HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
6 Aralık 2017 Çarşamba Saat: 08:06

“YABAN HAYVANLARININ YARALARINI SARIYORUZ”

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tabiatta yaralı halde bulunan yaban hayvanlarını tedavi etmeye devam ediyor.
“YABAN HAYVANLARININ YARALARINI SARIYORUZ”

 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tabiatta yaralı halde bulunan yaban hayvanlarını tedavi etmeye devam ediyor.

Bakanlık olarak yaban hayvanları için ülkenin dört bir yanında rehabilitasyon merkezi kurmaya devam ettiklerini kaydeden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Uluslararası sözleşmeler ve ulusal mevzuatımız gereği tabiatta yaralı, hasta ve yardıma muhtaç olan yaban hayvanlarını kurtarmak ve tedavi etmek için kurulan rehabilitasyon merkezleri sayesinde son 6 yılda yaklaşık 14 bin yaban hayvanı tedavi ve rehabilite edilerek tabii yaşam ortamına bırakıldı.” dedi.

Tedavi edilen yaban hayvanları arasında şahin, leylek, karabatak, kaya kartalı, pelikan, puhu kuşu gibi kuş türleri başı çekti. Ayrıca ayı, yılan, kertenkele, deniz kaplumbağası, sincap, yaban keçisi, karaca, tilki gibi yaban hayvanları da tedavi edilen türler arasında yer aldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı DKMP Genel Müdürlüğü her bölge müdürlüğü bünyesinde bir Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi kurma çalışmalarına hızla devam ediyor. Bu çerçevede bugün itibariyle Bursa, Şanlıurfa, Kars, Van, Mersin ve Hatay illerinde yer alan 6 merkezde yeni kurtarma ve rehabilitasyon hizmeti veriliyor. Diğer bölgelerimizde de yeni kurtarma ve rehabilitasyon merkezlerinin yapımı için çalışmalar sürüyor. Av ve yaban hayvanı türlerinin korunması, yeni yaşam alanlarına yerleştirilmeleri, doğada yaralı ve yardıma muhtaç olarak bulunan yaban hayvanlarının tedavi ve rehabilitasyonlarının titizlikle yapılması çalışmalarının daha sağlıklı sürdürülmesi maksadıyla üniversiteler, belediyeler ve STK’larla işbirliği içerisinde çalışmalar devam ediyor.

Bu kapsamda tabiatta zarar gören yaban hayvanlarının tedavi, bakım ve rehabilitasyonlarının yapılması maksadıyla DKMP Genel Müdürlüğü ile Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü arasında bir işbirliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında Konya’da yaban hayvanları için bir kurtarma ve rehabilitasyon merkezi kurulacak. Böylece Selçuk Üniversitesi’nin de desteği ile tabiatta yaralı, hasta ve yardıma muhtaç olarak bulunan yaban hayvanlarının tedavi, bakım ve rehabilitasyonları yapılarak, tekrar tabiata kazandırılacak.

Bu işbirliği çerçevesinde Selçuk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi öğrencilerinin yaban hayvanlarının tedavi ve rehabilitasyonunda deneyim kazanmaları sağlanacak. Ayrıca düzenlenecek çalıştay, sempozyum, eğitim gibi etkinliklerle yaban hayatına dair farkındalık artırılmış olacak.

Yaban hayatının korunması, geliştirilmesi konusunda ve yaban hayatının gelecek nesillere aktarılması için yoğun bir çalışma içinde olduklarını ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Vatandaşların da yaralı halde buldukları hayvanları tedavi merkezlerine getirerek ya da yetkililere haber vererek yaban hayatını korumak için yapılan çalışmalara katkıda bulunmalarını bekliyoruz. Bakanlık ve vatandaş işbirliği içinde gösterilecek küçük bir gayret birçok yaban hayvanının hayatının kurtarılmasında önemli bir vesile olabilir” dedi.


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız