, partisinin programları, faaliyetleri hakkında bilgilendirmelerde bulunarak Ordu ve ülke gündemi konularında da değerlendirmelerde bulundu.

Gazetemiz muhabiri Semra Gençosmanoğlu’na verdiği röportajda terör ve ekonomi konularında da açıklamalarda bulunan Duman, Ordu’da ki çalışmalar konusunda da ayrıca dikkatleri üzerine çekti.

Semra GENÇOSMANOĞLU: Sayın Duman, haftanın röportajı sayfamıza konuk olduğunuz için teşekkür ediyorum. Öncelikle yakın bir tarihte sizin aracınıza ve İlçe Başkanınız Mutlu Pak’ın işyerine çirkin bir saldırı düzenlendi. Öncelikle geçmiş olsun dileyerek bu konuda bir açıklama yapmak istermisiniz?

Servet DUMAN: Evet bende bizleri kabul edip ve bu fırsatı sunduğunuz için size teşekkür ediyorum. Saldırı konusuna gelince böyle bir şeyi bekliyorduk esasında yani hazırlıksız değildik. Malımıza mülkümüze zarar vererek yani karşımızdaki bir terör örgütü değil, terör örgütü olsa böyle davranmayacağını bizde biliyoruz. Mala zarar vererek neyi amaçladılar neye hizmet ettiler bende anlamış değilim. Biz gerekli yerlere suç duyurusunda bulunduk.

Semra GENÇOSMANOĞLU:  Şahsi saldırı mı? Siyasi saldırı mı oldu?

Servet DUMAN: Şahsi olduğunu düşünmüyorum. Çünkü bizim şahsi olarak Ordu’da bir düşmanımız yok Ordu’da bir hasmımız yok. Ben bunu siyasi olarak düşünüyorum ki inşallah da yanılırım çünkü baktığımızda da karşımızdaki insanlara gönül kıracak kalp kıracak veya zarar verecek hiçbir ortamda olmadık hala da olay çözemiyorum.

Semra GENÇOSMANOĞLU: MTP’yi (Milliyetçi Türkiye Partisi) diğer partilerden ayıran özellik ve felsefeniz nedir?

Servet DUMAN: Birincisi biat yok bizde, biz milli devlet milli hükümet olarak çıktık. Bunun içinde çabalarımız il başkanlıklarımızla bütün Türkiye genelinde çalışmalarımız devam ediyor. Yani burada diğer partilerimize ayıran özellik diğer partiler evet dedi biz hayır dedik referandumda. Amaç ne bu devleti Türk milleti yönetsin.

Partimizin felsefesi milli değerler milli oluşum milli hükümet yani vatanına milletine ihanet etmemiş hainlik etmemiş bir oluşum bir dava. Yani 2011 yılında kurulmasında baş özelliklerinden biriside budur zaten. NATO’cu, Fetocu, Şatocu olmayan herkse kapımız açık benliğine NATO’ya beynini Rusya’ya satmamış herkese kapımız açık. MTP çatısı Türk milletinin ocağı Türk milletinin otağıdır buyursunlar gelsinler.

Şuan da karşıdan çok büyük bir etki alıyoruz yapığımız anketlerde olsun, araştırmalarda olsun son yıldaki anketlerde %15, %16 bir oy oranımız var. MTP şuan da sadece Karadeniz de olarak Orduda ben varım ve teşkilatım var. Bunun diğer illere de yansıyacağına eminim. Çünkü Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Samsun, Sinop bu illerde çok büyük destek alıyoruz. Anadolu’dan zaten çok büyük bir desteğimiz var. Bununla birlikte Avrupa’dan bu şekilde Allah’ın izniyle yürüyeceğiz.

Semra GENÇOSMANOĞLU: Bu Devletin Düşmanları Kim Sizce?        

Servet DUMAN: Bize göre bu devletin düşmanları bugün sağcı görünüp aklını NATO’ya satanlar solcu görünüp beynini Moskova’ya satanlar iç ve dış bizden görünüp bizden olmayanlar. Bu en tehlikeli düşman gözle görülen, görünmeyen yani görülenleri zaten hepimiz biliyoruz. Bir tarafta vatan bayrak deyip bir taraftan etmediği hainlik kalmıyor. Allah deyip de insanların manevi duygularını, dini duygularıyla oynayıp insanları kandıranları gördük, yaşadık.

Semra GENÇOSMANOĞLU: Neden MTP (Milliyetçi Türkiye Partisi) olarak siz diğer Milliyetçi Partilerin verimli olduğunu düşünmüyor musunuz? Sizin bu yönde ki ilkeleriniz nelerdir?

Servet DUMAN: Ahmet Bey bence veremediklerini gördüğü için o yüzden MTP’yi kurdu. Rahmetli Başbuğ Alparslan Türkeş’in bir sözü var. CHP Atatürk’ün çizgisinden ayrılmasaydı biz MHP’yi kurmazdık. Ben inanıyorum ki Ahmet Bey’de onu gördü MHP Alparslan Türkeş’in çizgisinden ayrılmasaydı MTP’yi Sayın Ahmet Yılmaz kurmazdı.

Bizim ilkelerimiz bağımsızlık, milliyetçilik, devletçilik adalet e demokrasi en lazım olan bize adalet ve demokrasi, eğitim ve kültür, bilim ve gelişim. Ekonomik bağımsızlık derken bağımsız bir Türkiye istiyoruz. Kafatasçı milliyetçi değiliz.

Semra GENÇOSMANOĞLU: Terör Konusunda Ne Düşünüyorsunuz, Programınız Nedir?

Servet DUMAN: Türkiye’de ki terörün bitmesi için il genel Türkiye içindeki destekçilerin bitmesi gerekiyor. Yani finans konusunda olsun maddi manevi yani lojistik destek açısından olsun finans konusunda kesersen ki ülkede PKK’nın yani muslukların kesilmesi gerekiyor. Kesildiği dönemde de bunların nasıl bocaladığını görüyoruz. Bizim de parti olarak tabii ki bununla ilgili programlarımız var. Seçime yakın bunları hepsini açıklayacağız. Yani Türkiye yönetiminin nasıl yönetim güzergâhında nasıl yönetimde olacağını, bizde olursa ki bizim kendi dünya görüşümüzü seçim öncesinde zaten tüm medya ya açıklayacağız.

Semra GENÇOSMANOĞLU: Birde, Ordu ekonomisini değerlendirebilir misiniz?

Servet DUMAN: Fındık fiyatında esasında insanlar çok büyük hezimete uğradılar, çok büyük hayal kırıklığına uğradılar. 15 pde’ nin üstünde beklenirken 8 TL fındık fiyatına ve inanıyorum ki şuan da halkın, köylünün birçoğu tüccara borçlu borcunu ödeyemedi evini dizecekler dizemedi evine eşya alacak insanlar eşya alamadı mağduriyet çok Karadeniz’in can damarı fındıktır. Fındığı da kesersen fındığa da para vermezsen bu insanları mağdur edersin. Bizim başka bir gelirimiz yok. Çünkü esnafında iş yapması için fındığın para kazanması gerekiyor ki ben esnaflık yapıyorum fındığın para etmediği dönemde veya fındık olmadığı dönemde bu da insanların az çok burada yaşayan, buraya gönül vermiş insan olarakgörüyoruz yani çok sıkıntı yaşıyoruz bu konuda.

Semra GENÇOSMANOĞLU: Ordu’da her kahvehaneye Kütüphane yapılacağı söyleniyor. Bu proje hakkında bilgi verir misiniz? Engellilere de yönelik projeleriniz var mı?

 

Servet DUMAN: Ordu’da başlattık. MTP olarak bütün il ve ilçe teşkilatlarında nasip olursa ki yapacağız. Bütün kahvehanelerde bir köşe istiyoruz eskiden olduğu gibi. Orduda biz pilot bölge olarak merkezi seçtik sonra da köylülere yakın çevre köylülere. Fırat Çakıroğlu Kütüphanesi olarak MTP olarak bu şekilde bir projemiz var.

Engelliler için çalışan birimiz olacak. Onların hayatlarını kolaylaştırmak için elimizden geleni yapacağız. Engelli arkadaşlarımıza bu kütüphanelerden sonra evlerine, yanlarına gidip kitap hediye edebiliriz okumaları için haftalık kitap değiştirerek böyle bir proje başlatabiliriz.

Semra GENÇOSMANOĞLU: MTP (Milliyetçi Türkiye Partisi) 2019 seçimlerinde beklentileri karşılayabilecek mi?

Servet DUMAN: Yakalaması için her şeyi yapıyoruz. Gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Dostlarımıza arkadaşlarımıza çevremizdeki herkesi yani bizimle olması için bizimle yol yürümesi için bizimle birlikte bir çatı altında toplama telaşı içindeyiz. Ben inanıyorum ki iyi olacak.

Semra GENÇOSMANOĞLU: Atatürk’e Sahip Çıkan Bir Partisiniz, Atatürk’e Hakaret Eden İnsanlar Var, Bunlara Cevabınız Nedir?

Servet DUMAN: Atatürk’ümüze hakaret ediliyor, şehitlerimize hakaret ediliyor affedersiniz sözüm meclisten dışarı bu medya maymunlarına bu millet gereken cevabı verecektir. Biz önce Allah’a sonra bu yüce milletime bu aziz milletime ben bunları havale ediyorum. Bu insanların bu milletin değerleriyle oynamasına bu millet bu edepsizliklere göz yummayacağına ben eminim. 

Semra GENÇOSMANOĞLU: Siyaset çürüdü mü çürümeye doğru gidiyor mu?

Servet DUMAN: Genelde siyasetin içinde çürükler çok bunu görüyoruz zaten. Ama inanıyorum ki temiz yürekli dostlar temiz yürekli arkadaşlar sayısı da az değil onlarda yönetimlerde olursa çok daha güzel şeyler olacağına ben inanıyorum. Namuslular kadar namussuzlar da sizin için çıkarsızsa bu ülkede birçok şeyin düzene gireceğine ben eminim

Semra GENÇOSMANOĞLU: Sizin MTP (Milliyetçi Türkiye Partisi) olarak bakış açınız nedir?

Servet DUMAN: Biz birleştirmekten yanayız yani bölmek bizle bir kefene koyulacak bir kelime olmadığı için bunu kullanmakta istemiyorum.  Son dönemdeki alevi kardeşlerimize yapılan evlerine kapılarına çarpı işareti attılar.

Bu Türkiye de bir dönem askeriye eliyle yapıldı falan dediler. Daha evveliyatından işte fişleme işleri istihbar tarafından yapıldı falan. Bunlar hiç hoş şeyler değil yani öz ve öz Türk olan kardeşime alevi kardeşimize inancı yüzünden evine çarpı atmak ne demektir. Çok büyük hadsizlik yani o insanlara saygısızlık olarak görüyorum.

Bunu suni olarak da kabul etmiyorum. Bunları yapan bizim dostumuz olma şansı yok bu milletin bu bayrağın bu toprağın dostu olan insan bunu yapmayacağına ben eminim bu Türk milletinin dostu olamaz.

Semra GENÇOSMANOĞLU: Sayın Duman, verdiğiniz bilgiler ve yaptığınız değerlendirmeler için tekrar teşekkür ediyor, siyasi kariyerinizde başarılar diliyorum.

Servet DUMAN: Sayın Gençosmanoğlu, bende başta şahsınıza ve Ordu Yeni Haber Gazetesine şahsım ve partim adına verdiğiniz bu imkandan ötürü minnetlerimi sunuyor, yayın hayatınızda başarılarınızın devamını diliyorum.

Anahtar Kelimeler : DUMAN:, MTP, ÇATISI, MİLLETİN, OTAĞIDIR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız