HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
4 Aralık 2017 Pazartesi Saat: 08:26

Beyin check-up’ı ne işe yarar?

Beyin sağlığını korumak, yaşam kalitesini artırmakla yakından ilgili. Beden sağlığınıza olduğu kadar beyninize de iyi bakıyor musunuz? Peki beyin check-up’ının faydalarını biliyor musunuz?
Beyin check-up’ı ne işe yarar?

Beyin sağlığını korumak, yaşam kalitesini artırmakla yakından ilgili. Beden sağlığınıza olduğu kadar beyninize de iyi bakıyor musunuz? Peki beyin check-up’ının faydalarını biliyor musunuz?

Özel Ordu Sevgi Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Nuri Yüzgül, beyin check-up’ı hakkında merak edilenleri anlattı...

Erken önlem alın

Son yıllarda, beyin damarlarının tıkanmasına veya kanamasına bağlı felç kalanların sayısı istatistiki verilere göre nerdeyse birinci sırayı almıştır. Özellikle genç yaşta geçirilen beyin kanamasının en sık nedeni olan anevrizma, genellikle hasta felç olduktan sonra çekilen ilk beyin MR'ında tespit edilmektedir. Halbuki anevrizma, tespit edildiği takdirde küçük bir müdahale veya yapılan operasyonla önlenebilir. Bunun dışında aktif olmayan MS plakları, kas hastalıklarının erken dönemleri, epilepsi, bel, boyun fıtıkları, beyin ve boyun damar hastalıkları gibi hayatı olumsuz yönde etkileyen hastalıklar erken tespit edilirse büyük oranda önlenir.

Davranışlarımızı ve duygularımızı idare eden beyin ve sinir sisteminin bu işlevi gören bölümlerinin işleyişi bozulursa, depresyon, takıntı, aşırı sinir, uykusuzluk, aşırı uyku gibi duygu durum bozuklukları oluşur. Yapılan testler ve görüşmeler sayesinde kişinin bu tür gizli kalmış duygu bozuklukları tespit edilir ve tedavisi yapılır.

Nasıl yapılır?

Beyin kontrolü ikiye ayrılır. Birincisi; beyin ve sinir sisteminin görüntüleme ve laboratuvar yöntemleriyle incelenmesidir. Beyin, sinir ve hastalıklarını tespit etmeye yönelik kan tetkikleri, beyin MR'ı, gerekirse beyin elektrik dalgalarını tespit eden EEG, kas ve sinir hastalıklarını tespit etmede kullanılan EMG; bu incelemeleri yapmamızı sağlar. Beynin uzantısı olan gözün ve göz dibinin kontrolü birçok beyin hastalığı hakkında bilgi verir. Damarsal hastalıklara zemin hazırlayan, vücutta halsizliğe sebep olan diş eti ve başta baş ağrısı olmak üzere birçok ağrıyla bağlantılı olan diş çürükleri için diş ve dişeti kontrolü, check-up için vazgeçilmez muayenedir. İkinci olarak ise, içinde bulunduğumuz ruhsal halimiz veya farkında olmadığımız ruh hastalıklarını belirlemek için psikolojik testler ve görüşmeler yapılır. Tüm beyin ve sinir sistemi detaylı incelendikten sonra çıkan sonuca göre ilk inceleme kadar kapsamlı olmasa da her yıl yaptırmakta fayda vardır.

 

Anahtar Kelimeler : Beyin, check-up’ı, ne, işe, yarar?

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız