HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
29 Aralık 2017 Cuma Saat: 08:03

ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİNDE DEVİR TESLİM TÖRENİ

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı DOKAP Bölgesi Üniversiteler Birliğinde 2018 yılı dönem başkanlığı devir teslim töreni, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ın da katılımıyla gerçekleştirildi.
ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİNDE DEVİR TESLİM TÖRENİ

 

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı DOKAP Bölgesi Üniversiteler Birliğinde 2018 yılı dönem başkanlığı devir teslim töreni, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ın da katılımıyla gerçekleştirildi.

DOKAP toplantı salonunda düzenlenen ve ODÜ’nün yanı sıra Ondokuzmayıs Üniversitesi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi, Bayburt Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Artvin Çoruh Üniversitesi ile Avrasya Üniversitesinin Rektörlerinin ve temsilcilerinin katıldığı törende Samsun 19 Mayıs Üniversitesi,  dönem başkanlığını Karadeniz Teknik Üniversitesinden devraldı.

Törende kısa bir konuşma yapan Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, son bir yılda gerçekleştirilen faaliyetlere ve birliğin bölge için önemine değindi.

Rektör Prof. Dr. Süleyman Baykal’dan sonra kürsüye çıkan DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, konuşmasında üniversitelerin  toplumların gelişimindeki yerine ve önemine değindi. Yüce, “Toplumları dönüştürmede ve geleceğe hazırlamada lokomotif rol üstlenen, kalkınmanın adeta lokomotifi niteliğinde olan üniversitelerimizin gerçekleştireceği çalışmaların etkisi sadece üniversitelerimizin kurumsal gelişimine değil ülkemizin kalkınma çabalarına da olumlu yönde etki edecektir. DOKAP kurulduğu günden bu yana farklı alanlarda gerçekleştirdiği çalışmada üniversitelerimizle iletişime geçmiş, istişarelerde bulunmuş ve birçok projeyi birlikte hayata geçirmiştir. Bu bağlamda 2014-2018 yılları arasını kapsayan DOKAP Eylem Planı’nın gerek hazırlık aşamasında gerekse uygulama aşamasında üniversitelerimiz en büyük paydaşlarımız olmuşlardır. Söz konusu işbirliğini daha işlevsel ve somut bir mecraya taşımak, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal hizmet gibi alanlarda akademik ve idari işbirlikleri yapmak, üniversite-sanayi etkileşimini ve üniversite-şehir bütünleşmesini ileri düzeye taşımak ve ülkemizin gelecek vizyonuna ve kalkınma çabalarına katkı sağlamak amacıyla DOKAP Bölgemizde bulunan 9 devlet, bir vakıf üniversitesi ile DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığımız arasında 15 Kasım 2016 tarihinde Giresun Üniversitesinde imzalanan protokol ile DOKAP Bölgesi Üniversiteler Birliği (ÜNİDOKAP) kurulmuştur.” şeklinde konuştu.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Dönem Başkanlığı sürecinde üniversitelerle yürütülen çalışmalar hakkında da bilgi veren DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, konuşmasının devamında bu dönemde yapılan bazı çalışmalara değindi. 2018 yılı Yatırım Programına teklif edilen projelerden bahseden Ekrem Yüce, 2018 yılında 9 projenin uygulanmasını hedeflediklerini belirterek bu projeler hakkında kısa bilgiler verdi.

Yapılan konuşmaların ardından DOKAP Bölgesi Üniversiteler Birliği dönem başkanlığını yürüten Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, görevini Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç’e devretti. Yeni dönemde birliğin çalışmalarının hız kesmeden devam edeceğini belirten Prof. Dr. Sait Bilgiç, önceki başkan Prof. Dr. Süleyman Baykal’a çalışmalarından ötürü teşekkür etti.

Gerçekleşen devir-teslim töreni ve yapılan çalışmalarla ilgili olarak Rektör Yarılgaç, “ DOKAP bünyesinde yürütülen çalışmalar çerçevesinde, sürdürülebilir büyümenin sağlandığı bölgesel ekonomik yapının yanı sıra bölgenin, Türkiye'nin diğer bölgeleri ve dünya ile bütünleşmesi gibi birçok alanda farklı çalışmaların kısa zaman zarfında başarıya ulaştırılması hedeflenmektir. Bu bağlamda Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal'a dönem başkanlığını yürüttüğü süreçte yapmış olduğu hizmetlerinden dolayı teşekkür ederken görevini devralan Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç’e yeni dönem çalışmalarında şimdiden başarılar dilerim. UNİDOKAP, bölgenin ihtiyaçlarına yönelik yatırımlarına hız kesmeden devam edecektir ve Ordu Üniversitesi yönetimi olarak bizler de bu sürece her türlü desteği her zaman olduğu gibi sağlamaktayız.” şeklinde konuştu.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız